baxter12 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Jak w temacie, poszlałem sobie ostatnio, pod KingKrossem-Marcelin w Poznaniu. Wiem że nudy, i 1000 innych takich filmów. Ale postanowiłem mimo to zamieścić. Może choć Patryk obejży i się ucieszy. http://www.youtube.com/watch?v=6DzdvKrgRb8 Pozdrawiam baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Fajny lot Czy kamerzystka Magdzia <-- niedostała by w głowę modelem bo tak dziwnie leciał na nią ale ogólnie montaż ok i ocena 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 O jak o Pinezce to ja pokażę jak mój prototyp latał. Dwa filmy z dnia oblotu prototypu. Całkiem nowy model, test wielu nowych pomysłów (krótki ogon, linkowy napęd sterów, gięte skrzydła, po raz pierwszy laminat malowany na mokro etc.). No i pierwszy rzut był zawodem, model od razu poleciał po prostej, bez żadnych dziwnych narowów, nic się nie rozleciało, po prostu wszystko posżłodobrze. No i sam etap regulacji rzutu wyglądał tak: http://www.youtube.com/watch?v=uKmap1qyAyI&NR=1&feature=fvwp A po regulacji model w pełni przewidywalny, idealnie się prowadzący, po prostu jak nie prototyp http://www.youtube.com/watch?v=5TBiio70Wm0 Szkoda tylko, że późniejsze loty Pineziaka nie łapnęły się na kamerę, ale ten model muszę mieć zawsze gotowy do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Czy kamerzystka Magdzia <-- niedostała by w głowę modelem Kręciła ze sporym zoomem, więc to tylko tak groźnie wyglądało. Patryku. jaka rozpiętość nowego modelu? baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Pienzki Bis? 1,5m będzie miała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Mnie się marzy 110 zdzielonymi skrzydłami i odkręcanym statecznikem poziomym. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dla mnie idałem jest 1,2m jak ma zuni.Płat w całości ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Mnie się marzy 110 zdzielonymi skrzydłami i odkręcanym statecznikem poziomym. baxter Pomyślimy, może coś zaprojektuje :wink: Już nawet wymyśliłem mechanizm odejmowania płata Ps. 4 grudnia wysłałem Ci PM'a, sprawdź skrzynkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Ps. 4 grudnia wysłałem Ci PM'a, sprawdź skrzynkęWiem Patryczku, ale święta idą, z kasa cienko. Baxter P.S rura od starego kadłuba jest ok, ale muszę z niej resztki starego kadłuba wydłubać, a to nie taka prosta sprawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.