Luki Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam, braciszek jakiś czas temu złożył sobie to BMW jednak parę części w nim padło/zgubił - aktualnie pojazd nie jeździ. I tu do Was koledzy pytanie jakie części do niego pasują- gdzie szukać. Chciałbym mu zrobić niespodziankę pod choinkę bo biedak szuka już pół roku. To czego szukam to: -pasek napędowy - długi i krótki łączący osie -metalowe pręty przenoszące na koła napęd - przód i tył Czy jest jakiś standard odnośnie tego? ps. na allegro już prawie nic nie ma, przeglądam je od 2 miesięcy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 części do najdroższego modelu samochodowego niestety są ciężko dostępne jedynie co ci pozostało to przeglądać allegro lub poszukać jakiegoś szrota na części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Uuuu co za lipa... Najdroższy... he he trafna uwaga... ale modelarz jest z niego początkujący więc myślę, że po przez składanie tego modelu i te wszystkie gazetki wciągnęły go porządnie w temat i jakieś tam doświadczenie zdobył... No nic będę dalej obserwował ALLEGRO dzięki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Paski gdzieś widziałem.O reszcie możesz zapomnieć.Części do tego modelu szukaj w modele.sklep oraz w modelarnia.pl . Ostatnio udało mi się zdobyć kpl. zębatek 1 i 2 biegu dla klienta.Gdyby ktoś potrzebował to mam drugi komplet na zbyciu."Tanio Panie nie będzie bo to drogie rzeczy są " jak mawiał Ferdek Kiepski,a model też drogi ;D ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Ewentualnie proporcjonalnie droga opcja, tak jak drogi był ten model - można zamówić wybrane numery magazynu Radio Control z potrzebnymi częściami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam, braciszek jakiś czas temu złożył sobie to BMW jednak parę części w nim padło/zgubił To model ThunderTiger więc chyba ktoś handluje tą marką w Polsce? Dokładnie chyba ten model. Spróbuj połapać się w jakich numerach były części które Ci brakują - a może Ci się to opłaci, paski chyba mam (o ile o te chodzi 3szt) i jakiś wałek przeniesienia napędu też :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Radio control nie ma części do tego modelu. :crazy: .To istotnie Thunder Tiger konstrukcyjnie spokrewniony z tym do którego podał link Marcin(konkretnie TS-4n luxe jednak i taksą duże różnice szczególnie w przeniesieniu napędu i płycie),tyle że nie był dostępny w Polsce.Na stronach TT można znaleźć fotki tego modelu(podwozia) ale też nie jest to samo w 100% . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sumek73 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Wydawnictwo jeszcze posiada archiwalne numery bo sam niedawno zamówiłem do tego modelu ,ale nie wszystkie . I rzeczywiście modelesklep.pl posiada do niego częsci ,chociaż mało , ale paski i pół osie są dostępne . Na maile nie odpowiadają , bo pisałem trzy razy w sprawie kolanka wydechu do modelu TS-4N i nie dostałem żadnej odpowiedzi . Własnie to kolanko zamówiłem w wydawnictwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba12 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 przepraszam że odkopuje.co do wałka to możesz zmierzyć odległość miedzy jednym kubkiem napędowym a drugim, taki wałek z pewnością dobierze się od innego modelu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agencik_Szczecin Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Nie wiem z kad wziely sie opinie na temat roznicy modelu z gazetki i modelu TS4-N To jest dokladnie ten sam model wszystkie czesci z niego pasuja jedyne czego nie da sie normalnie kupic a trzeba zamawiac przez czechy (pelikan)(ale modelarnia zamawia od pelikana na zamowienie) to kosza sprzegla (2 biegi dwie zebatki na koszu) i dwu bieowej przekladni odbierajacej. Mam oba modele i z gazetki i ze sklepu modelarnia. No i aktualnie sprowadzany i sprzedawany model TS4N jest juz z pojemnikami na odbiornik i akumulaory do odbiornika ten z gazetki model to stary model ktory zostal wycofany ze wzgledu na brak pojemnikow i wcisniety nieznajacym sie ludziom za ogromna kwote (jak dobrze pamietam zlozenie go z gazetki posztowalo chyba cos okolo 3600pln (80 jeden gazetek po 45pln) a gotowy model w sklepie 780pln) Z czesciami do tego modelu nie ma w ogule problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.