ECO400 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witajcie. Pierwszy raz malowałem pistoletem więc się nie śmiać :-P Waga do lotu ok. 330g Lotki: 2x HTX500 SW: HTX900 Regulator: 25A Silnik: Silnik TP 2408-21 Pakiet: 3s 20-30C 1300mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 eee no panie, malowanie klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Pierwszy raz malowałem pistoletem więc się nie śmiać :-P A z czego tu się śmiać, skoro elegancko wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 eee no panie, malowanie klasa. elegancko wyszło? dzięki Muszę jeszcze jutro pomalować po raz drugi elementy na żółto i niebiesko to będą bardziej ostre kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Co by za slodko nie bylo - mogles sie bardziej przy szlifowaniu postarac A malowanko ladne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Mammuth nie przesadzaj ... na kadłubie dobrze wyszło :-) a stateczniki można ewentualnie lekko poprawić żelazkiem, to lepsze niż szlifowanie. Patrząc jednak na efektownym kamuflaż mam tylko wątpliwość, czy z odległości 100 m będzie można rozpoznać dół od góry modelu? Ciekaw jestem jak rozmieszczone jest wyposażenie, widać tylko miejsca na serwa a gdzie reszta? - może fotki? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Ciekaw jestem jak rozmieszczone jest wyposażenie, widać tylko miejsca na serwa a gdzie reszta? - może fotki? ms wstyd sie przyznać ale nie chciało mi się składać modelu i do tej pory leży na strychu bez elektroniki a przy okazji... na co przykleić wręgę silnika ze sklejki 3mm :?: żywica 5min. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Cześć. Ja kleiłem na żywice to odechciało mi się jej po 1 locie. Drgania robią z nią tak, że odskakuje od materiału, jest sztywna. Następnie wkleiłem na Uhu Por i to jest TO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 czy z odległości 100 m będzie można rozpoznać dół od góry Przy tej odległości będzie kara za unikanie walki, więc kwestia rozpoznania góry od dołu jest drugorzędna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Uhu Porspodziewałem się tej odpowiedzi Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 ECO400, a wiesz że w styczniu są zawody w Łasku ? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ja wręgę wklejam na CA, nawiercam potem dwa otwory i wprowadzam krótkie węglowe pręty ok. 5cm w kadłub i też zalewam ciekłym CA - szybko i trwale :-) UHU-POR pozostaje elastyczny i moim zdaniem lepszy jest do depronu niż do EPP. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 UHU-POR pozostaje elastyczny i moim zdaniem lepszy jest do depronu niż do EPP.A CA robi sie kruche wraz z EPP które jest nim sklejone. Model klejony na UHU Por nie sypie się jak ten klejony na CA. Jeśli tylko mam wystarczająco czasu kleje na UHU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Masz trochę racji z tą "kruchością" .... miejsce łączenia na CA staje sie twarde i choć samo klejenie nie pęka to materiał tuż obok klejenia staje się bardziej wytężony. Dla wręgi silnika jest to jednak bez znaczenia, zwłaszcza jak wprowadzisz w kadłub dodatkowe wzmocnienie z węgla. Lubię kleić na CA bo model można zrobić w jeden wieczór :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Wiem ze w styczniu zawody, tyle ze jeszcze nie mam nadajnika :mrgreen: I jeszcze jedno: silnik do wręgi przykręcic wkrętami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 oczywiście wkręty, wprowadź też mały skłon silnika w dół - około 2 stopnie ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Oki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 I trochę w prawo, inaczej przy pionowym wznoszeniu będzie odbijał trochę w lewo co czasami jest denerwujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Meteor - masz pomysł jak ustawić silniki w modelu dwusilnikowym, dla śmigieł dwułopatowych trzeba oba silniki wychylić w prawo ? Czy raczej stosowac prawe i lewe obroty, obrócić jedno śmigło i wychylić silniki w przeciwnych kierunakch? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ja słyszałem że w dwu płatach ludzie dają wykłon 2* w dół. W bok nie ma żadnego wykłonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.