madrian Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 hmmm nie jestem specem, ale podobno tylko jeden gatunek wczepia się we włosy ! Inne wolą owady na obiad, śniadanie i kolację, no może ja podwieczorek wszamają jakiegoś człeka, ale to rzadko się zdarza. Problem u nietoperzy jest to, że przenoszą wściekliznę mając 4 komplety pazurków łatwo mogą zranić człowieka, (który chce złapać gada) i zarazić poprzez krew ! Mogą się wplątać wszystkie. :wink: Prwda polega na tym, że radarek tych stworzonek nie widzi "siatek", w tym rozczochranych włosów. Ulizane, na żelu już ujdą. Polują na owady koło naszych głów. Jak podlecą za blisko "łysej czachy" to się łapią w siatkę z włosów i tyle. Nie robią tego specjalnie. Co do wścieklizny to prawda, ale można go zapakowac do słoika i zrobić przymusowy alkotest u weterynarza. Jak zdrowy - puścić wolno, tylko podpisać, żebysię nie mylił... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 pawel4090, Paweł, nie obraź się, w sumie nic mi do tego, ale co Ty w bunkrze mieszkasz? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Drogi Piotrze, bunkier jak bunkier ,ale mieszkanko jest ale dla mojego "netoperka" Mieszkam w swoim domku, cieszę ,że z dala od ludzi, niema to jak moja samotnia :wink: Oto część bunkra Następna część bunkra w innym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 A ja słyszę nietoperki , podobno niewielu ma taki dar 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 ...bunkier, nie bunkier, ale kawałek swojego miejsca jest... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 A ja słyszę nietoperki , podobno niewielu ma taki dar Nie wiem czy niewielu ale ja tez slysze te dzwięczne cykania ( pewnie tylko tych gatunkow co wydaja najnizsze ) ale wiem ze rzeczywiscie wiekszosc ludzi ich nie slyszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.