Piotr Konopka Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Znacie taką (fajną notabene) piosenkę eks-Beatelsów "Free as a bird" ? http://www.youtube.com/watch?v=glUFjjkYuAk (Trzeba poczekać 30s do początku videoclipu) Czemu umieszczam to w filmach modelarskich ??? Część ujęć do tego clipu (z 1995 roku !) była kręcona kamerą umieszczoną w modelu helikoptera RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Piosenka fajna, clip też, niestety nie ma tam ani jednego zdjęcia z obiektu latającego. Wszystko z kranów i montaż. Wówczas byl to wyczyn w dziedzinie filmu i montażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Konopka Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Haa - a jednak http://www.youtube.com/watch?v=BcVv1OJrI9E Czas: 1.58 - model wisi nad ulicą http://www.youtube.com/watch?v=9z2L-KLkExo Czas: 0.25 - reżyser mówi, że użyli małego helikoptera z kamerą do kręcenia niektórych ujęć, chwilę później jest on widoczny na planie zdjęciowym. Przypominam, że to 15 lat temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitplane Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 ale czemu się ekscytujesz '95? Przeciez to nie były początki modelatstwa, śmigłowce były , a nadajniki PILOT, kurzyły się od wielu lat na półkach. Do dziś pamiętam katalogi m.in Graupnera z nadajnikami w ktorych były wyświetlacze takie jak widzimy dzis w nadajnikach za 1000-1500zł A filmik i muzyka oczywiście świetne. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 pozdrawiam - Piotr Konopka Czesc Zniknales na jakis czas z "komputera", czy Cie jakos nie zauwazalem. :?: :!: Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Koledzy, podejrzewam (mam kiepski wzrok i kiepską jakośc obrazu) że we wskazanym miejscu jest prawdziwy "mały" helikopter. Te zdjęcia to z wysiegnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Konopka Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 ale czemu się ekscytujesz '95? To jest ciekawe nie ze względu na sam model - oczywiście, że w 95-tym helik nie był juz zjawiskiem niespotykanym, ale przez fakt wykorzystania go jako platformy do przenoszenia kamery i filmowania "z lotu ptaka". Ja pierwsze próby umieszczenia kamerki w modelu zacząłem robić bodaj w 2003 roku, a tutaj ktoś wpadł na to ładnych parę lat wcześniej i w dodatku musiał to zrobiś z jakością przynajmniej telewizyjną. Dlatego też umieściłem to nie w dziale helikopterowym, tylko "Filmy modelarskie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Konopka Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zniknales na jakis czas z "komputera", czy Cie jakos nie zauwazalem. :?: :!:Owszem rzadko sie odzywam, ale to wszystko przez modele. Skończyło mi się miejsce w kanciapie, samolotów coraz więcej i coraz większe - nie dało rady już w takich warunkach dalej pracować. Więc postanowiłem wybudować sobie nową, większą i porządną modelarnię. Ale sprawa nie jest taka prosta - wiecie człowiek ma rodzinę.... Dlatego żeby żona się nie czepiała dla niepoznaki dobudowałem do modelarni jeszcze cztery pokoje kuchnię i dwie łazienki i w ten sposób żona myśli, że to dla niej dom postawiłem i jest zadowolona, a ja mam gdzie robić modele i też jestem happy. Tyle, że budowa pochłania niestety mnóstwo czasu i kasy, więc samoloty na razie musiałem odłożyć na bok. Ale nic się nie martw - nie zmarnują się na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Modele śmigłowców to lata siedemdziesiąte. Pamiętam miałem książkę z serii modelarskiego wydawnictwa, o zdalnie sterownych modelach śmigłowców.. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Konopka Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Koledzy, podejrzewam (mam kiepski wzrok i kiepską jakośc obrazu) że we wskazanym miejscu jest prawdziwy "mały" helikopter. Te zdjęcia to z wysiegnika.To zerknij na drugą część wywiadu - tam znakomicie widać model, pilota z nadajnikiem w garści, widać co filmuje i jak to wygląda w clipie.Oczywiście z modelu nakręcono tylko pojedyncze ujęcia, większość istotnie jest filmowana z kranów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.