bubu2 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 diem, Do laminatów nie stosujemy narzedzi stalowych. Zawsze się zniszczą. To samo dotyczy wierteł i pilników. Mówię o laminatach szklanych. Szkło działa jak materiał scierny. Dlatego zniszczyłeś. pozdr.
diem Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Bubu, pierwszy raz obrabialem laminat wiec wiesz... uwierzylem w opis. Czego najlepiej uzywac to ciecia? Bo chyba narzedzia reczne tylko zostaja, zadna tarcza do dremela nie chce dobrze go ciąć ;/ - mam 1,6mm
Janosik72 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 ja kupilem frez pilkowy srednica 3 cale chce to zalozyc do silnika wymontowanego z wkretarki Jako piasty mocujacej uzyje Piasty do smigla W sumie to zestaw mam zlozony tylko obudowe zrobic a na to nie mam czasu Nie uważasz że jak na minikreizegę to bedą za małe obroty ? Jak dla Ciebie jakies 15000 obr/min to za malo to faktycznie sie nie nadaje ale dla mnie to az za duzo i na regulatorze z wkretarki jedzie sklejke 2mm na 1/3 gazu :rotfl: rzaz wychodzi jak malina
Kwasiu Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 te piłki z linku do niczego się nie nadają moim zdaniem, mam takie same i się po prostu powyginały, biją jak diabli a ząbki nawet na sklejce tracą. Lepiej zainwestować w frez do metalu.
Rob Mc Fly Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Dalszy ciąg dyskusji, który zboczył od głównego tematu został przesunięty do nowego wątku: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=23498
krankor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 ja kupilem frez pilkowy srednica 3 cale chce to zalozyc do silnika wymontowanego z wkretarki Jako piasty mocujacej uzyje Piasty do smigla W sumie to zestaw mam zlozony tylko obudowe zrobic a na to nie mam czasu Nie uważasz że jak na minikreizegę to bedą za małe obroty ? Jak dla Ciebie jakies 15000 obr/min to za malo to faktycznie sie nie nadaje ale dla mnie to az za duzo i na regulatorze z wkretarki jedzie sklejke 2mm na 1/3 gazu :rotfl: rzaz wychodzi jak malina Umknęło mi, że sami silnik będziesz używał. Sądziłem, że z oryginalną przekładnią, dlatego wydawały mi się za wolne te obroty
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.