bubu2 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 diem, Do laminatów nie stosujemy narzedzi stalowych. Zawsze się zniszczą. To samo dotyczy wierteł i pilników. Mówię o laminatach szklanych. Szkło działa jak materiał scierny. Dlatego zniszczyłeś. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Bubu, pierwszy raz obrabialem laminat wiec wiesz... uwierzylem w opis. Czego najlepiej uzywac to ciecia? Bo chyba narzedzia reczne tylko zostaja, zadna tarcza do dremela nie chce dobrze go ciąć ;/ - mam 1,6mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 ja kupilem frez pilkowy srednica 3 cale chce to zalozyc do silnika wymontowanego z wkretarki Jako piasty mocujacej uzyje Piasty do smigla W sumie to zestaw mam zlozony tylko obudowe zrobic a na to nie mam czasu Nie uważasz że jak na minikreizegę to bedą za małe obroty ? Jak dla Ciebie jakies 15000 obr/min to za malo to faktycznie sie nie nadaje ale dla mnie to az za duzo i na regulatorze z wkretarki jedzie sklejke 2mm na 1/3 gazu :rotfl: rzaz wychodzi jak malina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 te piłki z linku do niczego się nie nadają moim zdaniem, mam takie same i się po prostu powyginały, biją jak diabli a ząbki nawet na sklejce tracą. Lepiej zainwestować w frez do metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Dalszy ciąg dyskusji, który zboczył od głównego tematu został przesunięty do nowego wątku: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=23498 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 ja kupilem frez pilkowy srednica 3 cale chce to zalozyc do silnika wymontowanego z wkretarki Jako piasty mocujacej uzyje Piasty do smigla W sumie to zestaw mam zlozony tylko obudowe zrobic a na to nie mam czasu Nie uważasz że jak na minikreizegę to bedą za małe obroty ? Jak dla Ciebie jakies 15000 obr/min to za malo to faktycznie sie nie nadaje ale dla mnie to az za duzo i na regulatorze z wkretarki jedzie sklejke 2mm na 1/3 gazu :rotfl: rzaz wychodzi jak malina Umknęło mi, że sami silnik będziesz używał. Sądziłem, że z oryginalną przekładnią, dlatego wydawały mi się za wolne te obroty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.