Artur z kołobrzegu Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 WItam jaki jest najtańszy sposób na podłączenie ładowarki schark do zwykłego gniazda sieciowego ?. Widziałem takie specjalne transformatory po 130 zł , jak na moje to troche drogo :? słyszałem coś o zasilaczach od komputera które ponoć można zaadoptować do tego celu , jednak nie wiem dokładnie jaki zasilacz powinienem kupić potrzebuje konkretnych informacji bardzo ważna jest dla mnie cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 byl ten temat juz walkowany na forum wystarczy poszukac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zasilacz najtańszy jaki możesz kupić od PC , nawet używany. Ja mam AT jeszcze z budą i płytą P133Mhz . Jak ładuje to mam cały czas informację bo mi dysk 240Mb szumi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Ja w swojej ładowarce AQCB-5FC również zastosowałem zasilacz komputerowy AT i jest OK. Jeżeli zasilisz ATX’em, należy zewrzeć piny (są opisane na www.elektroda.pl ) Jak ładuje to mam cały czas informację bo mi dysk 240Mb szumi Taki dysk to czysta prehistoria. A jak jeszcze szumi..., to możesz w muzeum niezłą kasę wziąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Poczekam jeszcze 10 lat i kupię sobie za niego nowe BMW. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zobacz tu .Dokładny opis jak to zrobić http://www.stormdust.net/rc/pl/psu/intro.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Kontynuując OT jak Ty Tomku za 10 lat kupisz BMW to ja chyba jakiegoś małego odrzutowca dla porównania nowożytni dysk http://img131.imageshack.us/img131/315/obraz001bw1.jpg i oznaczenie modelu http://img131.imageshack.us/img131/1830/obraz002tn9.jpg uwaga spore fotki. btw. Kupie jakiegoś starego laptopa 386 486 ewentualnie pentium 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Konopka Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Kontynuując OT jak Ty Tomku za 10 lat kupisz BMW to ja chyba jakiegoś małego odrzutowca Taaa? To ciekawe, co ja będe mógł kupić za dysk MFM 10MB ? btw. Kupie jakiegoś starego laptopa 386 486 ewentualnie pentium 1 A chcesz oryginalnego LAPTOPA IBM XT z 1984 roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 najtańszy sposób na podłączenie ładowarki schark do zwykłego gniazda sieciowego Jeżeli nie liczysz na BMW, lub odrzutowca w nieopisanej bliżej przyszłości, a historia dysków i laptopów też Cię nie bawi, to kup sobie nowiutki totalnie chiński zasilacz do laptopa wielkości loda na patyku, o parametrach wejściowych ładowarki shark. Na allegro pewnie max 50zł za nowy z kablem itd. Mam dwa i w 100% polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 A chcesz oryginalnego LAPTOPA IBM XT z 1984 roku? Troche przy duzy i jednak wolał bym coś szybszego :wink: tj np 486 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Ja zasilacz do ładowarki zdobyłem ze starego komputera (procek 166mHz ) Jak nie masz starego kompa to na allegro kup zasilacz do komputera o mocy 200W albo 300W i będzie śmigać ładnych parę lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Znalazłem w domu jakiś zasilacz co ma regulacje napięcia od 1,5 v do 12 można w nim odwracać biegunowośc na jego etykietce pisze takie coś : INPUT 220v/240v 50Hz POWER 18W OUTPUT 1,5-3-4-5-6-7,5-9-12 V CURRENT : 1000mA MAX Czy taki zasilacz nadaje się do zasilania ładowarki biorąc pod uwagę że będe ładował pakiety mniejszymi prądami np 50mah max :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Czy taki zasilacz nadaje się do zasilania ładowarki biorąc pod uwagę że będe ładował pakiety mniejszymi prądami np 50mah max :?: A czy w ładowarce Shark można ustawić prąd ładowania na 50mAh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 własnie co to jhest 50 mAh ?? to nie prad to pojemnosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Właśnie o to mi chodziło . Przy okazji zajrzałem do instrukcji Sharka i najmniejszy prąd ładowania w Sharku to 100 mA. Chyba że są modele tej ładowarki których nie znam i w których można ustawić prąd ładowania 50 mA. A swoją drogą, to jakie akumulatory mające zastosowanie w modelu latającym ładuje się prądem 50 mA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Ja właśnie z takiego zasilacza korzystałem przez ok. miesiąc i wytrzymywał prądy lądowania do 0,5A. mozesz z takiego zasilacza korzystac. dla sharka 10 najmniejszy prad ładowania to 0,1A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 ehh namieszałem troche posiadam jeszcze urządzenie od wycinarki do styropianu zwane transformatorem troidalnym 220/12v 8,5A Czy takie coś też nada się do zasilania ładowarki ??? transformator ten jest w kształcie koła i na niego są nawinięte zwoje drutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 transformator sie nie nadaje, potrzebny zasilacz stabilizowany najlepiej mocy 2x wiekszej niz max ladowarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Czyli pozostaje zasilacz z komputera - będzie najtańszy choćby nowy. Propozycja moja taka - uzbierać 30zł i zrobić wycieczke po Kołobrzeskich giełdach ze starociami. Znam conajmniej 4 miejsca gdzie można coś takiego znaleźć. Odnośnie zasilacza od laptopa - jaki on prąd wytrzyma? Miał ktoś taki? 50mA toć to 0,05A - raczej można se naładować aku. aaaa 500mah przez 10 godzin Potrzebny koledze zasilacz co wydoli te 2A , a tu chyba łapie sie zasilacz od pc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Panowie ... zasilacz od laptopa potrafi dać i 8[A]. To nie jest taki byle sobie zasilacz ... Tyle że często to nie jest 12[V] a nieco więcej ... 15, 16, 19, 20 [V] itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.