Skocz do zawartości

Jak wyposażyć model klasy 30%

filip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W modelach tej wielkości można zastosować delikatny odbiornik bez Power box-a ,jednak trzeba pamiętać, że ścieżki odbiornika są dosyć delikatne.Dla bezpieczeństwa stosuje się rozgałęzienie 3 wtyki w wolne kanały.Z jednego kabla pakietu wyprowadzam 3 wtyczki i wpinam tam gdzie tylko jest miejsce.

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A tak przy okazji się zapytam: mam odbiornik Assan X8R7 i czy mogę go używać w spalinie (akrobat 3D) która ma 5 serw cyfrowych standard :?: Zasilanie przez BECa z pakietu li-pol 2s 1200mAh

Opublikowano

Do spaliny Ulrimata używam ten:

http://www.modelmotor.pl/odbiornik-assan-2-4-ghz-x8r.html

7 serw analogowych i 1 cyfrowe + 2 kable zasilające po bokach i nie mam najmniejszego problemu.

W twoim z tego co jest z opisu , to masz krótszy zasięg ,ale to chyba nie problem, bo i tak pewnie na 1km nie odlatujesz :wink:

Ale ścieżki od zasilania to bym sprawdził czy nie są przypadkiem cieniutkie jak węglowy popychacz w modelach halowych. :jupi:

Opublikowano

Ja stosuje z powodzeniem Jeti max bec 2 12-20A z jednym pakietem lipo 1800mah i 3 wyjscia JR na zasilenie odbiornika.

Serwa to 4x HS5645MG 2xHS5625 i 1xHS325HB w modelu 2,2m odbiornik mikro 8 kanałowy Futaba Fasst R6008

Opublikowano

Niekoniecznie, chłopaki latali z kamerą helikiem na dystans bodajże 2,5 km, a po skosie do modelu będzie jeszcze więcej. No ale może zamiast tych 6-ciu połowa może być prawdziwa :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, posiadam model Yak-54 firmy League pod silnik 50, kupiłem go od kolegi, ale muszę go wyposażyć w serwa kompletnie nie wiem jakie on miał jakieś JR, mówił że muszą być co najmniej 8kg ale takie serwa są dość drogie bo około 200 zł za szt np HITEC, znalazłem natomiast też coś w okolicy 60 zł mianowicie TowerPro MG995, czy ktoś z was używał tych serw, warto oszczędzać przy takim modelu nie chcę by coś mi wysiadło przy pierwszym locie.

Opublikowano

TP 995 to co najwyżej na podwozie się nadają, ale 996r używam 2 lata i sprawują się całkiem nieźle w Ultimacie 50cc. Cena niemal identyczna , szczególnie że czasami sprzedawane są w 5-pakach.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

200zł 8kg to chyba źle szukałeś zobaczHS 5645 to jest bardzo dobra cena na te serwa a sam używam kilku sztuk w Yaku 54 2,2m

Radzę nie oszędzać na serwach chyba, że chcesz narobić bałaganu tym modelem. 8kg samolot może dołożyć kilka krzyżyków na cmentarzu.Przemyśl sobie jaką bierzesz odpowiedzialność na siebie latając tym. To nie jest zabawka depronowa, a spaść może wszędzie.Jak zrobisz kilka szybkich przelotów blisko siebie to zobaczysz, że to jest śmierć w oczach.Dla świętego spokoju daj te 40zł więcej za sztukę.Serwa z Hobby city są różne trafiliśmy z serwami HD na taką serie, że w dużych modelach zmieniało się neutrum w powietrzu.Z serwami Turnigy też widziałem cuda na długich orczykach nie mogły stanąc w miejscu tylko drgały, a w powietrzu robił się flater.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.