Locke Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Albo żelazko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 żelazko!? próbowałeś czy tak mówisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Tak, próbowałem jak większość ludzi na tym forum. Nie za duża temperatura i najlepiej przez szmatke/kartke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 a no tak, nie pomyślałem że można przez jakąś tkaninę. Nie wiem czy w ogóle taka farba będzie dobra do depronu. Kiedyś próbowałem tak pomalować , nie udało się to, farba w niektórych miejscach nie chciała się chwycić. Chyba że trzeba ją wcześniej rozcieńczyć z spirytusem,denaturatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xks_de Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 farbą próbowałem na kawałkach depronu i wyszło dobrze lateksową jak i akrylową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 zobaczymy co będzie po wyschnięciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez 16 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Jak rozcieńczysz farbę spirytusem i pomalujesz to o depronie możesz zapomnieć bo go zeżre .Polecam taśmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Taśma jest dobrym rozwiązaniem ale jest pewne ale. :?: Dobrze jest najpierw depron przesmarować klejem, a dopiero potem taśmę. Jak nie przykleisz albo nie weźmiesz żelazkiem to taśma po pewnym czasie będzie się łuszczyła. Kiedyś robiłem RWD-5 by Skazoo i przykleiłem taśmę na ''sucho'' po miesiącu można było go wyrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek_jag Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 lopez 16 Wytłumacz mi dlaczego do klejenia styropianu i depronu używa się kleju na bazie spirytusu. Niektórzy koledzy zalecają zagruntować depron przed położeniem folii lub taśmy pakowej klejem polimerowym rozcieńczonym spirytusem (w stosunku 1:1). Czy mają zamiar zniszczyć swoje modele? :rotfl: Początkujący RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Co do farb, to są akryle i akryle. Są farby akrylowe rozpuszczalnikowe i te pewnie zjedzą depron (i zwykle śmierdzą przeokrutnie), ale są też wodne i wodorozcieńczalne - te (ze spirytusem czy bez niego) depronowi szkodzić nie powinny. Niektórzy rozcieńczają też akryle wódką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Kiedyś gdzieś przeczytałem że można kilka razy przemalować sidoluxem do drewna (tylko nie samousuwalnym) I to sprayem już można po wyschnięciu malować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez 16 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 jurek_jag Swoją wypowiedź poparłem moimi wcześniejszymi doświadzceniami z rozpuszczaniem styropianowych kopyt w metodzie traconego styropianu . Popsiukaj depron grubszą warstwą sprayu na bazie rozpuszczalnika a porobią się piękne wżery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Popsiukaj depron grubszą warstwą sprayu na bazie rozpuszczalnikaA ,co to ma wspólnego ze spirytusem :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek_jag Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 lopez 16 Rozpuszczałeś kopyto styropianowe w metodzie traconego styropianu spirytusem :?: Rewelka :rotfl: sionziom Poczytaj tematy kolegów: Motylasty, a_skot, f-150. Kopalnia wiedzy o zabezpieczaniu i malowaniu depronu. Początkujący RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez 16 Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 No i dałem ciała rozpuszczałem to rozpuszczalnikiem w zielonej buteleczce źle napisałem od samego początku z tym spirytusem to pomyłka ,chodziło mi o niektóre farby w spreju które robią wżery .wracając do tematu ile waży toto w chwili obecnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 A ja mam w czerwonej byteleczce.To może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 A ja mam w czerwonej byteleczce.To może być? NIE! Natychmiast idź do ogródka, zakop 2m pod ziemią i wezwij służby chemiczne! MUSI być zielona... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez 16 Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Niewiem w jakich buteleczkach to macie .Bynajmniej ja mam w zielonej Ja bym tego nie zakopywał .No ale kazdy robi jak uważa heheh :lol2: Może popiszemy o modelach a nie zchodzimy z tematu Idę polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Nie mogę :? Bynajmniej ja mam w zielonej To chyba jednak nie w zielonej... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Jak pytał Lopez 16 model obecnie z usterzeniem i sterami a i z serwami waży: 300 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.