elektron Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 Witam. Czy ktos z klubowiczow mial stycznosc lub ma ten model ??!! Jakie macie o nim zdanie. Po rozmowie z trojka kolegow (Meteor,Piotrek f3j, oraz Elektrykami RC) zdanie jestes podzielone dwuch twierdzi ze to szit jeden ze fajny model.. Powiem na czym mi zalezy - ucze sie teraz zawisu, zyletki , zyletki po okregu i innych figur... Nie zawsze mi wychodzi a moj deproniak juz ledwo ducha. Zlezy mi na modelu "niezniszczalnym" czyli epp ktory bedzie mogl spokojnie wykoncac te wszystkie wymienione wyzej figury. Prosze o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 Bardzo fajny samolocik - miałem. Musisz tylko dać wzmocnienia z prętów węglowo-szklanych na kadłub. Mój latał z silnikiem 60W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 robiles nim zawis i zyletke ?? jak sie zachowywal w tych figurach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 To akrobat, duże lotki i powierzczhnie sterowe - reszta zależy od pilota. Ma wystarczająco duża powierzchnię boczną - łatwo lata na żylecie. W sumie jest dużo bardziej podobny do modelu akrobacyjnego niż depronowy "krzyżaczek". Można nim polecieć też ładne figury okrągłe a nie jakieś koślawo-kwadratowe, wykonuje autorotacyjne figury. To jest mały model to i nerwowy - 2m akrobatem jest dużo łatwiej zawisnąc na śmigle. I dlatego wolę duże modele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 Ze jest bardziej nerwowy to rzecz jasna Ale pytanie czy sie bez problemu da to zrobic i czy naprzyklad nie ma tendencji do samoczynnego przepadania ?? Mialem ostatnio deproniaka z planow ktory w zawisi pomimo 2 krotnego namiaru mocy potrafil sam sie zwalic na skrzydlo :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 Ze jest bardziej nerwowy to rzecz jasna Ale pytanie czy sie bez problemu da to zrobic i czy naprzyklad nie ma tendencji do samoczynnego przepadania ?? Jak to przepada w zawisie - nie ma pędkości to i nie ma przepadania na skrzydło. Przepadanie to zerwanie strug i brak siły nośnej na skrzydle. Wszystko zależy od umiejętności i położenia SC i ciągu statycznego :wink: Model był projektowany do takiego latania i spokojnie to robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 dzieki... Chyba mnie przekonales Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 Ile wazy twoj model gotowy do lotu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 Już nie pamientam, miałem go ze dwa sezony temu :wink: Przeżył wiele kraks, ale tej ostatniej już nie i nie miałem siły go odbudowywać. Lubiłem ten model - latałem nim przed pracą (miałaem po drodzę fajną łąkę) Dwa pakiety wylatane i do roboty, w pracy pod ładowarkę pakiety i jeszcze raz latanie w drodze do domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 a na jakim pakiecie latales ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 na 3 kokam 1500 ale lepszy był by lżejszy pakiet najlepiej latał na śmigiełku Areonut 8,5x4,5 - polecam ale trzeba wyważać te śmigła nie lubie jak mnie motyle czy żuki w locie wyprzedzają na łące :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 sugerujesz mniej mAh czy 2s ? Ja do dyspozycji mam : Silnik dajacy na 2s ciag 350 8A lub 320 5A , lub na 3s - 530 przy 8 A. Pakiety mam albo 620 mah 2s albo 1500 3s. Co radzisz dobrac do modelu ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 mniejsza pojemnośc i tak czas lotu będzie długi a nie skupisz na tyle uwagi co by latać akrobację przez 20 min Co 3 cele to 3 cele. Te 500 g ciągu musisz mieć. Dodaj ciężar modelu i wyposażenia. Nawet jak nie będziesz wisiał to i tak bedziesz musiał mieć zapas ciągu do akrobacji. Walczenie o zawis na śmigle to trochę mija się z celem tak naprawdę. Poleć program F3A Klub poprawnie, czy makietowe zejście po okręgu - małym modelem to jest naprawdę nie lada wyczyn. Zawis jest efektowny dla publiczności, znam takich co wiszą jak chcą a jak mają zróbić dwie pętle po sobie równo to już im się nie udaje. :wink: Zawsze możesz zwiększyć średnicę śmigła i zmniejszyć skok (tylko pomiar prądu co by nie latać po granicy prądu pakietu) zależy w sumie na ciągu statycznym a nie na prędkości strumienia. Ja z elektrykami zawsze robiłem tak, brałem regulator (dobry taki który potrafi nie zniszczyć akumulatorów ani się sam nie spalić - moim zdaniem MGM albo Jeti) mniejszy ciut niż maksymalny prąd z akumulatorów i bez obaw "eksperymenta" ze śmigłem. Jak przesadziłem ze śmigłem to regler odcinał (przekroczenie prądu dopuszczalnego) i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 No to bede musial zainwestowac w pakiet okolo 1000 mah 3s Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 Lotnictwo duże czy małe nie lubi niskich budżetów :wink: Jeśli mogę Ci coś doradzić jeśli chodzi o nauke akrobacji to olej na razie zawis. Ćwicz dużo trudniejsze figury, beczka akcentowana (oczywiście bez utraty wysokości) a póżniej po okręgu, pętla kwadratowa tylko równo czy ósemka kubańska (prosta figura) a wykonanie naprawdę poprawnie wcale nie jest takie proste. To te figury dadzą Ci uznanie tak naprawdę wsród lataczy, na mnie nie robi wrażenia zawis a beczka akcentowana po okręgu wykonana równo wzbudza podziw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motylasty Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 nie lubie jak mnie motyle czy żuki w locie wyprzedzają na łące Uważałbym na siebie Armand od dzisiaj i często oglądał się za siebie. :rotfl: Nas tu na tym forum jest co najmniej dwóch Motyli. Nie żeby to była jakas groźna pod Twoim adresem, absolutnie. A tak na serio, dużo racji w tym co prawisz, też do pewnego momentu miałem świra na punkcie zawisu, ale wreszcie do mnie dotarło ze samolot to samolot i głównym jego zadaniem jest lecieć a nie wisieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 nie lubie jak mnie motyle czy żuki w locie wyprzedzają na łące :wink: No to Armand miej oczy szeroko otwarte i szybką furę Bo MOTYL i MOTYLASTY na pewno cię wyprzedzą prędzej czy później Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 No i po klopocie Kupilem model, wsadzilem wyposazenie i odpalilem silnik Model sie wyrywa z reki... - cos jest nie tak... ide na wage 265 g !!!! :shock: Spodziewalem sie conaajmnij 2 razy tyle ! juz czuje ze zakup byl udany !! Pojutrze robie modelowi full wegiel - na popychaczach Armand uwazam ze zawis to najlepsza figura do nauczenia sie operowania wszystkimi dragami. Jeszcze w zeszlym tygoniu w zyciu nie zrobilbym beczki po okregu czy perki na zyletce... a teraz ? nauczylem sie panowac nad wszyskimi dragami naraz, a uzywanie kierunku stalo sie bezwarunkowym odruchem w zakretach( oczywiscie jezeli chce inaczej to robie to ) Dlatego uwazam ze warto uczyc sie zawistu Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 To cieszę się, że podoba ci sie model Czas na dużego akrobata - namawiam, zobaczysz jak łatwo się takimi lata po małych "nerwowych" elektrykach. Motyl: Spoko, już nie prowadzę sportowych samochodów. A jak wiesz sportowe samochody ma się dwa razy w życiu w młodości i drugi raz po czterdziestce ale musi wtedy być "kabriolet" :wink: A wiecie jaką ma zaletę "kabrio"?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted May 2, 2007 Author Share Posted May 2, 2007 ze mozesz jesc muchy bez otwierania okna ?? Dalem juz wzmocnienie na kadlubie - 2 prety weglowe 2mm Jutro dam na skrzydle Wszystko kleje na Uhu-por Model mi sie podoba - pomimo tego ze nie trawie rozowego. Zapowiada sie fajne latanko A co do wiekszych modeli - planuje zaraz po wakacjach ( wyjezdzam do londynu do pracy miedzyyinnymi zajeciami) zakup modelu Extry 330 1,8-2m pod benzyne Jak juz wchodzic w spaliny to konkretnie Zaraz po dlugim weekendzie bede oblatywal swoja spalinke - trenerka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.