SiSon Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam. Po dzisiejszej kraksie takie cos sie zrobilo. Dlaczego sie to tak podnosi? Wszystko jest dokrecone imbusem, zawleczka z tylu na osi jest [ wysokosc podniesienia powyzszej czesci jest podniesiona maksymalnie, nie da sie bardziej jej wyciagnac ] Przy wlaczonym silniku i wiekszych obrotach, smiglo podnosi ta czesc, czy bedzie to przeszkadzac w locie? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Albo zawleczka z tyłu puściła, lub wyskoczyła z rowka, albo puścił imbus z przodu i osłona przesuwa się po osi. Ustal czy obudowa rusza się z ośką, czy się po niej suwa. Jak razem, to zawleczka, jak się suwa, to przedni imbus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Nie przypominasz sobie czy wcześniej piasta nie była odsunięta od osłony przed kraksą? Mi to wygląda tak, że piasta była odsunięta, przy przyziemieniu piasta popchnęła ośkę, która przesunęła się w osłonie, ponieważ osłona zablokowała się na cewkach. Według tej teorii wystarczyło by poluzować (jeżeli trzeba) śrubę mocującą osłonę do osi, przesunąć osłonę na osi w tył oraz dokręcić osłonę. Trochę zagmatwane, ale mam nadzieję, że zrozumiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 nie boisz sie ze przy takim mocowaniu smigla skrzywisz szybko os? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Miałem identyczną sytuację,puścił te imbusy z przodu obudowy trzymające ośkę,dodatkowo u mnie odkleiły sie magnesiki :evil: .Jedna uwaga,w moim przypadku obudowa na osi siedziała dość ciasno,bez imadełka ani rusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Wirnik przesunął się na osi. Tak wysuniety traci dosć dużo na mocy. Odkręć imbusowe wkręty, zsuń go spowrotem i w dziurkę po wkręcie kapnij rzadkiego CA (tak robią również fabrycznie). Na drugi dzień wkręć śrubki spowrotem. Wiecej Ci sie zsuwać nie będzie. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Aj ja głupi ! Próbowałem wcześniej z odkręceniem tych wkrętów z przodu i "wciągnięciem" osi, ale czemu nie przyszło mi do głowy ściągnąć piasty..... nie wiem. Faktycznie, mieliście racje. Wystarczyło pozbyć się piasty, odkręcić te imbusiki, podnieść oś i z powrotem przykręcić. Dziękuje wszystkim za pomoc, dziś wieczorem zastosuje się do rady bubu2. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.