Guest Addriano Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Czołem a może wątrobą Właśnie odebrałem dziś paczuszke od Tomka ( Wielkie dzieki ) Oto taki widoka zastałem na poczcie : A tak wyglądało wszystko w środku juz po zapakowaniu w plastikowe woreczki : Założenia: Skrzydło z lekkim wzniosem (górny dzwigar w prostej lini) i oczywiście lotki po jednym serwie na lotke. (Moze będą klapy dla bajeru niz uzytku raczej) Przednie kółko sprubuje wykonać kierowane tym samym serwem co kierunek. Silnik : GWS zewnątrzbiegacz Regel: Dynam 25 Pakiet: 1500mAh 2s1p 12c Dziś zabieram sie za składanie kadłuba. Narazie to tyle. Wątek typowo motywacyjny (a jak trzeba sie motywować ) Pozdrawiam Aha przewidziane malowanie http://www.modellismorossi.com/catalog/images/JAM005090.jpg
Guest Anonymous Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Z przednim kółkiem nie ma problemu zrob tylko takie cos co się zwie servo-saver.. Na stronie Motylastego>Warsztat RC>poz. 5
Guest Addriano Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Bartek będe pamiętał. Jako ze post motywacyjny troche sie zmotywowałem i oto efekty: pozdrawiam
Tomek Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Cieszę się że w końcu ktoś pokazał swoją cessnę. Przecież ponad 10 sztuk rozeszło się na forum a tu tylko 2 czy 3 opisy. No ale może się to niedługo zmieni? Adriano i jak oceniasz skomplikowanie budowy modelu ???
Guest Addriano Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Tomek SKłada sie to narazie jak średnio trudne lub(prawie proste ) puzle. Niewiem tylko jak powinny być przyklejone dolne listwy te miedzy firewallem a pierwszą wręgą bo nie wchodzą całe w wycięcia wregi ? Postaram sie na bierząco pisać o postępach w pracach nad modelem. Pozdrawiam
Guest Anonymous Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Jamam ten sam problem, trzeba chyba wyciąc jedną z pełnej balsy... :roll:
elektron Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Mialem ten sam problem wystarczy dociac te listewki tak aby wchodzily
Guest Addriano Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Hej no i znów chwilke dzisiaj popracowałem nad Cessna. Niestety stała sie rzecz straszna. Do pracowni weszła małużonka kiedy akurat wklejałem ostatnią listewke i zakrzykneła " Jaki piękny model powiesimy go w salonie bez oklejania!!!" :shock: No i teraz bewnie bede musiał robić drugą Cessne do polatania Ale moze nie bedzie tak zle. A teraz efekty dzisiejszej godzinki pracy: Tyle foto z postępów dzisiejszych. Elektron rozwiązałeś juz problem oświetlenia ?? Pozdrawiam
pacek Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Do pracowni weszła małużonka kiedy akurat wklejałem ostatnią listewke i zakrzykneła " Jaki piękny model powiesimy go w salonie bez oklejania!!!" o boziu żeby moja była chociaż w połowie tak entuzjastycznie nastawiona do mojego hobby
mammuth Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Zeby moja przestala byc tak przeciwna temu hobby :roll:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.