Ładziak Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Na forum było kilka tematów, gdzie był poruszany problem wyboru złączy elektrycznych. Miłośników i obrońców T-deansów informuję, że okazały się one niewypałem. Wyszło na nasze - starych użytkowników goldów. Wszyscy producenci wycofali się ze stosowania T-deansów na rzecz innych złączy, oczywiście wykorzystujących goldy. Zostaliście w czarnej :ass:. A było nas słuchać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Widzisz ja sie nie cieszę bo nadal uważam t-deans za szczyt prostoty i uniwersalizmu a producenci wycofali się z nich z kilku powodów miedzy innymi TM oraz ograniczenie prądowe - patrz pakiety 20C są teraz standardem ... A teraz bedziemy się znowu bujać z grubością goldów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 no właśnie, jakie goldy polecacie stosować ? 2mm ? 3.5mm ? (do regulatorów <20A to chyba 2mm wystarczy?) używać dodatkowo osłony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.z.i.q Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Ja wszędzie stosuję 3,5 mm bez osłon tylko w koszulkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Starczą, ale mogą się już grzać Użyj 3.5mm. Chyba że walczysz bardzo z wagą i każdy 1g jest istotny. Osłonki te są bardzo dobre, polecam. Nie ma mowy o zwarciu czy pomylonym biegunie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Znam ludzi którzy potrafią wpiąć odwrotnie wtyczkę od monitora do komputera a więc zakładam że z goldami problemów by nie mieli :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 ja wszedzie uzywam T tyle ze sprawdzam czy całą powierzchnia przylegaja . Kolega w Katanie elektrowni 2 m ma T i zadnych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 A gdzie je kupujesz :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 ja wszedzie uzywam T tyle ze sprawdzam czy całą powierzchnia przylegajaTo jest właśnie jedna z istotnych wad T. Guźdź żelazny do trumny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 no właśnie, jakie goldy polecacie stosować ? 2mm ? 3.5mm ? (do regulatorów <20A to chyba 2mm wystarczy?) używać dodatkowo osłony? Obrazek Najlepiej 4mm. W modelu samochodu używam goldów 4mm a w samolocie T-deans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 To teraz T deans będą na wagę złota dla ich zwolenników i powiem że ja też im jestem i mi trochę konektorków zalega :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 No to jutro ide kupić kilka par na zapas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Można dowiedzieć się jakie ograniczenie pradowe mają te T-deans ?? I teraz pytanie na jakie goldy zmienić w pakiecie 3S 1350mAh 25C , 3S 750mAh 20C, 2S 1050mAh 20C ?? Jak by co to zalega mi 10 par T-deansów jeżeli zdecyduję się na zmianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Stosuję od roku z powodzeniem goldy 3.5mm i polecam P.S: Nie udało mi się jeszcze odwrotnie podłączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Wszyscy producenci wycofali się ze stosowania T-deansówA możesz podać źródło tej informacji, chciałbym sobie coś więcej poczytać.Nie używam, ale widziałem np w bardzo kosztownych i prądożernych BVM EVF 5612 (5,6kW). Ciekawe, czy z tego zrezygnują, czy to może jakieś specjalne wykonanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 A możesz podać źródło tej informacjiPo prostu widzę, jak znikają z oferty sklepów. chciałbym sobie coś więcej poczytać.Po co? Ułomność T jest oczywista. EDIT: Ten link wszystko tłumaczy :jupi: : http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9572 XT60 ma zalety T, bez jego wad - i jeszcze raz podkreślę - dlatego, że jest na goldach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 I waży to coś 40g :shock: Troche dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 LOL! Łomatkojedyno, gdzie tak masz napisane? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko95 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Sądze ża patrzy on na wage w paczce, tam po pierwsze jest ich 5 par a po drugie są w opakowaniu chroniącym :? Moim zdaniem powinien być wprowadzony jeden rodzaj złącza (deans-T) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.z.i.q Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Moim zdaniem powinien być wprowadzony jeden rodzaj złącza (deans-T) WG. mnie to kwesta gustu. Ja wolę goldy bo mogę je zastosować do połączenie regulator-pakiet i silnik-regulator, łatwo się je lutuje i mogą wytrzymać dużo większy prąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.