Ładziak Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Na forum było kilka tematów, gdzie był poruszany problem wyboru złączy elektrycznych. Miłośników i obrońców T-deansów informuję, że okazały się one niewypałem. Wyszło na nasze - starych użytkowników goldów. Wszyscy producenci wycofali się ze stosowania T-deansów na rzecz innych złączy, oczywiście wykorzystujących goldy. Zostaliście w czarnej :ass:. A było nas słuchać . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Widzisz ja sie nie cieszę bo nadal uważam t-deans za szczyt prostoty i uniwersalizmu a producenci wycofali się z nich z kilku powodów miedzy innymi TM oraz ograniczenie prądowe - patrz pakiety 20C są teraz standardem ... A teraz bedziemy się znowu bujać z grubością goldów ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 no właśnie, jakie goldy polecacie stosować ? 2mm ? 3.5mm ? (do regulatorów <20A to chyba 2mm wystarczy?) używać dodatkowo osłony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
d.z.i.q Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Ja wszędzie stosuję 3,5 mm bez osłon tylko w koszulkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barlu Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Starczą, ale mogą się już grzać Użyj 3.5mm. Chyba że walczysz bardzo z wagą i każdy 1g jest istotny. Osłonki te są bardzo dobre, polecam. Nie ma mowy o zwarciu czy pomylonym biegunie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Znam ludzi którzy potrafią wpiąć odwrotnie wtyczkę od monitora do komputera a więc zakładam że z goldami problemów by nie mieli :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_Spy Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 ja wszedzie uzywam T tyle ze sprawdzam czy całą powierzchnia przylegaja . Kolega w Katanie elektrowni 2 m ma T i zadnych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 A gdzie je kupujesz :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 ja wszedzie uzywam T tyle ze sprawdzam czy całą powierzchnia przylegajaTo jest właśnie jedna z istotnych wad T. Guźdź żelazny do trumny . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam B Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 no właśnie, jakie goldy polecacie stosować ? 2mm ? 3.5mm ? (do regulatorów <20A to chyba 2mm wystarczy?) używać dodatkowo osłony? Obrazek Najlepiej 4mm. W modelu samochodu używam goldów 4mm a w samolocie T-deans Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł R Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 To teraz T deans będą na wagę złota dla ich zwolenników i powiem że ja też im jestem i mi trochę konektorków zalega :lol2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locke Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 No to jutro ide kupić kilka par na zapas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaliN Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Można dowiedzieć się jakie ograniczenie pradowe mają te T-deans ?? I teraz pytanie na jakie goldy zmienić w pakiecie 3S 1350mAh 25C , 3S 750mAh 20C, 2S 1050mAh 20C ?? Jak by co to zalega mi 10 par T-deansów jeżeli zdecyduję się na zmianę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malker Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Stosuję od roku z powodzeniem goldy 3.5mm i polecam P.S: Nie udało mi się jeszcze odwrotnie podłączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert_tata Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Wszyscy producenci wycofali się ze stosowania T-deansówA możesz podać źródło tej informacji, chciałbym sobie coś więcej poczytać.Nie używam, ale widziałem np w bardzo kosztownych i prądożernych BVM EVF 5612 (5,6kW). Ciekawe, czy z tego zrezygnują, czy to może jakieś specjalne wykonanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 A możesz podać źródło tej informacjiPo prostu widzę, jak znikają z oferty sklepów. chciałbym sobie coś więcej poczytać.Po co? Ułomność T jest oczywista. EDIT: Ten link wszystko tłumaczy :jupi: : http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9572 XT60 ma zalety T, bez jego wad - i jeszcze raz podkreślę - dlatego, że jest na goldach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kuba.K Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 I waży to coś 40g :shock: Troche dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 LOL! Łomatkojedyno, gdzie tak masz napisane? :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko95 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Sądze ża patrzy on na wage w paczce, tam po pierwsze jest ich 5 par a po drugie są w opakowaniu chroniącym :? Moim zdaniem powinien być wprowadzony jeden rodzaj złącza (deans-T) Link to comment Share on other sites More sharing options...
d.z.i.q Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Moim zdaniem powinien być wprowadzony jeden rodzaj złącza (deans-T) WG. mnie to kwesta gustu. Ja wolę goldy bo mogę je zastosować do połączenie regulator-pakiet i silnik-regulator, łatwo się je lutuje i mogą wytrzymać dużo większy prąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.