rapier Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Postanowilem tutaj w tym dziale prowadzic dokumentacje budowy i powstawania modelu mniejszego nietoperza ( rozpietosc 120cm ) Z formatki z balsowo-lipowej sklejki , po ok. 30 min skladania laserowych puzli otrzymujemy takie CUS co wazy teraz 43g Skrzydla laczone przy pomocy bagnetu z rurki weglowej 6mm Model bedzie ewoluowal do postaci zgrabnych puzli pakowanych do pudeleczka i dostepnych w sprzedazy. ( pod warunkiem ze model bedzie poprawnie zachowywal sie w powietrzu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mocny akcent w Nowym Roku. Przyznaj się, gdzie wycinasz :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 E tam laser.. nieźle zasuwasz włośnicą, że się aż krawędzie nadpalają. Masz we mnie wiernego obserwatora . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 jest już jakiś przybliżony termin oblotu ? 8) chodzi za mną już od jakiegoś czasu taka mała makietka niby mam Pirata i Swifta, ale to electro, Nietoperek byłby czysty glider :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 O planowaniu oblotu bede mogl mowic jak skoncze model. Poki co koncze prace nad skrzydlami. Beda dzielone inaczej niz w oryginale, ale to bardziej wymog eksploatacyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 nieznacznie ale budowa gacka ciut do przodu poszla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 No i najgorsze mam za soba. Teraz juz z gorki bedzie. Rozrysowalem zebra i skrzydla maja juz skrecenie koncowek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Projekt robi naprawdę wrażenie! Podziwiam. Kurcze...moje pierwsze wrażenie po zobaczeniu screen'ów/rzutów to - Anioł Śmierci :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Marcin81-nie wiem czemu ale mamy dokładnie identyczne skojarzenia :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Rzadko podobają mi się szybowce - a tu takie cudo !! Aż bym takiego chciał mieć... tyle, ze u mnie jedyna możliwość bawienia się szybowcami to hol... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Dzieki Chlopaki za slowa uznania. Oczywiscie zeberka w czesci przykadlubowej nie beda az tak geste. Model ma zaledwie 120cm rozpietosci przeciez. Gestosc jest podyktowana tym ze chce dokladnie odwzorowac powierzchnie sterowe gdzie zeberka sa widoczne i tam taki podzial wlasnie jest. Łamie sie jeszcze bo modelik maly i zastanawiam sie czy sensowniej nie byloby dac mu skrzydla bez skorupy, ale wtedy chyba wygladalby dosc smiesznie i malo makietowo. Tak wiec chyba zrobie po bozemu i cale platy pokryje balsa. tyle, ze u mnie jedyna możliwość bawienia się szybowcami to hol... Nie martw sie, ja tez najczesciej bede latal z holu i strzelajac z gumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Na prawdę fajnie to wygląda! W czym rysujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Na prawdę fajnie to wygląda! W czym rysujesz?Dzieki.Projekt w Auto CAD-zie. a wizualizacje to 3D Studio MAX z VRay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 I kolejny etap prac. Udalo mi sie okleic przykadlubowe czesci skrzydel, wyprowadzic przejscie kadlub/statecznik i wyciolem niepotrzebne czesci wreg wewnatrz przestrzeni kabinowej. Teraz zabieram sie za przednia czesc, ploze i kilka drobnych szczegolow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Fajnie to wygląda. Ale na fotkach jest taka perspektywa jakbyś bawił sie modelarstwem butelkowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Ale na fotkach jest taka perspektywa jakbyś bawił sie modelarstwem butelkowym.No bo i po trosze tak jest Kadlubik ma zaledwie 34cm dlugosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Arku, jestem Twoim fanem ;D Super wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ludzie, kapitalne!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Bomba, Super :!: Trzymam kciuki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Dziekuje wszystkim kibicom Model ciut do przodu znow ruszyl. Teraz biore sie za wnetrze, mocowanie ser, wyczep holu i reszte bebechow. Po dokladnym wyprowadzeniu dziobu zdejme z niego negatyw aby zrobic forme do tloczenia w podcisnieniu z hipsa tego elementu co ulatwi sprawe wyczepu holu. Model teraz wyglada tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.