batman Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 To znowu Ja wasz niezastąpiony Foto-batman. Zaczynamy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Dzisiaj piękna pogoda,więc pojechaliśmy znowu polatać w Podwarpiu. Brak w dniu dzisiejszym,FOTO-BATMANA więc jest tylko kilka fotek,gdyż nie miał kto pstrykać. Przemek przyjechał aż z Anglii aby polatać w Podwarpiu,po niedzielnym krecie Miss Morawy i awarii silnika w Extra 33L dzisiaj latał Four Starem. Andrzej latał motoszybowcem z silnikiem spalinowym. Ja latałem Fikołkiem i Super Trainerem,przywiozłem też z sobą motolotnie,ktura bardzo ładnie latała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Heniu a gdzie fotki z "rozprawiczenia" Roberta ? ( mówię o tych, które mi podesłałeś ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Niedziela po popołudniu,słaby wiatr więc opanowaliśmy łąki na Podwarpiu.Flota była mała ale i tak narobiliśmy chałasu. URL=http://imageshack.us][/url] URL=http://imageshack.us][/url] Mnie latanie idzie coraz lepiej.Mój trenerek po wymianie silnika na słabszy stał się bardziej łagodny.Jak widzicie nie obyło się bez awarii.Po stracie połówki płata model ostro pikował w kartoflisko.Pilot brudny i wystraszony ale żyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 No i zpomniałem o nowej maszynie na naszym lotnisku FunFly który na 15cm 4t śmiało może latać na samym śmigle URL=http://imageshack.us] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeahlon Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Może trochę off top, ale gdzie można polatać w okolicach Sosnowca - I jak często spotykacie się w Podwarpiu, bo jak nabędę sprzęt to chciałbym polatać z bardziej doświadczonymi ludźmi.(jeśli oczywiście będę mógł ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 ... a wczoraj - czyli 25.06.2008r. było tak: TRZEJ MUSZKIETEROWIE :rotfl: Dodam jeszcze dwie fotki zrobione niedaleko Podwarpia. Po prostu muszę się pochwalić nowym obiektywem i tyle. No to może jeszcze jedną. Wiem wiem będzie się wam otwierało całe wieki..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Kilka fotek z niedzieli 6 lipca by nie było że nie latamy na Podwarpiu. Dołączył do nas nowy kolega Przemek. oto jego model Ja też coraz lepiej się czuję z aparaturą w ręku umiarkowanego wiatru już się nie lękam no i kolega batman przesiadł się na spaliny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 No Jano nie być taki skromny,potrafisz nawet sterować równocześnie dwoma modelami,widać to na fotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtCom Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam. Gdzie dokładnie znajduje się Wasze "lotnisko" ? Najlepiej jakby ktoś podał współrzędne GPS, albo dokładny dojazd. Chętnie bym się wybrał polatac swoim MiniMag'iem. pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtCom Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Już wiem gdzie to jest. Dzięki. pozdrawiam, Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki19944 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Mam pytanko czy model z czwartego zdjęcia od dołu to citabria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 To jest Decathlon Przemka.Widziałeś to na pewno już na Podwarpiu tylko kto inny był właścicielem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki19944 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Witam panie Jano niestety nie widziałem go na podwarpiu ponieważ byłem na wyjeździe. Lecz dowiedziałem się z tego co mi brat powiedział, że ma całkiem dużą rozpiętość skrzydeł apropo zapraszam do oglądania mojego wątku ,,Nasze latanie w czułowie" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Dziś 20 sierpnia pomimo tego że pogoda była niepewna zdzwoniliśmy się i w czwórkę pojechaliśmy polatać na Podwarpie.Pogoda dopisała, wiaterek był leciutki i wiał z odpowiedniego kierunku.Były cztery modele w tym mój nowy AT40L którym chciałem tylko pokołować po trawie i zobaczyć czy wszystko działa, po odpaleniu silnika Heniek jak to Heniek zaczął mnie podpuszczać by wystartować,bałem się bo to mój drugi model po trenerku górnopłacie.Aby nie stracić w oczach kumpli, wystartowałem.Ja kierowałem Heniek trymował i wyszło super.W sumie leciałem 4x po 10 min.At40L lata bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki19944 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Witam. Wczoraj 21.08.08 spotkaliśmy się na podwarpiu. Pogoda super, zero wiaterku i w ogóle. Na początku latał fikołek Pana Heńka oraz trenerek Pana Jano. Nistety fikołek nie został sfotografowany w locie ponieważ zanim rozpakowaliśmy się fikołek już wylądował i nie latał więcej. A oto piękny przelot trenerkiem w wykonaniu Pana Jano. Trenerek po wylądowaniu. Na kolejnych zdjęciach także pięknie latający trenerek Pana Heńka. Teraz mój akrobacik Tornado. Teraz czas na AT40L którym latał Pan Jano. I AT40L Mirka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 22.08.2008r. czyli piątek też "latalim". Pogoda idealna.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Obywatele! Towarzysze! Koledzy (i koleżanki hehehe). Dnia 30.08.2008r. (sobota) ZAPRASZAMY* na wielkie latanie na Podwarpiu od godzin porannych do oporu. Atrakcją będzie napewno EXTRA (9 kilo mięsa) i Miss Morawa po reanimacjii (też z 8 kilo mięsa). * autor tego postu nie ponosi odpowiedzialności za warunki pogodowe jakie zaistnieją w przyszły łikend. Przypominam że model Extry wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki19944 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Wczoraj 30.08.08 spotkaliśmy się wszyscy na Podwarpiu z naszymi podniebnymi maszynami. Zabawa była przednia, pogoda też nie najgorsza, chociarz nie odbyło się bez poważnej kraksy odbudowanej nie dawno przez pana Janusza MISS MORAWY, dziura w ziemi była potężna jak po wybuchu granatu. Pierwszy orzeł, który poszedł w górę była to EXTRA 330L Przemka widoczna na zdjęciu. Ostatnie sekundy przed startem. Model MORAWY przed oderwaniem się od ziemi. A tu po twardym przyziemieniu. I tyle ze wczorajszego dnia, oczywiście działo się więcej, ale może ktoś mnie uzupełni. A teraz przeskakujemy o jeden dzień do przodu. dzisiaj działo się mniej, ale pogoda była lepsza :mrgreen: i też było na co popatrzeć. Wszyscy coś obserwują w górze, więc ja też się dołonczyłem i zaglądam razem z nimi. Noi tyle na dzisiaj. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek24 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Witam Oto kilka zdjęć z dnia 30.08.08 A to już z 31.08.08 też dużo emocji Zdjęcia lepszej jakości wyślę na życzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.