Gość pitplane Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Witam Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu z lotów na klifie w Mechelinkach przy wietrze 19 m/s. http://www.f3f-klif.pl/2010/01/19-ms/ Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 troszeczkę przesadzacie kolego z tym wiatrem. z tego co donosili to wiał wiaterek 12-13m/s ze sporą odchyłką (chyba północną) a te 19m/s to jakieś przekłamanie lub chwilowy poryw. Nie sądzę żeby glajciarz wyskoczył przy 19m/s ze skrzydłem nawet na plaży. Ale fakt faktem jest że pizgało nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitplane Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam Nie wiem gdzie był glajciarz Ale powodu aby oszukiwac nie mam Za PUCK MEOTEO by ORLEN : http://puck.meteo.com.pl/history/bin/m-img.cgi?WV+d+9+1+2010+PL+meteo http://puck.meteo.com.pl/history/bin/m-img.cgi?WD+d+9+1+2010+PL+meteo Klif jest na czyste NE. Czerwona linia to wiatr stały a zielony porywy Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 No to sie zgadza :] Glajciarze byli w Chłapowie, i od nich mam info o wietrze. więc te 19m/s to porywy a średnia koło 14-15. I nikt nie twierdzi że oszukujesz, poprostu bazujesz na danych stacji meteo, ja na danych mierzonych na miejscu j/w. licząc błędy wskazań wiatromierza ręcznego i odsunięcie stacji meteo od klifu możemy uznać że obaj mamy rację a prawda leży po środku :] PS. Ale i tak zazdroszczę wam bliskości klifu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Chyba najlepiej zmontowany filmik jaki widziałem a raczej styl w jakim on jest zrobiony. Super !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitplane Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Wszystko ok Oczywiscie , ze mówimy o porywach wiatru Przyjedź do nas na latanie na klifie. Masz u nas prognozy, kontakt, z Żyrardowa pewnie 4-5h jazdy samochodem a w avatarze widze ze masz czym latać Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 ehhh...... chciało by się polatać, a latać jest czym tylko nie ma gdzie :/ z Żyrardowa jak jeżdżę czy do Władka na dorsze czy na urlop do Mieroszyna to jeszcze nie udało misie zejść poniżej 5h, zawsze z lekką górką no ale jazda z zachowaniem rozwagi a nie zegarka Pocieszam się że już niedługo wiosna i zaraz urlop i jak co roku model na klifie przewietrzyć a teraz i glajta. Każdy wasz film oglądam od dechy do dechy a później chodzę rozdrażniony przez 2 dni, bo wy to macie klif, ci na południu zbocza a my w centrum tylko stolicę i to bez żadnej korzyści, a wręcz przeciwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitplane Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ja wiem , że na urlopie to najfajniej, ale 5h to nie dramat a latanie do upadłego. Po lotach takich, jakie miały miejsce juz w tym roku, człowiek funkcjonuje jak po miesięcznym urlopie Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Świetny film - gratulacje dla autora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.