Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero oglądając film Rafała uświadomiłem sobie, że dziś 13 .... pewnie dlatego dzisiaj było tyle kolizji i zamiast walki ESA o tasiemkę były raczej walki o przetrwanie modelu.

Z pięciu uczestników chyba tylko Kuba dziś nic nie naprawiał. Mój ił spadł z nieba trzy razy co mam nadzieję na długo wyczerpało limit nieszczęść :lol2:

Dopiero ostatnie dwie walki odbyły się w pełnym wymiarze czasu i bez kolizji - wygrał chyba Rafał z 7 trafieniami, Kuba zaliczył 5 cięć a ja tylko 4 :oops: .... ogólnie wietrzenie, trochę zimno ale bardzo wesoło.

Niesamowita była tez dziś ilość modelarzy - widać na filmie ile było samochodów. Spalinowe loty Taco i wielkiej Extry jak zawsze robiły wrażenie ale pojawiły się też nowe osoby z nowymi (czasem bardzo małymi) modelami. Wszystkim gratuluję udanego przedpołudnia.

ms

Opublikowano

Świetny dzień! Po tylu walkach i swobodnych przelotach nie żal litrów CA :)

Trzymam kciuki za Anię, żeby ta mała kraksa jej nie zniechęciła (pierwszy lot ESA) i dziękuję Gosi za robienie zdjęć, które możecie obejrzeć >tutaj<

edit:nazwa katalogu w picasie

I mały przedsmak reszty zdjęć:

Dołączona grafika

Opublikowano

Nigdy nie byłem przesądny i to chyba dla tego dziś pierwszy raz odkąd latam ESA wróciłem do domu po tylu walkach z nawet nie draśniętym modelem :devil: :jupi:

Dzień był dziś pełen wrażeń, wspaniałe walki i rzeczywiście ilość modeli w powietrzu niespotykana.

Przyzwyczailiśmy się już, że Rafał deklasuje wszystkich, ale Mirek zapomniał napisać, że ciął również Witek. Co prawda tylko jeden raz, ale to o ile się nie mylę jego drugie cięcie w życiu :) Gratulacje :faja:

Gosiu czekamy na zdjęcia.

Edit-zdjęcia już są...

Opublikowano

A nawet może trzecie :twisted: Pierwszy raz za to wróciłem z dwoma całymi modelami (smigiełka nie liczę). :jupi:

Dziękuje wszystkim za miło spędzony czas, to była naprawdę udana niedziela.

Opublikowano

:!: :!: Kontynuując temat naszego latania na EPCK i kwestii jego uregulowania chciałbym oświadczyć, iż pojawiła się pewna życzliwa osoba(na pewno gwarantuje nam większe szanse powodzenia niż jakbyśmy chcieli iść do Dyrekcji z poziomu ludzi "z ulicy), która zadeklarowała mi swoją pomoc w rozmowach z Dyrektorem MLP . Teraz czekam na Was... Musimy się spotkać i ustalić konkrety. Niniejszym proszę, aby każda osoba zainteresowana włączeniem się w projekt zapisała sobie czego oczekuje i co proponuje. Wszystkie szczegóły omówilibyśmy na spotkaniu w tym tygodniu. Czy to będzie EPKC (jak nie będzie zbyt zimno), czy jakieś inne "mniej lotnicze" miejsce nie będzie miało znaczenia. Termin spotkania to Niedziela 20.02.2011. Do zobaczenia :!:

Opublikowano

W niedziele chętnie wybiorę się na te rozmowy ...

Dzisiaj wykorzystując mniejszy mróz i nieco słabszy wiatr polataliśmy rano z Wojtkiem modelami znanymi juz w tym temacie. Niestety poranek był szary (słońce pokazało się dużo później) nie przeszkodziło to nam jednak zaliczyć po trzy udane loty :-)

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6293

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6294

ms

Opublikowano

Wystarczy wcześniej wstawać :rotfl:

Nasze latanie to niecała godzina przed pracą - rano na Czyżynach jest zawsze pusto i cały pas do dyspozycji .... tylko dzisiaj marzły ręce.

ms

Opublikowano

Wreszcie filmik z zeszłotygodniowych zmagań z "wynalazkiem" Jamary

Nie jest łatwo latać przy wietrze modelem 1,2 m o wadze 450g mając tylko ster kierunku i wysokości.

Opublikowano

Oj pasażerowie tego lotu przeżywali prawdziwe chwile grozy.. szczególnie w czasie tej spirali śmierci :P

Opublikowano

To moze wydac sie dziwne :) ale dzis znow latalismy z Wojtkiem i jego synem na Czyzynach. Trochę śniegu nie przeszkodziło poderwać Taco, Crash-a i moją jeszcze nie pomalowaną Balille. Troche zimno ale loty bardzo udane.

EDIT:

uzupełniłem zdjęcia:

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6305

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6306

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6307

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6308

ms

Opublikowano

Telefon nie zamarzł i nawet zrobił przyzwoite zdjęcia :D

Eskadra przeniosła trening na niedzielę i wyszło nam dziś dość spontaniczne spotkanie na zasadzie:

- kiepska dzis pogoda i nie da się latać

- masz rację strasznie zimno, chciałem jednak oblatać model i wyskoczę z jednym pakietem

- jak Ty jedziesz to ja też

Może jutro tez się uda polatać, dam znac sms-em ..... jak mi nie zamarznie telefon :lol2:

ms

Opublikowano

Czy to będzie EPKC (jak nie będzie zbyt zimno), czy jakieś inne "mniej lotnicze" miejsce nie będzie miało znaczenia.

Termin spotkania to Niedziela 20.02.2011.

Do zobaczenia :!:

O której godzinie planujesz zebranie ?

Opublikowano

Czy to będzie EPKC (jak nie będzie zbyt zimno), czy jakieś inne "mniej lotnicze" miejsce nie będzie miało znaczenia.

Termin spotkania to Niedziela 20.02.2011.

Do zobaczenia :!:

O której godzinie planujesz zebranie ?

12.00 na pasie.

DO ZOBACZENIA (o ile ktoś się w ogóle pojawi - JA NA PEWNO ;D )

Opublikowano

Jak się wyrobię to będę o 11.00 a "Eskadra ESA" lata ponoć od 9.33 do wyczerpania sprzętu lub ludzi :devil:

ps. Michał, możesz wziąć kamerkę o której rozmawialiśmy w sklepie ?

Opublikowano

Dziś krew, wstążki, CA... wszystko lało się strumieniami...

Wzloty i upadki... cięcia i kraksy... łzy radości i łzy smutku...

lądowania na drzewach... lądowania w kawałkach...

lądowania ze wstążkami we wszystkich kolorach tęczy :mrgreen:

Było wszystko...

w rolach głównych wystąpili:

Kuba - ten wie, co to prawdziwy dogfight, dla Ciebie od dziś nowa kategoria w ESA - K1 Max :wink:

Hubert - w końcu znalazł wspólny język z Cobrą :D , ciekawe czy Hien'a mówi tym samym dialektem :twisted:

Witek - jak zwykle orzeł przestworzy... czy z samolotem czy bez - idzie mu równie dobrze, ale za to po drzewach śmiga niczym rącza wiewiórka :rotfl:

oraz dwaj pozostali "smutni" :wink: panowie... Mirek i Rafał - tylko cięcie, cięcie, cięcie... :)

dowody poniżej:

zimowego latania ciąg dalszy...

pozdrawiam

Gosia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.