Psychotrop Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 to nie ja, a Foka kręcił, ja tylko się przyglądałem pisz do użytkownika "Foczka" http://pfmrc.eu/inde...er/7481-foczka/ pozdro ze szpitala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Kto miał dziś problem z oblataniem spalinowej Cessny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablito Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Wojtku, czy wy w jakiś bardziej regularny sposób spotykanie się na Czyżynach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 regularności raczej być nie może. odbywa się to na zasadzie sprawdzania pogody. jest ładnie, to się jedzie na czyżyny i patrzy czy są samochody znajomych, jak nie ma, to się dzwoni i zbiera ekipę przeważnie łącznikiem jest Wojtek, ale też i inne osoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Na ogół latamy w sobotę i niedzielę.Niestety o różnych godzinach.Wszystko zależy czy jestem w pracy do 14 czy mam wolne.Jeżeli w pracy to latamy po 15,jak mam wolne to na ogól około 11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Panowie ! Gdzie w tym moim pięknym Krakowie można normalnie i bezstresowo polatac ? Czyzyny zabudowują pod psychodeliczną muzyke ,"śmietnik " zablokowany prze jakies roboty drogowe ,pobiednik dla wybrańcow . Większe skrawki terenu wchłonięte przez krwiożerczych dewelpoerów pod jakies paskudne budynki.,Byla piekna łączka między Plazą a M1 .tez została wchlonieta przez miasto po budowe ochydnej sali widowiskowej .,która jak znam życie bedzie przynosic same straty miastu. To co zostało to albo jest mizerne ,albo zarośniete krzakami ,albo sa jakieś mokradla i bagna . Pozostaje tylko jazda poza miasto ,co oczywiście wiaze sie z dużymi wydatkami . No i taka jest parwda o lataniu w Krakowie .Zazdroszcze kolegą z lubelskiego ,ślaska ,mazowsza Ci to mają pola wzlotow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar_M Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Stereotypy z dojazdami poza miasto, to tak naprawdę tylko się wydaje, że to daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Stereotypy z dojazdami poza miasto, to tak naprawdę tylko się wydaje, że to daleko Zgadzam się. Dla chcącego - nic trudnego. Najlepiej narzekać. A wystarczy otworzyć mapę na googlach i już się wie gdzie latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ja nie narzekam tylko przytaczam smutną prawde .Bo choćby takie Przegorzaly raczej nie sa zbyt zachęcajace ,moze dla malych modeli i helikopterkow . ale do lotw szybowcami czy czymś wiekszym już raczej nie ,.Niechcialbym po prostu powtorzyć zdarzenia ,co mial kolega ,ktory teraz go szuka ,bez skutku. Tak ze jeszcze raz napiszę nie narzekam tylko prosze o informacje gdzie i kiedy Mapa satelitarna to też żadne rozwiazanie ,bo z tej perspektywy to dokoła Krakowa widac piękne pola wzlotow ,ale już w realu to czasem inaczej to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Na śmietnik bez problemu dojedziesz - jedziesz 100metrów dalej i na wysokości wiaty przystankowej wjerzdzasz w Rodzinną. UWAGA pierwsze 100 metrów bardzo wąsko na jedno auto a potem to 3 się miną. Robią kanalizacje ale raczej z asfaltem bo maszyne do kładzenia tam widziałem. Pozdrawiam Sławomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Na śmietnik bez problemu dojedziesz - jedziesz 100metrów dalej i na wysokości wiaty przystankowej wjerzdzasz w Rodzinną. UWAGA pierwsze 100 metrów bardzo wąsko na jedno auto a potem to 3 się miną. Robią kanalizacje ale raczej z asfaltem bo maszyne do kładzenia tam widziałem. Pozdrawiam Sławomir Super będzie przynamniej te pare metrow bedzie mozna dojechać po ludzku bez narazania zawieszenia ,.a...potem to i tak znowu cros :)A może dałoby sie ul .Skotnicką ,? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Są jeszcze łąki Nowohuckie ,Marchewki.Na marchewkach niestety lądowanie w rzepaku lub burakach ale za to miękko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Są jeszcze łąki Nowohuckie ,Marchewki.Na marchewkach niestety lądowanie w rzepaku lub burakach ale za to miękko Wiem ,wiem ,ale nigdy tam jakoś nie dotarłem ,chć przyznac musze ze wstydem ,że odleglość ode mnie nie jest duża (parę kilometrów)I miimo mapek i tp,nadal jakoś nie mogę skojarzyć jak tam dojechac,i bezpiecznie zaparkowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 I miimo mapek i tp,nadal jakoś nie mogę skojarzyć jak tam dojechac,i bezpiecznie zaparkowac łąki masz tutaj - wjeżdżasz od statoli przy jana pawła. http://goo.gl/maps/gGsRw z parkowaniem nie ma problemu. a marchweki masz tutaj : http://goo.gl/maps/K7dBc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 łąki masz tutaj - wjeżdżasz od statoli przy jana pawła. http://goo.gl/maps/gGsRw z parkowaniem nie ma problemu. a marchweki masz tutaj : http://goo.gl/maps/K7dBc Teraz to jestem już mądry ,dzieki !! marchewki jakieś zaorane ,ale łąki wyglądają obiecująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablito Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Planuje ktoś jutro jakieś latanie? Robię kolejne podejście do lotów FunCubem, ale mam kilka wątpliwości co do SC i ustawień w Opticu i chętnie skorzystałbym z pomocy 'na żywo'. Pogoda ma być taka: http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_list.php?ntype=0u&fdate=2012080306&row=466&col=232&lang=pl&cname=Krak%F3w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 A tutaj jest jeszcze dobre miejsce. https://maps.google.pl/maps/myplaces?hl=pl&ll=50.0223,20.100002&spn=0.013979,0.037422&ctz=-120&t=h&z=15 i tutaj: https://maps.google.pl/maps/myplaces?hl=pl&ll=49.993726,19.900017&spn=0.013988,0.037422&ctz=-120&t=h&z=15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar_M Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 ja też chcę jutro oblatac fc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Serdeczne pozdrowienia z Chorwacji dla wszystkich latających w Krakowie Jak widzę problem gdzie latać w okolicach Krakowa jest wciąż omawiany a ja mam wodę dookoła czyli wszędzie lotnisko dla hydroplanu z czego chętnie korzystam. Niestety w ciągu dnia jest 36-38 stopni i mocno wieje, dlatego loty sa możliwe albo wcześnie rano albo po 20. Przed 7 nie bardzo mam ochotę wstawać ale wieczorami ...... Do zobaczenia na Czyżynach w przyszłą niedzielę.... ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablito Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Czy lata ktoś z 'Południowców' na FrSKY? Jednak po kilku testach wygląda na to, że mam problem z odbiornikiem V8R7 i chętnie spotkałbym się, żeby zweryfikować/potwierdzić to podczas próby na wypożyczonym odbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi