Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy któryś z kolegów z Krakowa pomógłby dotrzeć i wyregulować silnik ASP 8,5cm zamontowany już w modelu? Podjadę w dowolne miejsce w Krakowie, mam swoją grzałkę, paliwo mam zamiar kupić tylko nie wiem jakie będzie odpowiednie, nie posiadam jeszcze rozrusznika ale może obejdzie się bez niego?

Opublikowano

Witam,

Czy któryś z kolegów z Krakowa pomógłby dotrzeć i wyregulować silnik ASP 8,5cm zamontowany już w modelu? Podjadę w dowolne miejsce w Krakowie, mam swoją grzałkę, paliwo mam zamiar kupić tylko nie wiem jakie będzie odpowiednie, nie posiadam jeszcze rozrusznika ale może obejdzie się bez niego?

Możesz ,Będę od wtorku w sklepie na Balickiej non stop.
Opublikowano

Witam,

Będąc wczoraj w rejonie ulicy Kosocickiej/Rydygiera widziałem jak ktoś latał spalinką (chyba jakiś akrobat) - jeśli ktoś z forum to niech się pochwali ;-).

Pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

Ja latam tam dosyć często ;) Spotykam się z kilkoma modelarzami, ta spalinka to chyba jednego z nich. Duża, czerwona, własnego projektu ;) Zawsze lata ją tak wysoko, że na pewno widać ją z okolicy. Całkiem fajne miejsce do latania, jest pełno łąk i obszarów dalekich od zabudowań. Kiedyś, zaczynając modelarstwo byłem tam oblatać pierwszą maszynę i ich właśnie spotkałem :)

Opublikowano

... Duża, czerwona, własnego projektu ;) Zawsze lata ją tak wysoko, że na pewno widać ją z okolicy.

Potwierdzam - była wysoko i była czerwona ;-)

Opublikowano

Jeśli pogoda dopisze to pewnie i chętnych znajdzie się kilka osób - przed zawodami na Bemowie warto coś potrenować.

Ja niestety mam jeszcze nie całkiem sprawne zabawki po zawodach w Kozach ale "drugi garnitur" jest zawsze w rezerwie i gotowy do lotu :lol:

ms

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

30 września b.r odbędzie się III Bitwa o Wawel ESA. W tym roku przypadło nam zorganizowanie Mistrzostw Polski, tak więc będzie się działo... B) Zapraszamy wszystkich chętnych do udziału, jak i jako publiczność.

Zapisy oraz więcej informacji na stronie: www.esa-krakow.pl

Dołączona grafika

Opublikowano

Tak - zawody ESA o Mistrozstwo Polski zbliżają się wielkimi krokami.

Zapraszam do odwiedzenia stadionu WKS Wawel i dopingowanie Eskadry Kraków :-)

Analogicznie jak w ubiegłym roku będzie wydzielone miejsce na wystawę statyczną.

Zapraszam każdego modelarza chcącego zaprezentować swój model.

Zawody ESA to nie tylko zmaganie o tasiemkę ale małe święto modelarstwa do uczestnictwa w którym zapraszam wszystkich modelarzy.

ms

Opublikowano

Czy znajdzie się ktoś chętny na kilka walk ESA jutro rano na Czyżynach?

Tradycyjnie około 9 proponuję kilka treningowych pojedynków aby utrzymać formę przed zawodami.

ms

Opublikowano

To gratuluję :)

Zdjęcie ze sklepu?

Widziałem model jeszcze wczoraj w sklepie i miałem nadzieję zobaczyć go w powietrzu. Szkoda, że nie dałeś znać sms-em.

Pisałeś o lataniu na Czyżynach ale nie wiedziałem czy się wybierzesz bo mocno wiało.

Moja Cessna tez gotowa do lotu ale zamiast jechać po południu na lotnisko, sklejałem bibułę na tasiemki :D

Na szczęście w niedzielny poranek był mały trening ESA przed zbliżającymi się zawodami i troszkę polatałem.

Ulotniłem też nową wersję Me-110 z zestawu "Na polskim niebie"

Dołączona grafika

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.