rapier Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 wrzucilem tutaj jako ciekawostke. Czy to czasem nie Jan Hoffman w 18s filmu? http://www.youtube.com/watch?v=Iz1nYFiBODY&feature=relmfu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Patrząc na wymiary lądowiska, wizualizację i opis Lotniczego Parku Kulturowego (bo tak fachowo nazywa się ten obszar) to wszystko wskazuje że jest to lądowisko dla śmigłowców (na wizce jest nawet Mi 8 jak się nie myle Wszystkie zdjęcia i wizki są tak opisane. Na zdjęciach ląduje Mi 2. http://www.muzeumlot...k_kulturowy.php Taka była koncepcja od początku powstawnia Lotniczego Parku Kulturowego. Policjanci na Mi2 korzystają czasem z tego pola w ciągu tygodnia do ćwiczeń (jak również łączke od strony Bora-Komorowskiego). Rzadko bo rzadko ale korzystają. Oczywiście nie widze przeszkód aby modelarze mogli z niego korzystać Pod warunkiem że zachowają zasady bezpieczeństwa dla siebie i osób postronnych. Policja raczej przed swoim hangarem siada już na terenie muzeum. LPR-a tam w życiu nie widziałem, bazę mają w Balicach a lądują raczej na lądowiskach przyszpitalnych. No chyba, że na Kopernika nie ma miejsca ale Rydygier i Żeromski mają swoje lądowiska. A ten krąg to ciekawa sprawa, można by się w sumie podpytać w muzeum po co to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Policjanci na Mi2 Dla ścisłości - Policja w Krakowie lata na PZL Kania. Mi-2 chyba w ogóle w Policji nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Policja raczej przed swoim hangarem siada już na terenie muzeum. LPR-a tam w życiu nie widziałem, bazę mają w Balicach a lądują raczej na lądowiskach przyszpitalnych. No chyba, że na Kopernika nie ma miejsca ale Rydygier i Żeromski mają swoje lądowiska. A ten krąg to ciekawa sprawa, można by się w sumie podpytać w muzeum po co to jest. No wląśnie swego czasu bedąc u Janka H,. wtedy kiedy powstał ten krąg ,dostałem odpowiedź ze ma być on przeznaczony dla modelarzy parajacych sie uwiezią,Nawet snuli wtedy plany o jakiejs imprezce z tym związanej.Ale oczywoście skończyło sie na obietnicach .Jak zresztą wszystkie imprezy ktore sa odgórnbie przez dyrekcje planowane .Ostatnio miala byc impreza dla modelarzy plastikowych i nie tylko ,niestety mieli za duże wymagania no i klops Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Cisza jakaś ostatnio w tym wątku :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Cisza bo śnieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Cisza bo śnieg Dzięki temu wróciłem do domu z modelem bez śladu błota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Dzięki temu wróciłem do domu z modelem bez śladu błota. Proszę o potwierdzenie tych słów przy "dzisiejszych" warunkach pogodowo-terenowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Dziś piękna słoneczna pogoda i aż trudno uwierzyć, że tydzień temu w zimowej aurze i latając w temperaturze -10 stopni, Eskadra Kraków zakończyła sezon zdobywając tytuł Najlepszej Eskadary ESA w Polsce w obu kategoriach :-) Na Czyżynach sporo się dziś działo od samego rana ..... najpierw zadebiutował JD-2 Kuby Rafał bawił się swoją mikrozabawką (biedronką) FPV a potem kilka walk ESA a gdy już pakowałem modele do samochodu nad parkingiem przy blokach krążyły kolejne modele ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 A tutaj film z biedronki: http://www.youtube.com/watch?v=53jjZcxzD7A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Panowie kto chętny tak jak w tym roku,to zapraszam na spotkanko w Nowy Rok o godz.12.Jak nie polatamy to pogwarzymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 myślisz, że zawartość %% pozwoli na dotarcie na lotnisko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Ja będę! Wezmę skrzydło. Pogoda będzie super to i polatamy i pogadamy. Wiem też, że nie tylko ja się wybieram! POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Spotkanie noworoczne to już praktycznie tradycja. Ja też się wybieram, choć zapewne bez samochodu to jednak coś zabiorę ..... do latania i do spożycia ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Na Czyżynach? Jak tak to ja również przyjadę z chęcią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Będę również. Pogoda maa być wyborna. plus 3stopnie i słonecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 O której mniej więcej przyjedziecie? Bo też chętnie dołączę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 jeśli dzisiejsza "zabawa" pozwoli, to kole 11:30-12:00 a jeśli nie, to miłego życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Też obstawiam ok 12:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Co było w 2012 w Krakowie (i okolicach) - zebrane z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi