rapier Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 wrzucilem tutaj jako ciekawostke. Czy to czasem nie Jan Hoffman w 18s filmu? http://www.youtube.com/watch?v=Iz1nYFiBODY&feature=relmfu
kminek Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Patrząc na wymiary lądowiska, wizualizację i opis Lotniczego Parku Kulturowego (bo tak fachowo nazywa się ten obszar) to wszystko wskazuje że jest to lądowisko dla śmigłowców (na wizce jest nawet Mi 8 jak się nie myle Wszystkie zdjęcia i wizki są tak opisane. Na zdjęciach ląduje Mi 2. http://www.muzeumlot...k_kulturowy.php Taka była koncepcja od początku powstawnia Lotniczego Parku Kulturowego. Policjanci na Mi2 korzystają czasem z tego pola w ciągu tygodnia do ćwiczeń (jak również łączke od strony Bora-Komorowskiego). Rzadko bo rzadko ale korzystają. Oczywiście nie widze przeszkód aby modelarze mogli z niego korzystać Pod warunkiem że zachowają zasady bezpieczeństwa dla siebie i osób postronnych. Policja raczej przed swoim hangarem siada już na terenie muzeum. LPR-a tam w życiu nie widziałem, bazę mają w Balicach a lądują raczej na lądowiskach przyszpitalnych. No chyba, że na Kopernika nie ma miejsca ale Rydygier i Żeromski mają swoje lądowiska. A ten krąg to ciekawa sprawa, można by się w sumie podpytać w muzeum po co to jest.
Foczka Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 Policjanci na Mi2 Dla ścisłości - Policja w Krakowie lata na PZL Kania. Mi-2 chyba w ogóle w Policji nie ma.
Ryszard58 Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 Policja raczej przed swoim hangarem siada już na terenie muzeum. LPR-a tam w życiu nie widziałem, bazę mają w Balicach a lądują raczej na lądowiskach przyszpitalnych. No chyba, że na Kopernika nie ma miejsca ale Rydygier i Żeromski mają swoje lądowiska. A ten krąg to ciekawa sprawa, można by się w sumie podpytać w muzeum po co to jest. No wląśnie swego czasu bedąc u Janka H,. wtedy kiedy powstał ten krąg ,dostałem odpowiedź ze ma być on przeznaczony dla modelarzy parajacych sie uwiezią,Nawet snuli wtedy plany o jakiejs imprezce z tym związanej.Ale oczywoście skończyło sie na obietnicach .Jak zresztą wszystkie imprezy ktore sa odgórnbie przez dyrekcje planowane .Ostatnio miala byc impreza dla modelarzy plastikowych i nie tylko ,niestety mieli za duże wymagania no i klops
Antek2 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Cisza bo śnieg Dzięki temu wróciłem do domu z modelem bez śladu błota.
sebamor Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Dzięki temu wróciłem do domu z modelem bez śladu błota. Proszę o potwierdzenie tych słów przy "dzisiejszych" warunkach pogodowo-terenowych
mirolek Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Dziś piękna słoneczna pogoda i aż trudno uwierzyć, że tydzień temu w zimowej aurze i latając w temperaturze -10 stopni, Eskadra Kraków zakończyła sezon zdobywając tytuł Najlepszej Eskadary ESA w Polsce w obu kategoriach :-) Na Czyżynach sporo się dziś działo od samego rana ..... najpierw zadebiutował JD-2 Kuby Rafał bawił się swoją mikrozabawką (biedronką) FPV a potem kilka walk ESA a gdy już pakowałem modele do samochodu nad parkingiem przy blokach krążyły kolejne modele ms
yay Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 A tutaj film z biedronki: http://www.youtube.com/watch?v=53jjZcxzD7A
f-150 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Panowie kto chętny tak jak w tym roku,to zapraszam na spotkanko w Nowy Rok o godz.12.Jak nie polatamy to pogwarzymy.
Psychotrop Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 myślisz, że zawartość %% pozwoli na dotarcie na lotnisko ?
Mellon-68 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Ja będę! Wezmę skrzydło. Pogoda będzie super to i polatamy i pogadamy. Wiem też, że nie tylko ja się wybieram! POZDR.>
mirolek Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Spotkanie noworoczne to już praktycznie tradycja. Ja też się wybieram, choć zapewne bez samochodu to jednak coś zabiorę ..... do latania i do spożycia ms
wiatrak Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Na Czyżynach? Jak tak to ja również przyjadę z chęcią
kminek Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Będę również. Pogoda maa być wyborna. plus 3stopnie i słonecznie.
szymon_ Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 O której mniej więcej przyjedziecie? Bo też chętnie dołączę
Psychotrop Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 jeśli dzisiejsza "zabawa" pozwoli, to kole 11:30-12:00 a jeśli nie, to miłego życzę
kminek Opublikowano 1 Stycznia 2013 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Co było w 2012 w Krakowie (i okolicach) - zebrane z forum.
Rekomendowane odpowiedzi