michal11c Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Ziom Gdzie Cie wywialo??? Dzis na EPKC bylo elegancko. Tommy nawet nie zakrecil Za to ja nie zdazylem sie odwrocic w pore z pleców i kret sie pojawil Na szczescie byla to przyprószona sniegiem trawa. Wiec smiglo APC teraz bedzie jak znalazl A ten messer to juz twoj? Jak już rapier zauważył, latałem za NCK-iem. Warunki były wyśmienite :jupi: . Po locie na natarciu płata u wejścia do kadłuba pojawiła się ok 5mm zmarzniętego śniegu ;D. Pikanie jakie czasami słychać oznacza zakłócenie na moim paśmie 35.160Mhz. Takich sygnałów było kilkanaście z czego oczywisty wniosek by nawet na łąki nie wybierać się na 35Mhz z porządnym modelem. A messer nie mój tylko wypożyczony od mirolka do testów. Swojego P-62 będę robił niebawem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 przyczep tylko jakąś dluższą tasiemkę... na filmie to merda jakaś taka biedna to antena a nie tasiemka :rotfl: Ta kamera ustawiona do tyłu pewnie zarejestruje wkrótce atak aliantów na ogon messera. Świetne te nowe ESA - jak widze, eskadra się powiększa i unowocześnia ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niki Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 chciałam dziś (a w zasadzie wczoraj) na chwile ukraść stery ki... jako, że foka zdatna do latania, ale zazdrosny pilot wolał samolot rozwalić, niż się podzielić :crazy: a hurricane lata po prostu prześlicznie pozdrawiam Gosia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor_kr Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Pamiętaj Mirku że IL2 atakował głównie cele naziemne :lol2: Ki spadł z powodu oblodzenia :twisted: i tej wersji będę się trzymał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 W piątek uprzedzałem .... Jak będzie tak zimno to po jednej walcę będą oblodzone skrzydła..... dlatego nie ma co sie tłumaczyć, wszyscy rozumiemy, że oblodzenie było powodem wypadku :lol2: :rotfl: Ten śnieg który jest utrapieniem drogowców jest przez posiadaczy nart do modeli z dawna oczekiwanym błogosławieństwem - lotnisko jest teraz wszędzie!! Zakładamy narty i latamy ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Zakładamy narty i latamy Wprawdzie obawiam się, że ten pierwszy śnieg długo się nie utrzyma, ale już z radością na niego patrzę i przymierzam narty do modeli. To będzie dopiero latanie! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Pierwszy śnieg to już spadł wczoraj, czyli dzisiaj jest już drugi :lol2: - oby poleżał do marca, czyli cały sezon zimowego latania. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 oby poleżał do marca, :shock: No chyba cię...............pogięło.W marcu to ma być już lato. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 ale marudzisz .... lepiej zrób sobie narty do modelu :-) Mnie ten śnieg cieszy a Twoja Cessna na nartach też będzie dobrze latać i na pewno ładnie sie zaprezentuje. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Chyba że obetnę swoje Atomic. :lol2: przy tym rozmiarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Mirkowi pewnie chodziło o Twoją "małą" białą Cessnę, ale ta 180 cm z nartami... hmmm brzmi nieźle i rzeczywiście trzeba by było trochę tylko skrócić te na których się szusuje Więc kończ Waść to cacko, z tego co mi mówiłęś to leży nie tknięta, bo już się nie mogę doczekać jak zobaczę ją nad głową. Oby nie za nisko :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 bo już się nie mogę doczekać jak zobaczę ją nad głową. Oby nie za niskoNisko nad głową możesz zobaczyć RTF wiszącą w sklepie ,montując RTF znalazłem parę rzeczy które trzeba poprawić ,choć praktycznie wiedziałem o tym od początku oglądając i montując wstępnie mój zestaw.Wszystko mam gotowe,poza regulatorem,ale nie mam czasu.Dopiero od 5 grudnia będę miał czas i relacja ruszy.Muszę jeszcze kupić folię bo po pierwsze nie chcę mieć standardowego malowania,poza tym chinole drukując naklejki w dwóch arkuszach na jednym zrobili kolor biały,na drugim ecru.Taki psikus Panie.Teraz przyszła nowa zabawka którą musze poskładać ,cessna o rozpiętości 1,58 ,klapy,oświetlenie,nadajnik 2,4 full RTF.Całość to mniejsza kopia mojej,jedynie maska tłoczona jest vaku i mocowanie silnika na blaszanym kształtowniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Oj masz trochę tych modeli. Ale będziecie mieć w sklepie teraz pomocną dłoń, zima zapowiada się długa, więc na wiosnę szykuje się oblot kilku dobrych modeli. Co to będzie? Yak, może w końcu ładnie poleci niebiesko-biała z nowym amortyzowanym podwoziem, Beaver, Gee-Bee, P-38, no i te dwie nowe Cessny. O czymś zapomniałem? Oj będzie się działo... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 To moje pierwsze w historii zimowe latanie ...... Nadspodziewanie szybko natomiast uszedł prąd w nadajniku. To niestety norma przy lataniu zimą. Pakiety trzeba trzymać w cieple (np. w kieszeni spodni) bo można się zdziwić. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 O czymś zapomniałem? Oj będzie się działo... :devil:Jeszcze "uciekinierka" C-37Chyba braknie zimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Nudziło mi się dziś oczekiwania na spóźniony pociąg i "znalazłem" takie zdjęcie Twojej Cessny z nartami ..... ładnie się prezentuje? http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5840 Jak widzisz każdy model można postawić na nartach :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 A po co mi narty.Pas na Czyżynach i tak będzie wyślizgany przez pseudo drifterów więc start na kołach nie będzie problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Daj się przekonać ..... zrób narty i spotykamy sie na Marchewkach. Na Czyżynach też wtedy można lądować na "łączkach" ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 No właśnie, narty są potrzebne do lądowania na polach i łąkach. Mnie osobiście dużo lepiej się lata na Marchewkach niż w Czyżynach dlatego narty już szykuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Kurcze tak się zastanawiam...Kto to nowy z Krakowa? Wojtku miałeś poprzedni avatar chyba ze 2 lata. Nie wprowadzaj ludzi w błąd Tak zachwalacie te narty, że chyba też spróbuję sklejka już przygotowana i Cessna dostanie nowe butki :jupi: P.S. Przegiąłem, jestem na forum trochę ponad rok :ble: W każdym razie fotka fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi