sudik Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ktoś jutro będzie na Czyżynach ? Koło godzin południowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jutro ma sypać śnieg, więc może we środę się uda. Śnieg i mróz to naturalne warunki w zimie....... szkoda, że modele nie mają gogli :rotfl: :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal11c Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jakieś plany na NOWOROCzNE LATANIE ??? Może w sobotę na Czyżynach?? Myślę, że będzie spokojnie - większość będzie pewnie leżała nieżywa, a i pas jest ładnie wyślizgany do gołego betonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 noworoczne latanie co roku w duzym skladzie odkad pamietam jest na smietniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 To możemy w tym roku zmienić tradycję "na nową" i spotkać się na Czyżynach. Jeżeli pogoda dopisze to będę. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 raczej watpie by cos co trwa lekko 10lat nagle tak sie zmienilo. Co roku w nowy rok okolo poludnia jest kupa luda, szampan fajerwerki i latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Nie chcę wprowadzić zamieszania, słyszałem o tych noworocznych spotkaniach. Nie zmienia to jednak możliwości spotkania się na Czyżynach dla tych co chcą, mogą, lubią ...... i maja bliżej na pas niż na śmietnik. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jak nie będzie dużego mrozu to o której?Mam dwie Cessny do oblatania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Byliśmy w niedziele na Czyżynach i udało się mimo mrozów popełnić parę lotów i , szkoda że nie było nikogo więcej.Cały śnieg który napadał wywiało i został zmrożony lód a to źle wpływa na lądowania bez podwozia, może ten dzisiejszy się utrzyma. Z niecierpliwością czekam na to czy "narodzi się nowa świecka tradycja" czy przetrwa poprzednia :!: :!: :!: Niezależnie od mrozu i miejsca będę się starał być obecny ;-) złe prognozy na Nowy Rok nie wchodzą w grę :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Może około południa ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Tobie to dobrze. W moich dwóch Trexach przy takiej temperaturze zamarzają serwa. Jakie tam masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jak nie będzie dużego mrozu to o której?Mam dwie Cessny do oblatania.Jutro jestem nie mobilny ale jakby się nie udało to we czwartek przed pracą chętnie się dołączę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Niestety tylko piątek lub sobota.Nowy rok koło południa jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal11c Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Trzeba się spotkać i w ten sposób może zapoczątkujemy latanie noworoczne na Czyżynach. Na śmietnik daleko, a przecież nie jest nas mało więc możemy śmiało walić tłumnie na EPKC ;D !!! Ja będę na pewno ok 11-12 w sobotę - o ile pogoda nie będzie dramatyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Dokładnie.Na śmietniku można polatać szybowcem ew. małym modelem wyrzucanym z ręki.Trzeba zakupić jakiegoś "szampona " dla dzieci,chyba że ktoś przydrepta pieszo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ja tez moge wyskoczyc okolo poludnia jeszcze w sylwestra. Kto jest chetny i ma wolne to zapraszam. Na nowy rok znajdzie się coś specjalnego (mam na myśli bąbelki) a jak będzie więcej sympatyków ESA to przyczepimy do ogonów serpentyny ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ja się piszę jeżeli nie będzie padać.Zdzwonimy się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Planuje w Nowy Rok okolo poludnia oblot swojego mikruska http://www.pfmrc.eu/viewtopic.php?p=347044#347044 Mam tylko prosbe do osob ktore bywaja na czyzynach....Czy ktos posiada jakas kamerke FullHD? Pierwszy lot moze byc tym ostatnim wiec rozumiecie ze chcialbym to zarejestrowac , cokolwiek sie stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Czyli jednak w Nowy Rok będziesz na Czyżynach? Ja też się wybieram tam o 12. Niestety kamery HD nie mam, ale może ktoś przyniesie? Takie wydarzenie jak start rakietowego samolotu trzeba koniecznie uwiecznić. Dziś też planujemy małe latanko o 12 na Czyżynach. Tylko podobno ma dzisiaj silnie wiać, a jutro to już będzie urywać głowy - wg prognoz ICM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 ano martwi mnie ta prognoza bo jak sie sprawdzi to z latania :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi