Alfone Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Lataliście kablem trenera na dwóch turnigy 9x?
darek.3333 Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Pilot z przerażeniem w oczach wylądował na tablicy przyrządów. A swoją drogą co ten biedak przeżył nie mogąc nic zrobić...
mirolek Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 co ten biedak przeżył nie mogąc nic zrobić... Pilot w kabinie nic nie przeżył bo nie przeżył ..... a pilot z nadajnikiem w ręce mógł tylko biernie obserwować upadek modelu. Ten wypadek powinien wszystkim zmniejszyć poziom zaufania do techniki i skłonić do refleksji na temat bezpieczeństwa (terenu, okolicznych osób itp) latania oraz ewentualnego ubezpieczenia OC. ms
marcin666 Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Miałem podobną sytuację jak Twoja Michał,również używaliśmy Optica 6. Po przełaczeniu na trenera nastapila drobna chiwla w reakcji modelu, po tym zdarzeniu kolega stał podczas moich lotów obok mnie i każdej chwili mógł odebrać mi aparature, latanie na tzw. misia. Mierk ma stuprocentową rację na temat ubezpieczenia OC. Mam nadzieję że Mustang będzie gotowy na kolejne poranne spotkania.
darek.3333 Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 U mnie kabel uczeń - trener funkcjonuje bez zarzutu - na dwu Futabach 6EX.
mirolek Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Próbowałem na Optic-u 6 takich lotów z Callab-em i nie było żadnego problemu we współpracy nadajników. To było jednak dość dawno i oba pracowały na FM-ie. Dziś na lotnisku dość zimno i lekka mgła co nie przeszkodziło przed pracą przewietrzyć skrzydła mojego Extrim-a i Marcina CAP-a 232. Po dwóch lotach zmarzły nam jednak ręce i zrezygnowaliśmy z latania na rzecz gorącej kawy na pobliskiej stacji BP ms
darek.3333 Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Po dwóch lotach zmarzły nam jednak ręce i zrezygnowaliśmy z latania na rzecz gorącej kawy na pobliskiej stacji BP ms A podobno wymiękają tylko tasiemki. :wink:
mirolek Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 W kombacie rozgrzewają emocje związane z walką a przy bujaniu się po niebie akrobatami to ręce marzną ms
Ted850 Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Są jakieś plany na latanie w niedzielę :?: :!: :?: Czy pogoda znowu zatryumfuje :!: :?: :!: Mój Sturmovik jest "zatankowany" i czeka aby się wyrwać z domu :devil:
niki Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 ESA dziś rządzi we Wrocławiu pozdrawiam Gosia
f-150 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Jeżeli utrzyma się bezwietrznie tak jak teraz ,to będę między 11 a 12
marcin666 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Ja byłem od 7.00 pusto, niestety rosły piesek uszkodził mi statecznik ale na szczęście miałem ze sobą helika i udało mi się wykonać kilka zawisów. Właścicielka pupila wykazała ogromną obywatelską odwagą i uciekła w kierunku pobliskiego osiedla. Widok bezcenny, pies i właścicielka podczas ucieczki z miejsca zdarzenia. Mam nadzieję że pogodynka z TVN nie oszukała modelarzy. https://picasaweb.google.com/skyciakare/Czyzyny?authkey=Gv1sRgCJ7Wuej3mJu8fw#
f-150 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Byłem przez godzinę podczas zawodów modeli balonów na Błoniach.Zmarzłem więc odpuszczam dzisiaj loty.
Ted850 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Na Czyżynach wiało jak cho...a wiec się przeniosłem na Śmietnik gdzie Darek oblatywał Eazy Glidera. Panowie Śmietnik to jakaś "INNA Strefa Klimatyczna" czy coś :!: :?: :!: Tam momentami wogóle nie było wiatru a jak już to niewielki :idea: i można było sobie spokojnie polatać.
darek.3333 Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Drzewa zasłaniają To latacie tylko do wysokości drzew?
Qbatus Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Z wrodzonej skromności chłopaki się pewnie nie pochwalą, więc ja napiszę. Wczoraj Eskadra Kraków (w liczbie 4 zawodników) wzięła udział w zawodach ESA, zorganizowanych we Wrocławiu i osiągnęła wspaniały wynik. Gratulacje dla Mirka, który wreszcie doczekał się miejsca na pudle i zdobył 2 miejsce w kategorii WWII !!! Rafał przez problemy sprzętowe nie był w stanie nawiązać walki o podium w WWII, ale oczywiście nie zawiódł i w kategorii WWI i zdobył 3 miejsce Piotr otarł się o finał i zajął bardzo dobre 8 miejsce, a debiutant Huber też całkiem nieźle sobie poczynał. Niestety nie znam więcej szczegółów bo nie udało mi się z eskadrą wybrać na zawody, ale chłopaki na pewno rozwiną temat. Jeszcze raz gratuluję!!!
Alfone Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 Może nie jestem z Krakowa i nie latam w Krakowie tylko jakieś 30km od miasta, ale trenuję sobię http://www.youtube.com/watch?v=E_XSxwsDzms http://www.youtube.com/watch?v=QzS7BxapDQM Więcej filmów mam na komputerze, coś sensownego muszę z nich sklecić, tylko póki co jestem na poziomie nauki programów do obróbki filmów. W tym temacie jestem kompletnie zielony. 8) Pozdrawiam
mirolek Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 chłopaki na pewno rozwiną temat.Rozwiniemy temat w zakładce "kombat" i na naszej stronie "www" bo zdjęć z zawodów jest sporo a Eskadra Kraków świetnie się zaprezentowała i zdobyła chyba najwięcej punktów w rozliczeniu drużynowym....poczekamy na oficjalne wyniki. doczekał się miejsca na pudle- z czekania "dzieci nie będzie", miejsce na pudle trzeba sobie wywalczyć W najbliższą sobotę znów polatmy na Czyżynach a dziś gratuluje sukcesu Wszystkim zawodnikom Eskadry i dziękuję tym, którzy trzymali za nas kciuki ms
Rekomendowane odpowiedzi