tomnow95 Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Jak się załaduje na jutuba to wrzucę film z lotu katany:)
tomnow95 Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Jak się załaduje na jutuba to wrzucę film z lotu katany:)
sebamor Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Widzę, że nie tylko mi podwójne posty wychodzą .
Callab Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Opublikowano 19 Maja 2011 Dzisiaj były idealne warunki do latania. Żal było ich nie wykorzystać, więc po południu trochę sobie "pofanflajowałem": [vimeo] [/vimeo]
f-150 Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 A ja wieczorem "pocessnowałem" z oświetleniem :mrgreen:
yay Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 Ja w srode rozwalilem cala swoja flote ESA WW2, tj. 3 samoloty w mniej niz 5 minut lacznego czasu lotu. Samoloty oberwaly porzadnie, jeden chyba do kasacji. Zderzenia w powietrzu. Do tego uszkodzil sie pakiet i zginal silnik. Zglaszam ten wynik do ksiegi rekordow guinnessa. Teraz z 3 modeli zrobie 2 zdatne do lotu Jutro to tylko oblatanie maszyn, zdala od innych samolotow, bo musza byc na chodzie na nedzielne latanie w Plocku.
Ellipsis Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 To może wpadnę i sprawdzę czy klej dobrze trzymie
sebamor Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 No ja już niedługo będę miał drugiego ESA, mianowicie Supermarine spitfire od pana Marka Rokowskiego. Jest to nagroda za I miejsce w konkursie ESA. Założenia przed budową Spita to: model ma być zwinny, szybki, zwrotny, o odpowiedniej wadze, ładny, oraz ma pożerać tasiemki przeciwników w zastraszającym tempie . Tak więc można już śmiało krzyczeć Achtung Spitfire :mrgreen: . Wątpię, że jutro uda mi się zjawić na treningu, ale cuda się zdarzają, okaże się czy mnie także.
yay Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 To my z Hubertem bedziemy o 9:00 na Czyzynach. Liczymy ze jeszcze ktos wpadnie. Walk ESA nie planujemy, tylko takie tradycyjne, nudne latanie solo :P:P
Callab Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Opublikowano 21 Maja 2011 Dziś pas na Czyżynach zajęty z okazji Juwenaliów więc musieliśmy stanąć z boku. Mimo to koledzy od ESA przeprowadzili mały trening - nawet nic nie rozbili :-) Mirek odpalał Piper Cub'a, a ja powarczałem trochę Jodel'em: [vimeo] [/vimeo]
sebamor Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Rozumiem, że w sobotę trening ESA normalnie się odbędzie. Dzisiaj przyszedł spit, może na sobotę będzie już gotowy.
mirolek Opublikowano 25 Maja 2011 Opublikowano 25 Maja 2011 Oczywiście, w sobotę od 9 rano latamy ESA :-) Wczoraj kilka godzin zajęło mi "gojenie ran" po zawodach ale modele znów gotowe są do walki. ms
sebamor Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Problem jest ze wstawaniem. Tak więc o 9 raczej nie da rady, ale o 10 będę. A może nawet troszkę wcześniej jak się uda zebrać :wink: .
sebamor Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Trochę w nocy popadało, ale to chyba nie zmienia planów? Mam nadzieję, że do 9 trawa podeschnie. EDIT 28.05.2011r godz 11.59 Dzeszcz czy wiatr eskadra trenuje, dzisiaj była tylko jedna walka (i to w dodatku w deszczu). może jutro będzie lepiej, bo zapowiadają ładną pogodę.
mirolek Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Nigdy nie wiadomo jaka pogoda trafi sie na zawodach i trzeba trenowac w roznych warunkach. Latanie w deszczu jednak przyjemne nie jest Gratulacje dla Kuby za udany oblot Extrim-a. ms
sebamor Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 A jak tam z zawodami w Środzie Śląskiej? eskadra jedzie, bo jęsli nie to bardzo chętnie przyjadęza tydzień z gotowym spitfire'em. Dzisiaj jak wróciłem do domu to zaraz się za niego wziąłem i zostalo tylko wkleić pręty węglowe zamontować regulator i pomalować (ogon jest już pomalowany). No i czekam jeszcze na silnik, ale łoże do niego już wklejone, tak więc montaż potrwa niecałą minutę :wink: .
yay Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Po rozmowie z Mirkiem i Tadkiem, wstepnie umowilismy sie na jutro na 9:00 na Czyzynach. Jesli ktos ma watomierz to zabierzcie prosze - na pierwszy rzut oka arrowind 1300kv ze smiglem gws 10x6 ladnie ciagnie, ale ciekaw jestem ile to je pradu.
Rekomendowane odpowiedzi