Callab Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Upał bardziej zachęca do siedzenia w domu albo w jakiejś wodzie płynącej bądź stojącej, mimo to wczoraj przed południem przewietrzyłem moje "Żodelki": Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal11c Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 ZGUBIONO MODEL !!! Model fox 2300 http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p5012,fox-2300-arf-motoszybowiec-zestaw-rc W okolicy ul. Rybnej https://maps.google.com/maps?q=50.043829,19.878405&num=1&t=h&z=16 Osoba sterująca modelem leciała z pozycji "zielona strzałka" w kierunku "Schronisko dla bezdomnych zwierząt" Model najprawdopodobniej spadł pomiędzy schroniskiem, a ogródkami działkowymi na południu. Na pewno nie wyleciał za ul. Księcia Józefa. WIELKA PROŚBA DO KOMBACIARZY A W SZCZEGÓLNOŚCI DO YAY-a. Jak byś był w pobliżu i przy okazji mógł "poczesać" teren na fpv byłbym niezmiernie wdzięczny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Przed poludniem 'rozgladalem' sie po okolicy. Nie wypatrzylem niczego co przypominaloby wiekszy kawalek latajacej pianki. Moze ktos inny bedzie mial lepsze oko: http://www.youtube.com/watch?v=AE44SZb1u-w&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Michał - jak to się stało, że zgubiłeś model? Troszkę więcej szczegółów pomoże też go odnaleźć - te paskudniki co się gubią, znajdują sie potem w zupełnie innym miejscu niż szukamy. Tam jest sporo drzew i jak zawisł na gałęzi to go z góry nie namierzysz. Moim zdaniem trzeba przedreptać teren wzdłuż drogi i jeszcze za schroniskiem. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal11c Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Nie ja zgubiłem i niestety nie znam więcej szczegółów dotyczących kierunku lotu ani też przewidywanego miejsca kraksy. Sądząc po terenie to ciężko będzie cokolwiek dostrzec. DZIĘKI ZA WSZELKĄ POMOC ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Szykuje się kolejny ładny weekend. Kto nie jedzie na Żar a ma ochotę polatać, może zaglądnąć na Czyżyny. Rano planuje oblot Rafika w wersji hydro ...... a potem na Czyżynach zamierzam polatać ESA lub czymś na kołach :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 a gdyby ktoś nie latał, to zapraszam: http://legendylotnictwa.pl/info-ver.php?idg=5&idm=1&id=38 będziemy (w zasadzie chłopaki już zaczęli) rozbierać PZL P11c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Oo, bardzo fajnie Chętnie wpadnę. Na walki ESA też bym poszedł, ale 'jedenastka' od środka tak często się nie zdarza Wiecie, o której godzinie będą rozpoczynane te pomiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 bladego pojęcia nie mam. ekipa walczy od rana. ja niestety w pracy jeszcze siedzę. ale jutro ich odwiedzę i może coś pomogę i porobię jakąś dokumentację fotograficzną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Wstąpiłem tam dziś. Było fajowo Zrobiłem pare fotek PZL'a Tutaj link do picasy: https://picasaweb.go...5882275/PzlP11c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Cenne zdjęcia dla "makieciarzy" - faktycznie taki widok nie trafia się co dzień :-) Mnie rano udało się oblatać Rafika na stawach koło Zesławic. Okoliczni rybacy ze zrozumieniem podeszli do warkotu silnika spalinowego i model po próbie pływania gładko oderwał się od wody Dwa bezproblemowe loty i gładkie lądowania sprawiły mi sporo radości Dziękuję Marcinowi za wsparcie techniczne, zdjęcia ..... i wędkę jaką przygotował na okoliczność wyławiania wraku :-) Frajda z takiego latania niesamowita a emocje pierwszego startu trudno opisać - SUPER. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Dziś na lotnisku Czyżyny zaginął pakiet turnigy 1.8Ah na wtyczce T-dean. Na górze miał naklejoną taśmę papierową żółtą. Spadł gdzieś na łące pomiędzy pasem a drogą. Znalazcę proszę o kontakt na PQ lub telefoniczny 889572626. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Ja nic nie mówię ,ale cicho nie będę.Coś nam wątek zamiera.Co weekend tylu lata ,a zdjęć brak."Oglądalność" Panowie spada.Do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Pogoda ostatnio nie rozpieszcza - wieje i tyle :-/ Zdjęcia będą, Rafał właśnie wraca z zawodów ESA w Jeleniej Górze z pierwszym miejscem w WWI. Eskadra Kraków znów górą ...... a Ania pewnie to wszystko ładnie uwieczniła. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Bierz RWD-ziaka i o 15 na trawce.Po ostatnich przypadkach beton zostaw w spokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Tyle że ja już na urlopie ..... pozdrowienia z Pragi :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 To polataj po moście Karola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 dzis taka lampa ze mialem ochote przymocowac plywaki do Easy Cub-a i startowac z Weltawy ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablito Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 A ja mam prośbę do modelarzy, którzy w Czyżynach kręcili/fotografowali pożar mojego pakietu, który wypadł z FunCuba (15.07). Możecie udostępnić te materiały pamiątkowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Laska jest w szpitalu.Jak wyjdzie to pewnie Ci podeśle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi