Damianos115 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam posiadam tak : Regulator http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=5826 Silnik http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=331 Odbiornik http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=6456 Serwa http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=11424 Pakiet http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=8484 I teraz jak to podłączyć ? chciałbym aby z regulatora napiecie szło na odbiornik bo ma układ BEC pomożecie jak to podłączyć? ja myśle to tak : czy tak będzie napięcie wracało do odbiornika? czy jakoś inaczej to się podłącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Da radę edit : W sensie ze jest ok :wink: pamiętaj że do odbiornika musisz dokupić właściwy kwarc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos115 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 wiem wiem mam cały komplet a jak z regulatorem tym jednym kablem RX wróci napięcie do niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 A do jakiego modelu chcesz użyc ten zestaw?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos115 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Do pierwszego RWD5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 tak BEC oznacza Battery Eliminator Circuits po naszemu - w swobodnym tłumaczeniu ustrojstwo co robi jedną baterię (akumulator) mniej :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos115 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Aha zabieram się za podłączanie zaraz zobaczymy jak to się odpali ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Proponuje dział od czego zacząć i temat przyklejony "jak to działa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos115 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Czytałem ten dział tylko że jak jest kabel RX Odbiornik ----------- Regulator i do regulatora mam podpiety pakiet a do odbiornika nie i z regulatora wraca napiecie do odbiornika tylko tego nie moglem znaleźć Zwracam Honor napisałeś tylko ja nie doczytałem :crazy: Edit a czy ten regulator wytrzyma obciążenie serw on ma 1.5A na 5V serwa nie pobieraja wiecej bo nie pisze ile A? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Tobie chyba chodzi o BEC a nie o regiel. Tak spokojnie wytrzyma. Nie bój sie i pamiętaj że regulator pod kanał 3. Jeszcze jedno- żółty kabel od serw,pakietu od odbiornika, regualtora zawsze idze do wewnątrz bo możesz puścić z dymkiem. Jeśli się mylę proszę mnie poprawic Edit. A jaką aparture posiadasz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Jeżeli lata kilkaset takich modeli, nawet kilka jeszcze na szczotce [i to prawie zawsze w podobnej konfiguracji] to dlaczego twój model miałby nie latać :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 ertman_176, yyyy.. a do jakiego pytania ta odpowiedź?? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos115 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Aparatura E - Sky 4Ch aha czyli tak - wtyczka od serw 1 2 3 i zawsze pod 2 pin idzie kabel zolty? a jak mam w reglu dwa kable podpisane RX i jest czerwony i czarny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Nie nie..od serwa odchodzą 3 kable. W kolejności: żółty ; czerwony ; czarny . ŻÓŁTY KABEL IDZIE DO WEWNĄTRZ ODBIORNIKA A CZARNY NA ZEWNĄTRZ. A teraz o reglu. Rx to odbiorczy czyli poprzez te kable odbiera sygnał ( tak w uproszczeniu ) ile ma iść prądu do silnika . Napiss Battery to baterie/zasilanie czyli tam podłaczasz zasilanie (pakiet). Motor czyli silnik ... to chyba nie trzeba wyjaśniac... poprawić jagby co ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Jeśli masz odbiornik E-sky 0420 - ten 6-cio kanałowy, to kabel sygnałowy (żółty, biały, pomarańczowy etc) idzie od góry, czyli od strony naklejki. Kable czerwony i czarny to zasilenie i idą od dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 madrian, W pierwszym poście napisał jaki ma odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 panowie przestańcie mieszać z kolorami a najpierw spytajcie jakiego standardu wtyki są........ poza tym kolor kabla jak kolor włosów u kobiety ,,, zmiennym bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 panowie przestańcie mieszać z kolorami a najpierw spytajcie jakiego standardu wtyki są........ A poza tym jak podłączy odwrotnie to nic sie nie stanie. tam jest 5v. czy zawsze musi znaleźć ktoś kto go g... dorobi teorie filozoficzną? Podłączaj chłopie, masz już wystarczająca wiedze. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 baxter12, - taki stary a dał się podpuścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 A, tam zaraz podpuścić. nie lubię jak się młodemu miesza w głowie, my tu sobie żartujemy, a on nie wie co jest prawda, a co głupim gadaniem. Sam zaczynałem nie tak dawno, pamiętam jak to było. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.