karambolis8 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam. Mój brat kupił model samochodu z zamontowanym silnikiem szczotkowym klasy 540. Obiecałem mu, że pomogę wybrać mu zasilanie. Na razie nie chcę inwestować w gotowy pakiet i ładowarkę, bo nie wiadomo czy mu się spodoba, a ładowarkę do zwykłych paluszków AA/AAA już mam. Silnik napędzał fabryczny pakiet 7,2V. Chciałbym mu zaproponować 6 paluszków Sanyo HR-3U 2700. Skłaniam się ku nim głównie z powodu marki i ceny (9,- za paluszek). Słyszałem, o tym, że nie trzymają napięcia, ale jeśli naładować akumulatorki tuż przed jazdą, to chyba powinno być ok? Drugie pytanie, to czy te akumulatorki mają wystarczającą wydajność dla takiego silnika? A może lepsze będą Nosram VTEC 2700? Sanyo HR-3U 2700 NOSRAM VTEC AA-2700UC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam,te paluszki AA to nie dadza Tobie wydajnosci pradowej i moze to sie tak skonczyc ze brat calkiem sie zniecheci bo bedzie to jazdzic badziewnie.Polecam jakis pakiet moze byc 2200-2700 Sub-C i ladowarke zwykla na 220v za 30zl to chyba najtansza opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Taki zestaw może być? Graupner Minilader 3 NOSRAM Sport Pack 7,2V 3000 Może jakieś inne propozycje? Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 pakiet może byc natomiast ładowarka nie bardzo. Tą ładowarka ładuje się raczej nadajniki.Wybierz raczej jakąś bardziej wydajną np taką : http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=17_18&products_id=6517 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 instruktor, różnica będzie tylko w czasie ładowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 minilader Prąd ładowania : 600-800 mA raytronic Ustawiany prąd ładowania (0,1A – 4,0A) ta druga jest uniwersalna poczytaj opisy ładowarek a "twój "pakiet mozna i nawet trzeba ładować większymi pradami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Dlaczego trzeba ten pakiet ładować większymi prądami? Średnio mi się widzi kupowanie ładowarki za 200,- do - być może - tylko jednego pakietu za 80,- (pierwszy post). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 często bywa tak że ładowarka "głupieje" i bez końca ładuje pakiet i w pakiet np 2400 wciska 3000 i nadal nie kończy ładowania .Sytuacja taka zachodzi własnie przy ładowaniu małymi prądami .Nigdy nie wydarzyło sie to przy ładowaniu 1/10 pojemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.