Jedrula Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Wychylenia steru dało by radę większe ale nie ma miejsca w modelu na dłuższy orczyk serwa. Dzisiaj test moich kombinacji :wink: jeśli nie przyniosą efektu to będę próbował dać większy orczyk. Silnik jeśli dobrze pamiętam to ten http://www.nastik.pl/dualsky-xm300es-p-1967.html ze śmigłem 9x5 chodzi super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Ty nic nie rozumiesz z tego co my piszemy ?? :crazy: Tu nie są potrzebne, a wręcz nie wskazane duże wychylenia. Jedyne co Tobie jest potrzebne, to dobra regulacja modelu. Najlepiej znajdź jakiegoś modelarza, który Ci pomoże, bo w innym przypadku słabo widzę ten model. Co do sterów to wina systemy do płytowego poruszania nawet gdy by nimi ręcznie bez serwa ręcznie poruszał to maksymalne wychylenia to 3-4mm. Moje ster-lotki mają większe wychylenia wiec powinien być ładne fly Z tego nie zrozumiałem nic... Znaczy, w ogóle zmieniłeś lotki ?? (W TYM MODELU NIE MA STER-LOTEK) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Postaram się zrobić zdjęcia tyko może być problem bo ciężko u mnie z kamerzystą . Co do sterów to wina systemy do płytowego poruszania nawet gdy by nimi ręcznie bez serwa ręcznie poruszał to maksymalne wychylenia to 3-4mm. Moje ster-lotki mają większe wychylenia wiec powinien być ładne fly Nie ładne fly tylko ładne "bum" - chyba jednak dział "Od czego zacząć" przestudiowałeś zbyt pobieżnie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Więc jeśli uwarzcie że niema to racji bytu i pomysł był głupi :oops: to proszę o jakieś porady jak zwiększyć wychylenia tego steru, próbowałem dać większy orczyk serwa ale się nie mieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 to proszę o jakieś porady jak zwiększyć wychylenia tego steruPytanie tylko - PO CO???!!!!Pisales ze wychylenia masz rzedu 3-4mm To jak na plytowy statecznik az nadtto Obstawiam ze powinienes na popychaczu ustawic dobrze neutralny kat statecznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Jest jeszcze jedna sprawa osłona popychacza porusza się razem z nim i to bardzo ciężko a ja nie wiem czy należy ją w kleić bo w instrukcji nie było żadnej wzmianki o czymś takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Sorry, ale znajdz jakiegoś modelarza coby zobaczył Twoje dzieło. Osłony się nie ruszają, ster wysokości porusza się samodzielnie a nie ze :devil: stero-lotkami :devil: itd itp ... Naprawdę lepiej jakby to ktoś zobaczył bo zrobiłeś kilka błędów w składaniu modelu i dlatego nie chce latać :twisted: :!: :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 to proszę o jakieś porady jak zwiększyć wychylenia tego steru, :rotfl: :rotfl: :rotfl: My tu się wysilamy, piszemy swoje wypociny, a Ty i tak swoje :rotfl: :rotfl: :rotfl: Przeczytaj jeszcze raz post po poście ten temat. Jeżeli nie masz pod ręką modelarza, to wstawiaj jak najwięcej zdjęć i je po podpisuj, bo coś czuję, że my się coś słabo dogadujemy xD Inaczej to my Ci nie pomożemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Przeczytaj jeszcze raz post po poście ten temat. Jeżeli nie masz pod ręką modelarza, to wstawiaj jak najwięcej zdjęć i je po podpisuj, bo coś czuję, że my się coś słabo dogadujemy xD Inaczej to my Ci nie pomożemy...ok postaram wstawić kilka zdjęć i wszystko przeczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Przeczytaj jeszcze raz post po poście ten temat. Jeżeli nie masz pod ręką modelarza, to wstawiaj jak najwięcej zdjęć i je po podpisuj, bo coś czuję, że my się coś słabo dogadujemy xD Inaczej to my Ci nie pomożemy...ok postaram wstawić kilka zdjęć i wszystko przeczytać Biorąc pod uwagę, że masz problemy z ustawieniem nadajnika, to polecałbym kontakt z jakimś modelarzem z Twojej okolicy. Na pewno pomoże Ci model i nadajnik ustawić. Reszta pomysłów jak do tej pory nie pomogła, ciekawe dlaczego :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Nadajnik udało się ustawać tylko jest problem z sterem wysokości zamontowałem większy orczyk i przy obracaniu ręcznie serwa wychylenia są spore i zauważalne, po włączeniu nadajnika i odbiornika wychylenia są prawie nie zauważalne. Myślę, że jest to wina serwa (mam Tower Pro SG90) i expo na 100%.Postaram się wstawić dzisiaj film z działania wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 A slabej baletnicy to przeszkadza rabek w spodnicy te serwa sa ok raczej operator jest :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 te serwa sa ok raczej operator jest :ass: Prawda, prawda operator do :ass: :ass: i to podwójnie . Przepraszam wszystkich za wprowadzone zamieszanie i proszę o nie urywanie głowy bo wstyd się przyznać :oops: :oops: winą małych wychyleń nawet na dużym orczyku był zapomniany nie wyłączony mikser usterzenia V, który włączyłem przy zabawie aparaturą.W następnym tygodniu odbędzie się właściwy oblot modelu z normalnym sterowaniem :mrgreen: i śmigłem 6.3x6.3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Mix etc. sprawdza się zawsze na początku. No to dowaliłeś chłopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Wiem skurczyłem się ze wstydu :oops:, ale teraz mam nauczkę by sprawdzać takie rzeczy zawsze nim napisze posta z problemem. Edit: Mam jeszcze pytanie, które serwa z HK) polecali byście do do tego modelu na lotki bo moje wysłużone Dymondy zmieniły się w zabytki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 wagowo i wymiarami te same praktycznie identyczne http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2145 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Ok dzięki niedługo złożę zamówienie i jak przyjdzie oblatam model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.