Skocz do zawartości

Motylaste tanki i inne nieloty plastikowe

Motylasty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to na początek parę moich modeli plastikowych z grupy "przygruntowych"

W temacie plastików mam mała przerwę ( raptem z 9 lat ) więc to co pokazuje to już starocie. Ale czeka na mnie ukrytych w szufladce ok 300 modeli do posklejania, są to tanki, samoloty, śmigłowce w różnych skalach :)

To co pokazuję to wycinek z gotowców, mam nadzieję uzupełnic ten zbiór fotografii modelami już gotowymi, a i zamiar posklejać cos nowego, do czego mnie Erni i inni usilnie namawiają.

tank1.jpg

tank2.jpg

tank3.jpg

tank4.jpg

tank5.jpg

tank6.jpg

tank7.jpg

tank8.jpg

tank9.jpg

tank10.jpg

Opublikowano

Mam nadzieję, że extra modele to tu się dopiero pojawią, jak się chłopaki sprężą ( Erni o Tobie mówię, bo widzę że Olo jakos nie chce chyba, a szkoda ).

Wtedy to dopiero wam szczeny powypadają :)

Opublikowano

Jak dla mnie to bomba.

Nawet kurz na tej ciężarówce świetnie wyszedł.

Kawał dobrej roboty.

Aż dziw bierze że Motylasty nie zrobił coś podobnego ale w skali 1:10 i RC.

Opublikowano
Nawet kurz na tej ciężarówce świetnie wyszedł.

A gdzie tam świetnie - po prostu kierowca flejtuch z kurzu wozu do zdjecia nie wyczyścił, niechlujnie lał paliwo do baku i nawet nie wytarł. Do tego jakaś rdza, obicia... ;) ;) ;)

Świetne modele i świetne fotki! :D

Opublikowano

Dzięki za słowa pochwały :). Przyznam że czasami mi ręcami telepota by wrócić do plastików, tymbardziej że leży u mnie niedawno nabyta wyrzutnia SCUD ( pół metrowy model ),mam masę jego zdjęć i nomen omen właśnie takowe stacjonowały w dobrych czasach w moim mieście.

Opublikowano

Fajne te Twoje "przygruntowce". A nie myślałeś o tym,by stworzyć z tego jakąś dioramę? A może i takowe masz na stanie :wink:

Opublikowano

Witam Motylasty - piekne te Modele -jakiej Firmy one sa ?

Kiedys przed laty tez sklejalem -np. Firmy TAMIYA - 1:35 -szkoda ze nie mam zdjec...

No i szkoda ze "rozpierzchla" sie moja kolekcja...pozamienialem na motorki...

Jezeli masz jeszcze 300 modeli do sklejanie to przynajmniej na Emeryturze nie bedzie Ci sie nudzic... :wink:

Pozdrawiam Janek

PS: Nie wiem czy TAMIYA jeszcze cos produkuje ...pamietam ze samo obejrzenie Katalogu tej Firmy powodowalo szybsze bicie serca ...

Opublikowano

Tamiya cały czas produkuje modele i ma się coraz lepiej :)

U mnie kazdy katalog (nie tylko Tamii) powoduje szybsze bicie serca .

Modele widoczne na fotkach to właśnie Tamiya, Dragon i Italerii.

Dioreamek na własnym stanie niestety nie mam, ale przymierzam się powoli. :)

Opublikowano

Piękne modele!!

Sam w wolnych chwilach robie plastiki, a i papier też.

Jakiej firmy i w jakiej podziałce jest SCUD?

Opublikowano

SCUD Dragona + blachy Eduarda + żywica.

Podziałka to oczywiście 1:35

Model będzie powstawał BARDZO DŁUGO, gdyż mam do niego full dokumentacji :)

Dla niewtajemniczonych, mówie o tej konstrukcji :

p3.jpg

p4.jpg

Gość Anonymous
Opublikowano

Widziałem toto na żywo jak we wojsku na szkoleniu byłem. Potęga po prostu! Zdjęć nie mam, ale kto to widział coby podchorąży z aparatem po jednostce biegał... W każdym razie - będę kibicował temu projektowi, bo, tak jak mówiłem, ta maszynka zrobiła na mnie większe wrażenie niż armata 152mm i Katiusza :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.