adiks7 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witam, mam pewien problem z tym serwem otóż ze dwa miesiące temu zamontowałem je w modelu i było ok tzn. kręciło o 180 stopni przy czym elegancko wysuwało mi podwozie, wczoraj chciałem jeszcze przetestować podwozie i zakręciło o 270 stopni na szczęście podwozie było odczepione od serwa, i już tak zostało cały czas kręci 270 stopni i przez to nie mogę zamocować do niego podwozia, w apce nic nie przestawiałem zresztą od samego początku na kanale obsługującym podwozie nie ma regulacji poza EPA(czyli ustawienie zakresu wychylenia-jak pamiętam) którym jak się coś przestawi nie ma reakcji na , nie wiem co mogło się stać tym bardziej że nic nie robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Mam podobny problem ze swoim Laserem 4. U mnie od nowości serwa mają całkowity zakres ruchu ok. 70 stopni i nie pomaga żadna regulacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Podłącz te serwa do innego kanału i zobacz jak się zachowują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Na każdym kanale tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 A masz serwa takie jak w tytule czy jakieś inne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Serwa mam TowerPro SG-5010 i MG-955. Nie wiem czy reklamować to czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 To są standardowe serwa więc ich obrót powinien być w okolicy 60 stopni, 10 stopni to przy tej jakości żaden problem, ważne żeby ustawiały Ci się w neutrum a wychylenie zależy od ruchu drążków. No chyba że włączasz odbiornik bez nadajnika to możesz sobie wyłamać zębatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Czyli wszystko w porządku? Myślałem, że powinny mieć ze 100 stopni. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Nie ma takiej potrzeby żeby serwa miały większe wychylenie. Max wychylenie 30 stopni w jedną stronę to jest bardzo dużo, z reguły w trenerkach ustawia się na mniejsze wychylenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.