kustosz Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam Wstępnie wytypowałem w HK trzy pakiety: 1. http://hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7364 2. http://hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9270 3. http://hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6785 są bardzo zbliżone parametrami, cenami i opiniami. Odwołując się do waszych doświadczeń koledzy - który wybrać? :?: Przewidywany prąd to 30A. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Rhino mam 6 kpl po 3 sztuki w każdym . Bywało że ładowałem prądami po 3C . Tanie pakiety więc się nie szczypałem ... żyją nadal - ubytku pojemności powyżej 10% nie stwierdzam a tyle mogą mieć rozrzutu przy produkcji . Są średnio po 30 cyklach Turnigy - dopiero testuję za mało by coś powiedzieć - na razie ok ale to żadna miara jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Który byś nie wziął, powinieneś być zadowolony. To dobre pakiety. Używałem wszystkich tych firm, i jestem zadowolony. Zresztą, cena taka że nie ma nawet za bardzo czego żałować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Ciężko jednoznacznie wybrać, bo wszystkie te pakiety są bardzo do siebie zbliżone jakościowo i wydajnościowo. Każdy spokojnie będzie oddawał te 30A i posłuży sezon-dwa - na więcej bym nie liczył. Podejrzewam, że większość użytkowników tych pakietów napisze, że jest bardzo zadowolona, ale zapewne znajdą się tacy, którym te pakiety nie odpowiadają. Ja używam Rhino i Flightmaxy, choć nie dokładnie tych, o które pytasz. W tej cenie są na prawdę OK. EDIT: A nie mówiłem? Vide posty powyżej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Ładziak, ujął to nad wyraz celnie . zawsze są fani i wrogowie marki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Rhino, Turnigy i Flightmax - jedna klasa IMO. Ewentualnie Rhino troszeczkę u mnie wybijały się na + Miałem wszystkie, wszystkie służą podobnie, przypadkowo zdarzają się wadliwe wyroby... kieruj się wagą, wymiarami, wydajnością, ceną. Sam wezmę sobie więcej pakietów Flightmaxa za 10$ zamiast mniej Rhino po 15$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Dokładnie jak koledzy napisali, bardzo wyrownana jakośc, choć może ranking w tej kolejności - Rhino, flightmax, turnigy. Generalni im większa waga pakietu przy trj samej pojemności, tym "solidniejszy" pakiet. tak to sobie wymyśliłem. Ale i tak kupuje najtańsze. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Mam: -9 pakietów Rhino 360 2s 20C, ładuję cały czas 2C z balanserem - nawet nie jękną. Nawet mimo rozładowywania czasem do 2,9V -2 pakiety Turnigy 500mAh 3s 20C, ładowałem kilka (ze 2) razy prądem 3C z balanserem - jak wyżej -2 pakiety Turnigy 1000mAh 3s 25C, te ładowałem tylko raz to nie wiem -1 pakiet Rhino 2200mAh 3s 30C - 2C łykają jak młody pelikan, lata w Katanie gdzie prądy dochodzą do 50A i znosi to bez problemu -1 pakiet Turnigy 2200mAh 3s 25C - sytuacja jak wyżej - uzywane w tym samym modelu -2 pakiety Turnigy 5000mAh 4s - te ładowałem 1C bo więcej nie wyrabia ładowarka, zasuwają i się nie rozjeżdżają. Generalnie, moje zdanie takie - bierz co mają na stanie Czasem warto dołożyć kilka groszy i kupić pakiet z większym C. Ja mam pozytywne doświadczenia z każdym z pakietów i jeszcze się nie przejechałem. EDIT: Składałem też pakiety z pojedynczych celek (od 240 do 600mAh Zippy 20C) i też działały bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 W zasadzie wszystko napisali poprzednicy. Mam kilka z wymienionych pakietów. Dobieram je zawsze do konkretnego modelu i dlatego mam dosyć duży przegląd różnych typów. Ja poleciłbym Rhino. Z tego co zauważyłem mają u mnie najmniejszy ubytek pojemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Jedyny pakiet z jakim mam dotychczas problemy to Dualsky, który kupowałem ze świadomością "że markowy". Oprócz tego mam Rhino, Zippy i noname z zestawu Cessny, bardzo dobry zresztą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Jakiś czas temu kupiłem w HC pakiet Flightmax troche mniejszej pojemności niż podałeś.Ogólnie mam o nich dobre zdanie.Złego słowa też nie moge JA powiedzieć o pakietach Dualsky.Z HC mam też pakiet Zippi ale jeszcze nie był w użytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Pawel_W, jak myślisz czy warto brać pakiet 1000mAh z prądem ładowania 5C kosztujący 15$ czy lepiej ładowanie 2C który kosztuje 7$ ? Tych i tych bym wziął chyba 2 sztuki a może tych po 7$ 3szt. EDIT: Chodzi o pakiety Rhino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zastanów się logicznie nad swoim pytaniem :?: Za 30$ lepiej mieć 2 pakiety czy 4 + do tego 2$ w kieszeni :?: I dlaczego nie turnigy które są pewno jeszcze tańsze a jakością wcale nie ustępują... Mówisz o 1000mah czyli ok. 10minutach ładowania ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zarówno Rhino jak i Turnigy sa genialne-dają je pół darmo a co niektóre Kokamy i Fullymaxy przy tej "Chińszczyźnie" wymiękają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Za 30$ lepiej mieć 2 pakiety czy 4 + do tego 2$ w kieszeni :?:Zależy mi na szybkim ładowaniu I dlaczego nie turnigy które są pewno jeszcze tańsze a jakością wcale nie ustępują...Dlatego, że Turnigy są droższe o 1$ Mówisz o 1000mah czyli ok. 10minutach ładowania ...Przy ładowaniu ich 5C a nie 2C jak przyjmują normalne pakiety :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Pawel_W, jak myślisz czy warto brać pakiet 1000mAh z prądem ładowania 5C kosztujący 15$ czy lepiej ładowanie 2C który kosztuje 7$ ? Tych i tych bym wziął chyba 2 sztuki a może tych po 7$ 3szt. EDIT: Chodzi o pakiety Rhino. 2C w większej ilości. Większa ilość = rzadziej używana każda sztuka = mniejsze zużycie. Proste. Poza tym te pakiety 2C spokojnie naładujesz prądem 3C tylko KONIECZNIE pod nadzorem i nie za każdym razem, ale w warunkach bojowych nie za często zniosą to mężnie. A jak nie, to 7$ i kupujesz nowy. Pisząc o wyższym C miałem na myśli prąd rozładowania, dokładasz dolca i masz 25C zamiast 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert73 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jakimi goldami są zakończone pakiety Rhino 2150mAh 3S oraz czy pasuje wtyczka od balansera do ładowarki turnigy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Moje były zakończone T-deans, moze nowe będą już XT60. Serwisowe łącze pasowało do Accucel 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.