intel1995 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Witam Tak jak już w temacie napisałem posiadam aparaturę Optic 6 i czytając ten temat natknąłem się na post gdzie użytkownik Fokker napisał, że prawy suwak jest w zasadzie tylko trymerem klapolotek według instrukcji, więc tu narzuca mi się pytanie. Skoro prawy suwak to trymer to gdzie uruchamiamy klapy (klapolotki, bo takowe posiadam)??? Po co jest w ogóle lewy suwak, do czego się go wykorzystuje ??? Czy na prawym przełączniku (trój pozycyjnym) idzie ustawić wychylenie klap, jeśli tak to jak to zrobić ??? Dodam że mam instrukcje i nie bardzo wiem gdzie to mogę znaleźć Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.
Irek M Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Czy na prawym przełączniku (trój pozycyjnym) idzie ustawić wychylenie klap, jeśli tak to jak to zrobić ??? ...Idzie bo tak własnie uruchamiałem je. Gdybyś uwaznie przeczytał tamten temat to doczytałbyś, że u innych uruchamiane są one lewym suwakiem. Zastanowiłem się wtedy czy nie zależy to od ustawionego MODE.
intel1995 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2010 no dobra skoro powinny się one włączać lewym suwakiem lub przełącznikiem to dlaczego u mnie żadne z tych rozwiązań nie działa ???
Irek M Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 A uaktywniłeś funkcję klapolotek czyli F L P N ?
intel1995 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2010 Tak zrobiłem to. Klapolotki wychylają mi się, ale tylko po przez prawy suwak :|
Wojciech Wiatr Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Witam, poszukaj w instrukcji działu o przypisywaniu przełączników do danej funkcji.
intel1995 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2010 Znalazłem to ale tam jest napisane, że można tylko te funkcje przypisać: A->R, E->F CAMB, CROW, LAND, PMX1, PMX2 ale nic o klapolotkach nie jest napisane
qbacz Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 ja mam F L P N ustawione na 0 a używam Land do lądowania.
intel1995 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2010 Chyba też tak zrobię jak Ty. Chciałem mieć funkcje klap na przełączniku, bo np. jak bym leciał z wiatrem to żeby zwolnić trochę model, albo jak by mi się udało wlecieć w komin to włączył bym klapy i powolutku sobie szybował 8) ale widzę że chyba nic z tego :|
qbacz Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ale ja własnie mam na przełączniku 3 pozycyjnym. a w 2 ustawieniu camb do wyrzutu DLG
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.