Skocz do zawartości

warunki drogowe

ali1983

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

takie oto zaspy spotkały mnie dziś w drodze do pracy.

śnieg sięgał do połowy zderzaka. a na zdjęciu miejsce po odkopaniu samochodu

Dołączona grafika

udało mi się pokonać 2 mniejsze zaspy ale ta 3 wygrała ze mną.

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

fakt zaspy są jechałem dzisiaj quadem z pługiem przez wioski i powiem wam że zgarnąłem jakieś 70 ton sniegu ! a posypalem okolo 4 ton soli wiec niezle....

Opublikowano

U mnie chyba napadało troche więcej śniegu :D Po odśnieżenu wyjscia z bloku jest metrowa sterta śniegu. Chyba pierwsze ferie z sniegiem od kilku lat :jupi:

Opublikowano

Ja tam nienawidze śniegu i mrozu. Rozumiem że jest zima i trochę śniegu musi spaść. Ale nie że 1m zaspy i temperatura -25*C.... Nawet polatać nie można

Opublikowano

A ja wręcz uwielbiam zimę. Nie byłoby tyle problemów na drogach gdyby większość ludzi posiadała jakiekolwiek umiejętności prowadzenia samochodu. Jak ktoś nie umie niech nie jeździ, a jak ktoś chce lub musi to niech ćwiczy.

Opublikowano

Jak ktoś nie umie niech nie jeździ, a jak ktoś chce lub musi to niech ćwiczy.

no ciekawy jestem jak byś sobie poradził ze swoimi umiejętnościami w metrowych zaspach jeżeli w ogóle byś ruszył! :wink:

nie chodzi tu o umiejętności tylko jak temat mówi: o "warunki drogowe" :shock:

Opublikowano

Wtedy nie da się jechać, to normalne. Przykładowo chodzi mi o to, że jak spadnie 10 cm śniegu to już masakra. Wielu ludzi nie potrafi ruszyć z miejsca, niektórzy nawet nie wiedzą na którą oś mają napęd. Jak ktoś niema choćby teoretycznej wiedzy jak ratować się z poślizgu nie powinien jeździć.

Opublikowano

To skoro jesteś takim "ekspertem" od jazdy to pokaż jak potrafisz "driftować" wychodzić z poślizgu niekontrolowanego....

Opublikowano

Ale jak palce do drążków przymarzną to co w tedy?

qpa, Wiem jak inni jeżdżą.. sam jeżdżę motorem i samochodem. (samochodem tylko na wsi..ale jest gdzie ;) )

Opublikowano

Nie... ja mam domek na wsi ( Bizoręda jak ktoś kojarzy ;) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.