Pablo621 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Jak postępy panowie-konstruktorzy? XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Jesli Mifau da rade zrobic 100Hz to tym quadem teoretycznie bedzie mozna latac przy 10m/s.Czy silniki i regulatory są w stanie dokonywać korekty pozycji w tempie 100 Hz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Jesli Mifau da rade zrobic 100Hz to tym quadem teoretycznie bedzie mozna latac przy 10m/s.Czy silniki i regulatory są w stanie dokonywać korekty pozycji w tempie 100 Hz? Kwestia regulatorow. Zwykle regulatory daja rade maksymalnie do 50hz, regulatory I2C gdzies do 400hz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Mam jeszcze pytanie czy Wasz projekt będzie sprzedawany w całości czy można będzie zakupić tylko elementy elektoniki? Myślałem już o zakupie 4 silników i 4 regulatorów, ale widzę, że to nie miałoby sensu bo regulatory pewnie będą na płytce, a zwykłe regulatory PWM (nawet po przeróbkach)nie bedą się nadawały. Zastanawiam się czy w okresie oczekiwania na realizację projektu nie wykonać ramy we własnym zakresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Poskladanie ramy to kwestia jednego dnia, czy to bedzie sklejkowa czy inna. Nie wiem czy ma sens? Raczej radzilbym wybierac "polecone wyposazenie" ktorego jeszcze nie podawalismy wiec rowniez ... nie wiem czy ma sens kupowanie czegokolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 OK. To poczekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Jako ze ucichlo - trwaja bardzo zaawansowane prace nad elektroniką i na dniach pierwsze testy - to pokaze Wam poczatek moich przygotowan pierwszej ramy do lotow nocnych. Oczywiscie jeszcze calosc zostanie oswietlona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Robi wrażenie... :shock: . Czy mi się wydaje czy są zamontowane silniki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Są zamontowane silniki testowe oraz regulatory. W koncu w krotce maja zaczac sie testy elektroniki Be patient Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabo Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Na jakie regulatorki się zdecydowaliście tymczasowo? Standardowe z softem Bernharda Konze czy te z Mikrokoptera? A może jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 OT hexacopter może jakieś pomysły do podpatrzenia, chociaż nie moja branża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 ciekawi mnie ta elektronika reszta nie bardzo ot rama i swieci , moze jeszcze blyskac Mam nadzieje ze opublikujecie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Na jakie regulatorki się zdecydowaliście tymczasowo? Standardowe z softem Bernharda Konze czy te z Mikrokoptera? A może jeszcze coś innego? Testy na standard+soft. Dalej sie zobaczy. Blackriver: znamy wszystkie projekty. Kilka posiadamy. Marku: to zalezy czy patrzysz na swiatelka czy na ochrone elektroniki + gotowe addonsy (wkrotce info). To tak jak z modelami, jedni chcą tylko plany i robic wszystko od zera, inni ARF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Marku: to zalezy czy patrzysz na swiatelka czy na ochrone elektroniki + gotowe addonsy (wkrotce info). To tak jak z modelami, jedni chcą tylko plany i robic wszystko od zera, inni ARF.Mnie interesuje elektronika bo mozliwe ze coś takiego zbuduje tylko zupełnie inaczej to widze a że juz robicie to nie bede dublowal . Zreszta blisko mieszkamy mozemy sie kiedys spotkac i pogadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Mnie interesuje elektronika bo mozliwe ze coś takiego zbuduje tylko zupełnie inaczej to widze a że juz robicie to nie bede dublowal . Zreszta blisko mieszkamy mozemy sie kiedys spotkac i pogadać Zapraszam na lotnisko w Kozlowej Gorze Marku. Pogadamy, polatamy itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Bardzo chetnie jak pogoda zacznie dopisywac . Podaj namiary na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banditosp Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Czekam z niecierpliwością na wersje końcową Jak bym miał jakieś pojęcie o elektronice sam bym się zabrał za budowę będzie to świetna platforma do filmowania i robienia zdjęć . Właśnie przymierzam się do zakupu kamerki GoPro HD RC Hero ale nie wiem czy nie lepiej kupić aparat PANASONIC DMC-TZ7 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo621 Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 A jaki do tego komplet nadajnik+odbiornik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banditosp Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Mam futabe FG12 w PCM jeśli ci o to chodziło oraz spektrum DX6i ale zamierzam wymienić go na DX7 firmowane przez JR . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo621 Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Chodzi mi o przekaz obrazu, czyli lot fpv. bo to chyba coś innego potrzeba. zastanawiam się jaki powinien mieć zasięg taki system XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.