motyl Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 bo 12V jest często za małe żeby ciąć styro , a z takiego nawijanego 2-4-6-itd drutami łatwo zrobić 24V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Ale ja myslałem o transformatorze elektronicznym, czyli takim w obudowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Proponuje skopiować patent motylastego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Ale ja myslałem o transformatorze elektronicznym, czyli takim w obudowie. ZAPOMNIJ !! !! !! tylko trafo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Ale ja myslałem o transformatorze elektronicznym, czyli takim w obudowie. ZAPOMNIJ !! !! !! tylko trafo A mógłbys powiedziec dlaczego?? bo poprzednio też miałe taki elektroniczny i ciąłem lecz miał tylko 30W i dłuższych rdzeni nie chciało ciąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Większości transformatorów elektronicznych nie można "ściemniać", więc nici z regulacji mocy/temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 A czy te zwykłe trafa są dużo droższe od tych elektronicznych bo te są dość tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Są droższe, bo te pół kilo miedzi kosztuje. ppompka, jak znajdziesz elektroniczny z opisem "możliwość sterowania regulatorem fazowym" albo "dimmable" czy coś w ten deseń, to powinien dać się regulować. Są takie. Ale pewności nie ma, że do cięcia się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 A po co meczyc się z trafo i innymi duperelami . 160 pln kosztuje polski prostownik z płynną regulacją prądu 0d 0 do 20A . Ładne i estetyczne . Do tego cena powiedzmy alu w castoramie i za 190 pln mamy cudną maszynke do cięcia grawitacyjnego . A sam prostownik też się przyda :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 halabala83, link. Jak już kusisz, to nie każ przekopywać połowy rynku prostowników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 ja mam dokładnie ten . Hula aż miło tylko że kurna przepłaciłem . http://allegro.pl/item899836700_prostownik_bezpieczny_z_regulacja_valen_polska_15a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 http://allegro.pl/item907620263_zasilacz_laboratoryjny_zhiaoxin_jps_305d_0_30v_5a.html 210 zł - rozwiązuje mi 99% kwestii prądowych w warsztacie. Od lat mam chałupnicze rozwiązanie tego typu - obsługuje wszystko: - ładowarkę - cięcie termiczne - kiedyś docieranie silników szczotkowych - różne testy wyposażenia Jeden z lepszych zakupów jeżeli chodzi o wyposażenie kanciapki. Właśnie planuję upgrade do takiej jak w linku, bardziej niż moja "wypasionej" wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Czyli że prostownikiem sie da?? Bo prostownik to ja w domu mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Jak najbardziej . A jesli posiada płynną regulację to masz wszystko czego potrzeba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Ta regulacja jest "płynna" mozna ustawić 0A, 4A i 6A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Płynne to to nie jest . ale jest już dobrze . Ponieważ reszte możesz ustawic przy pomocy prostego regulatora jakim jest długosc drutu tnącego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Cześć,płynna to ni jest tylko skokowa,ale możesz dokupić sciemniacz i po problemie :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 tytan12 dobrze mówi . Sciemniacz rozwiąże problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Kurcze. Własnie próbowałem ciąć. Niestety albo prostownik daje za mało pradu, albo za gruby drut, a właściwie struna która ma 0.6 a jak wiadoma taka struna to zwiniete cienutkie duciki więc myslę że za ciężko troche dla starego prostownika. A może podpowiedzie w jakim sklepie moge kupić tą grzałke i jak to wytłumaczyć dla sprzedawcy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Kurcze. Własnie próbowałem ciąć. Niestety albo prostownik daje za mało pradu, albo za gruby drut, a właściwie struna która ma 0.6 a jak wiadoma taka struna to zwiniete cienutkie duciki więc myslę że za ciężko troche dla starego prostownika. A może podpowiedzie w jakim sklepie moge kupić tą grzałke i jak to wytłumaczyć dla sprzedawcy ?? Poszukaj w Augustowie sklep - Szmelc, mydło i powidło - sklep ze wszystkim - ew, sklep z AGD i tam zapytaj gdzie części do sprzętu ew. serwis gdzie naprawiają AGD i zapytaj czy a/ mają spirale b/ gdzie możesz kupić spiralę ... need more ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.