slawko_k Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 nie musi. a procek zaprogramowany jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 zakładam że tak, kupiłem całego kita w AVT, ale właśnie sprawdzam regulator działa, szkoda że nie wgrali flesha do nie go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Regulator z tematu się zepsuł. Nie kręci silnikiem w jedną stronę. Podejrzewam walnięty tranzystor. Są cztery, jak sprawdzić który to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 drążki kalibrowałeś? często eeprom w avr'ach pada. co do tranzystorów to podłącz miernik i zobacz który się nie załącza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Kalibrowałem. Samochód jeździ do tylko przodu przed i po kalibracji. Jak dokładnie sprawdzić tranzystory miernikiem? Będę wdzięczny za wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Posprawdzałem miernikiem MOSFETy i co zaobserwowałem: Przy ustawieniu drążka w pozycji "wsteczny" silnik cicho tyka. Po spięciu źródła i drena jednego z nich silnik rusza. Czy to jest właśnie ten walnięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 no to albo uszkodzony albo nie jest sterowany. zobaczy na bramce zmienia sie cos jak ruszasz drążkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 3 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Sprawdziłem połączenie między bramką felernego tranzystora a procesorem. Okazało się, że w tym miejscu procesor wysunął się z gniazda i nie łączyło. Wszystko jest już OK, dziękuję za poświęcony czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matkas Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Czy ten regulator można byłoby przerobić pod 24V i 80-90A prądu chwilowego? Rozumiem, że należałoby zmienić trochę oprogramowanie procesora,aby mógł wykryć większą ilość cel? Generalnie to od pewnego czasu próbuje znaleźć regulator do silnika z hulajnogi elektrycznej o mocy 250W . Jego zakres prądowy to 13.7A - ~80A przy napięciu zasilania 24v. Wszystkie regulatory jakie znajduje są do silników trójfazowych, a do zwykłych szczotek nie jestem w stanie nic znaleźć o wyżej wymienionych parametrach. Pozdrawiam, Mateusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Ten regulator średnio nadaje się do wysokich prądów - taką ma konstrukcję. Trzeba by było zastosować więcej tranzystorów i lepsze chłodzenie. Mój, nie przerabiany, bez wentylatora parzy przy silniku 540. Mógłbyś zaprojektować coś na jego podstawie, bo modułu procesora nie trzeba zmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Wszystkie regulatory jakie znajduje są do silników trójfazowych, a do zwykłych szczotek nie jestem w stanie nic znaleźć o wyżej wymienionych parametrach. A potrzebujesz regulator dwukierunkowy, czy jednokierunkowy? Jednokierunkowe szczotkowe znajdziesz na magma.sklep.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris86 Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 To mój pierwszy post, więc chciałem się przywitać. Odgrzeję starego kotleta bo nie chcę zakładać nowego tematu. Złożyłem sobie ten regiel od podstaw, łącznie z wytrawianiem płytek. Działa doskonale. Mam pytanie czy mogę do niego podłączyć ogniwa li-ion 4s (14,8V)? Wiem, że nie będzie działało zabezpieczenie przed nadmiernym rozładowaniem. Stabilizator 5V spokojnie sobie poradzi. Czy jest jeszcze coś co muszę zmienić aby nie nic nie uszkodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.