d.a.r.o. Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 utopia ma rację, zbudowanie buggy to pikuś, nawet "Pan Pikuś" w porównaniu z późniejszą drogą administracyjno-biurokracyjną. Mam tutaj również na myśli koszty; będą nieporównanie większe od kosztów budowy. Nie mniej jednak zdecydowanie popieram i będę śledził Wasze poczynania w czasie budowy z zapartym tchem Kiedyś z kolegą też planowaliśmy zbudowanie samodzielnie czegoś jeżdżącego. Niestety zaplecze warsztatowe, a właściwie jego brak, przeniosło nasze plany do sfery marzeń. Pamiętajcie: za wszystko można zapłacić (MasterCard), jednak satysfakcja będzie BEZCENNA. Życzę powodzenia w realizacji i czekam na dalszą relację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Ale się zapędziliście Na razie robię obeznanie w terenie i zbieramy części a budowę zaczniemy dopiero jak będzie cieplej i bez śniegu (marzec :?: ) co do homologacji jak już pisałem takiej nie będziemy robić. Buggy ma służyć do jeżdżenia po polnych drogach i torze crossowym, no i w zimie do odśnieżenia podwórka :mrgreen: Dzięki utopia za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 ECO400, dodam ze jeśli nie masz dostępu to migomatu to spawanie zwykłą transformatorową spawarką na elektrody w otulinie odpada w przedbiegach i szkoda sobie zawracać :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 utopia, wyposażenie warsztatu to oni mają godne pozazdroszczenia Mamy: -migomat spawalniczy -palnik (acetylenowy) -wiertarki -szlifierki -opalarki -gientarki -szczypce -wkrętaki, młotki, kopyta itp. -lewarki -narzędzia hydrauliczne -sprężarke - i wszystko nne czego zapomniałem wymienic a na pewno sie przyda. No i jeszcze pomieszczenie około 90m2 Ale może napisze że mój i jego tato mają zakłady blacharskie i lakiernie, tak że jest czym robić. Trzymam jedynie kciuki za ich wytrwałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 fak-tycznie przyznaję nie chciało mi się czytać dokładnie całego tematu :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.