d.a.r.o. Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 utopia ma rację, zbudowanie buggy to pikuś, nawet "Pan Pikuś" w porównaniu z późniejszą drogą administracyjno-biurokracyjną. Mam tutaj również na myśli koszty; będą nieporównanie większe od kosztów budowy. Nie mniej jednak zdecydowanie popieram i będę śledził Wasze poczynania w czasie budowy z zapartym tchem Kiedyś z kolegą też planowaliśmy zbudowanie samodzielnie czegoś jeżdżącego. Niestety zaplecze warsztatowe, a właściwie jego brak, przeniosło nasze plany do sfery marzeń. Pamiętajcie: za wszystko można zapłacić (MasterCard), jednak satysfakcja będzie BEZCENNA. Życzę powodzenia w realizacji i czekam na dalszą relację.
ECO400 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Opublikowano 13 Lutego 2010 Ale się zapędziliście Na razie robię obeznanie w terenie i zbieramy części a budowę zaczniemy dopiero jak będzie cieplej i bez śniegu (marzec :?: ) co do homologacji jak już pisałem takiej nie będziemy robić. Buggy ma służyć do jeżdżenia po polnych drogach i torze crossowym, no i w zimie do odśnieżenia podwórka :mrgreen: Dzięki utopia za informacje.
utopia Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 ECO400, dodam ze jeśli nie masz dostępu to migomatu to spawanie zwykłą transformatorową spawarką na elektrody w otulinie odpada w przedbiegach i szkoda sobie zawracać :ass:
d.a.r.o. Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 utopia, wyposażenie warsztatu to oni mają godne pozazdroszczenia Mamy: -migomat spawalniczy -palnik (acetylenowy) -wiertarki -szlifierki -opalarki -gientarki -szczypce -wkrętaki, młotki, kopyta itp. -lewarki -narzędzia hydrauliczne -sprężarke - i wszystko nne czego zapomniałem wymienic a na pewno sie przyda. No i jeszcze pomieszczenie około 90m2 Ale może napisze że mój i jego tato mają zakłady blacharskie i lakiernie, tak że jest czym robić. Trzymam jedynie kciuki za ich wytrwałość
utopia Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 fak-tycznie przyznaję nie chciało mi się czytać dokładnie całego tematu :oops:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.