kefir Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Jako że nigdy nie miałem ani nie latałem skrzydełkiem to popełniłem Zagi Rozpiętość 1,6m Cięciwa 34cm do 14cm z uniesioną końcówką o 7mm Materiał to styropian jak rozmieszczę serwa i inne elementy to wsadzę listewki i na koniec okleję Papierem śniadaniowym nasączony wikolem pierwsze zdjęcie A więc wyszło to u mnie tak wyważenie modelu wygląda tak Waga gotowego do lotu 960g ale może jeszcze trochę dojść bo oklejam papierem nasączonym wikolem ( według zaleceń attyla) Silnik Dualsky 3536/06 przezwojony Regulator Dualsky 25A 2x 2200mAh 1x 1000mAh serwa htx odbiornik Corona 8 nadajnik video Lawmate 1W Kamera płytkowa Lotki zrobione,zalakierowane Walczę cały czas z wykrzywianiem co rusz to w którąś stronę kręci więc namaczam No to pomalowałem zobaczcie i oceńcie czy będzie widoczne Lotki tylko na razie do zdjęcia przyczepione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Zagi ukończone Udało mi się zakamuflować kable Waga gotowego do lotu to 1140g Wyposażenie Silnik C3530/10 KV1400 Firmy TurboJet ze sklepu www.rc-abc.pl za grosze, ma niezłą petardę Regulator Dualsky 25A Baterie 2x 2200mAh i 1000mAh ŚMIGŁO APC 9*4.5 E Nadajnik Lawmate 1W Kamera sony 420 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Czekam na sobote az oblatasz, zaloz OSD zeby predkosc bylo widac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Nie mam zrobione RSSI w tym odbiorniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Zrobiłem 1 Lot w googlach (FPV) Link do filmu http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=271761#271761 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Widzę że zrobiłeś jednak skrzydełko samemu, cieszę się że modelik lata. Wydaje mi się że jesteś zadowolony. Kto wycinał rdzenie i jak :?: Nie widze też dzwigara, papier to nie do końca dzwigar. Cały temat mi umknął bo nie często zaglądam do RC-CAM :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Jak na taki wiatr to niezle sobie radzil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Widzę że zrobiłeś jednak skrzydełko samemu, cieszę się że modelik lata. Wydaje mi się że jesteś zadowolony. Kto wycinał rdzenie i jak :?: Nie widze też dzwigara, papier to nie do końca dzwigar. Cały temat mi umknął bo nie często zaglądam do RC-CAM :wink: Nie nie umknął ci po prostu tam tego nie znajdziesz jak i mnie bo mnie z stamtąd wywalili za chęć do życia i miłość do ojczyzny A teraz jest www.rc-fpv.pl http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=98 Co do belki jest wklejona 1 listewka sosnowa jakieś 5x5x1000 Zastanawiam się czy nie za słaby silnik albo śmigło żle dobrałem silnik 3530/10 1400kv śmigło APC 9x4.5 Diem myślisz że jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Miałem na myśli nasz RC-CAM tutaj :wink: Nie odpowiedziałeś na moje pytanie jak/gdzie wycinałeś rdzenie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Sam wycinałem rdzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Chyba sobie Kanthal zakupie, zaczyna mi brakować skrzydełek ... Mam pomysł, normalnie mnie zainspirowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Kefirze demon prędkosci to to nie jest ale lata dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Jak ten silnik dawał rady 3530-1400kv? Czy silnik SK TURNIGY 3530-1400kv będzie podobnie zasuwał? Poluję bardziej na 3536-1400kv ale z braku latu to może skusze się na ten mniejszy. Czy skrzydełko jeszcze lata? Dawno cisza w tym temacie a tylko ciągle o tych no jak im tam kopterach :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Dawał rady na tym mniejszym skrzydło nie żyje przeciążyłem je i dałem za dużą prędkość + da mocno zaciągnąłem http://vimeo.com/13984068 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.