mariaczi__21 Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 :shock: http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=6302 :shock: Dlugi watek, ale warto zobaczyc. W szoku jestem normalnie. A zobaczcie jak lancuch zrobil. Ma facet cierpliwosc i czas. Normalnie mistrzostwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 nieee,to nie moze byc z papieu,niemozliwe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Powiedzieć, że jestem w kompletnym szoku :shock: :shock: :shock: to stanowczo za mało!!! Mistrzostwo świata, absolutne mistrzostwo. Wiedziałem, że są GOŚCIE , ale że aż tacy.... :roll: I to wszystko z papieru , kartonu oraz "dektury". Wypadało by wszystkie swoje kartonowce spalić i zupełnie o nich zapomnieć. Teraz rozumię uwagi naszego Plesesa na temat jeszcze większych mistrzów od Niego...Faktycznie. Są tacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Nie ma takiej ikonki która by pokazała mój stan... Im dalej czytałem tym moja szczęka była coraz bliżej podłogi... Wielki respect! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 UWAGA ZBOCZENIEC :!: Awesome :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Niesamowite !! :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 pewnie ta publikacja spowoduje kilka samobojstw powinni go zamknac za takie dobre modele. tego nie mogl zrobic czlowiek! moze to kosmita... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Nie wiem czy kosmita, ale na pewno ma niesamowitą ilość kasiory (bo nie może pracować robiąc takie cudeńko), musi cierpieć na bezsenność, oraz być kawalerem... (żonaci pewnie będą wiedzieć o czym mówię :rotfl: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Sluchajcie,to skromny czlowiek.I jak sam napisal modelami takimi zajmuje sie dopiero kilka lat. Ciekawe co zrobi z papieru np. po 10 latach takiego treningu. Wtedy zrobimy zawody,konkretny element-orginal - czy papier :lol2: :?: Kto przegra wycina z papieru ten element, i pokaze na forum jak to zrobil :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 To nie jest odosobniony przypadek na tamtym forum. Zobaczcie inne relacje. Polska papierem rządzi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Ilością kasiory nie można nijak ważyć wartości człowieka ... Nie chcę żebym był źle zrozumiany ... W żartobliwy sposób chciałem powiedzieć, że ilość czasu poświęcona na te cudeńko musi być taka, że ja pewnie musiałbym się zwolnić (albo sami by mnie wykopali z pracy) aby zrobić takie cudeńko ! I broń Boże nie chciałem nikogo mierzyć miarą ilości posiadanych pieniążków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Ja tez to odebralem jako....zart. Tylko troche ciezki,ale zart :oops: MareX tez ma slusznosc.Dajmy Panowie na luz.Wiec zeby bylo ok. proponuje by Pegaz zrobil kopie :devil: w ramach pokuty. Wtedy odkupisz ,,wine'' (jesli takowa byla-to taka niezreczna metefora) Pegaz czekamy-nozyczki i papier i do roboty.....o sorry,trzeba miec duzo kasiory.czas.... No dobra ,wycinaj,jutro pokazesz cos zdzialal :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Wystarczy że jest wojskowym i na nocnych dyżurach aby nie usnąć klei właśnie takie modele. Teraz robi 4 krotnie powiększonego na ksero pancernik (bodaj Yamato ,choć coś mi też Bismarck się kołacze po głowie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 A za co Pegaz ma otkuputować? Niekiedy Panowie czytacie zbyt "dosłownie". Tak właśnie jak napisał to Pegaz tak i ja właśnie wyobrażam sobie budowę takiego modelu (prze ze mnie) - dnie i noce przez 10 lat nie myśląc o pracy czy rodzinie . Tak budował bym ja - a niektórzy mają taki talent że wszystko to pogodzą -- tak i pewnie sobie Pegaz to wyobrażał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Heh ... ostatnio nawet w domu jestem źle rozumiany ... ;D Całe szczęście że niektórzy jednak łapią to, o co mi chodzi (na szczęście dla mnie). P.S. Modele kartonowe nie są mi obce. Niestety po przeprowadzce nie ostały sie. A było ich kilka ... FA-18 Hornet, Bristol Beaufighter, Łódź podwodna (nie pamiętam w tej chwili jaka, Ił-2, PZL P-11c, Mirage 2000 i chyba to wszystko ... ale to było baaardzo dawno ... i niestety zajmowały za dużo miejsca ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 wyobrażam sobie budowę takiego modelu (prze ze mnie) - dnie i noce przez 10 lat nie myśląc o pracy czy rodzinie . autor tego modely znalazl jakis duzy skrot i skonczyl w 2lata co pewnie uchronilo go przed lekami przed narastajaca liczba czesci do sklejenia tak swoja droga ciekawe ile czasu przeznaczal tak sredni dziennie na ten model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Pegaz,rozumia nie rozumia,zarty sie skonczyly,pokuty nie ma.Na jutro prosimy kawalek tego cudu,mozesz nie spac,zrozumiemy. Fotki na rano prosimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 żeby nie być gołosłownym, to jedyna rzecz jaka mi została, to to: ale to jest takie "prawie" ... a prawie to wiadomo ... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 OK. Ale nie rob juz wiecej modeli tak malych,. Duze prosimy na przyszlosc, i z bliska :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Niesamowite :!: Niektórzy z Was zachwycają się jakimiś "nitomakietami" z depronu czy balsy, a tam facet z papieru prawdziwy :!: samochód zrobił. I facet mówi, że od czterech lat modelarzy. Strach pomyśleć, co zrobi jak pójdzie na emeryturę :wink: Jest w Opolu gość, który dla firm modelarskich opracowuje i wykonuje z kartonu modele kolejowe, ale czegoś podobnego jeszcze nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.