Qbatus Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Opublikowano 30 Marca 2010 Hmm rozpiąć raczej nie bo jak odłączałem pakiet to wtyczka była ok a potem od razu sprawdziłem, czy elektronika działa i też było w porządku. No nic. Dzięki że trzymacie kciuki. Model na pewno jeszcze poleci
sebamor Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Wspóczuję :cry: ale nie jest to nie do naprawy, tak więc życzę powodzenia :wink:
Qbatus Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Opublikowano 10 Maja 2010 Hehe nie wierzyłem, że jeszcze ktoś się odezwie w sprawie tego modelu To co tam ostatnio pisałem już dawno nie aktualne więc uzupełnię historię. Model odbudowałem i kilka razy jeszcze się w powietrze uniósł. Był jednak strasznie nie stabilny. Nie leciał tam gdzie chciałem tylko cały czas walczyłem, żeby nie uciekł, albo nie spotkał się z glebą :evil: Powiększyłem stateczniki. Poziomy przedłużyłem, a do pionowego dokleiłem "garb" od przodu wcinający się w ogon. Wyszedłem z założenia, że nie będę się z nim bawił, bo po kilku kraksach i odbudowach wyglądał już strasznie, więc albo poleci albo go skasuję. Poleciał. Ale coś dalej było nie tak. Uciekał na prawe skrzydło i zadzierał nos. Trymery trochę pomogły, ale dalej nie było idealnie. Przy maksymalnym skupieniu dało się polatać, ale o akrobacjach, do czego był budowany nie było mowy. Po ok 10 min locie i dalszych próbach ustawiania trymerów gdzieś przegiąłem, model zaczął sam kręcić w końcu figury akrobatyczne :devil: , ale po kilkunastu sekundach rozpaczliwych prób ratowania skończył w trawie. Uszkodzenia na tyle poważne (nie będę się rozpisywał) że zdecydowałem się już go nie odbudowywać. Wyciągnąłem bebechy i bawi się nim teraz latając po pokoju moja 4 letnia córka Na razie mam czym latać więc nie rozpaczam, a w planach kolejne co najmniej dwa projekty. Jak się coś urodzi to się pochwalę
f-150 Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 a w planach kolejne co najmniej dwa projektyŻeby tylko dwa :mrgreen:
Qbatus Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Opublikowano 10 Maja 2010 Żeby tylko dwa :mrgreen: Jeżeli chodzi o najbliższy miesiąc :rotfl:
Qbatus Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Opublikowano 10 Maja 2010 Musze się zabrać za tego Stinsona, bo może jak zobaczysz jak fajnie wychodzi, to się też zmobilizujesz. Tyle modeli u Ciebie rozgrzebanych leży, a Ty się obijasz
sebamor Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Fajny ten Stinson, No to czekamy na kolejną relację z budowy. Oczywiście z depronu
f-150 Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 A skąd wiesz który? SR 8,9,10 a może 108,125 voyager.Zgadnij. ;D Przez weekend chcę skończyć 195 w sklepie (jak mi klienci nie będą przeszkadzać :twisted: )
Qbatus Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Opublikowano 11 Maja 2010 Oczywiście z depronu D.E.B.I.L.E -m nie jestem bo do elity mi jeszcze daleko :rotfl: ale oczywiście, że tak To będzie Stinson z tego wątku, tylko nie taki mały wypierdek :devil: ale przerobiony na rozpiętość 140 cm. Traktuje to jako zaprawę do rozpiętości 180 a może i jeszcze więcej :mrgreen: zobaczymy co wyjdzie. Na razie mam wycięte kilka elementów kadłuba. Siadłem wczoraj do niego wieczorem, ale niestety siła wyższa przeszkodziła. Sąsiad wpadł na browara a po tym mi się ręce trzęsą. Obłe elementy wychodzą fajnie ale z prostymi kłopot :faja: Jak będzie co pokazać to założę nowy wątek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.