specyfick Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 A coś takiego się pojawiło u Pana Chińczyka. SALTO-H101 FIBERGLASS Na zdjęciach wygląda ciekawie. Ktoś miał kontakt może z tym wykonaniem i tego typu modelem ? Jakieś skąpe te informacje na stronie. EDIT. Właśnie znalazłem wątek na RCGroups. Wątek i Zdjęcia
markac Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Szkoda, że nikt się nie wypowiedział o tym modelu. Może niepotrzebnie założyłem nowy wątek... ale ten chyba jest martwy
Gość Anonymous Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 A tu niezły filmik z prawdziwym Salto
Wojtass_nt Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 Szkoda, że nikt się nie wypowiedział o tym modelu. Może niepotrzebnie założyłem nowy wątek... ale ten chyba jest martwy Na rcgroups jest gdzieś temat o tym modelu. Czytałem, że zdarzają się wady kadłuba w postaci źle położonego lakieru lub niedoszlifowanej powłoki. Kabinka też jest kiepsko spasowana. Co do modeli z CMpro- prawda jest taka że to nie modele do nauki. Trzeba umieć dobrze latać aby cieszyć się ich wyrobami. W przeciwnym razie to jednorazówki. Niemniej jednak gdybym miał możliwości trzymania takiego modelu to już dawno byłby w moich łapkach.
markac Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Na razie daruję sobie modele konstrukcyjne, chociaż bardzo mi się podobają w odróżnieniu od styropodobnych, to jednak rozsądek wziął górę i kupiłem wczoraj do nauki ASW-28 Pelikana. Myślę, że na ten sezon 2 modele "na chodzie" mi w zupełności wystarczą, a potem zacznę się zastanawiać nad modelem do FPV i tutaj kieruję się w stronę szybowców.
Wojtass_nt Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 do nauki ASW-28 Pelikana O Boże...
markac Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 @Wojtass_nt, napisałem do latania szybowcem, nie latania w ogóle. Nie interesują mnie modele, które same latają, więc nawet o nich nie wspominaj...
Wojtass_nt Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 @Wojtass_nt, napisałem do latania szybowcem, nie latania w ogóle. Nie interesują mnie modele, które same latają, więc nawet o nich nie wspominaj... To powodzenia życzę w nauce latania ASW 28 z pelikana ;]
wojcio69 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam Markac zapewne AWS 28 od Pelikan'a dostarczy Ci wiele mocnych wrażeń. Z tego co czytałem na tym forum, to AWS 28 od Pelikan'a nie należy do najmilszych i przyjaznych w pilotażu. Na czymś te ostrogi trzeba zdobywać. Powodzenia.
markac Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Przewertowałem całe forum na temat tego szybowca, także wiem na co się piszę i dużo jest opinii typu "wyczytałem, słyszałem..." Sami posiadacze już tacy krytyczni nie są. Relację zdam po weekendzie O ile do jutra go dostanę. Czy u was też nie działa powiadomienie na e-maila? Mam zaznaczoną opcję "Powiadom mnie gdy ktoś odpowie" i nic...
wojcio69 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam Markac nikt nie twierdzi, że nie wiesz co robisz, wręcz przeciwnie, jesteśmy pełni uznania, że jesteś świadomy tego co zamierzasz i jakie mogą być tego konsekwencje. Ponieważ dobrych podpowiedzi nigdy dosyć pozwolę sobie podesłać Ci link do postów Darka, który chyba najobszerniej opisał loty i "za" oraz "przeciw" tego modelu http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=14759&highlight=aws
Wojtass_nt Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 dużo jest opinii typu "wyczytałem, słyszałem..." Bo dużo jest tutaj forumowych trolli które tylko modelują przez internet a "czasu na latanie nie mają". Latałem tym ASW 29 z pelikana- 2ma egzemplarzami. Robiłem obloty. W obu przypadkach trzeba było doważyć ogon. Mocy to ma mało, za mało żeby cieszyć się z szybowania. Ok można wymienić silnik i pakiet. Tylko, że w środku nie ma już w ogóle miejsca na nic większego. 3 dni temu znajomy kupił sobie też swojego i oczywiście doważał ogon. Motoszybowiec powinien iść pionowo w górę, żeby po chwili cieszyć się szybowaniem na dużej wysokości.
michalek Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Po wymianie silnika na EMAX CF2822 pakiet 3S, serw bagnetu na rurkę z grubszymi ściankami nauczyłem się na tym modelu latać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.