specyfick Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 A coś takiego się pojawiło u Pana Chińczyka. SALTO-H101 FIBERGLASS Na zdjęciach wygląda ciekawie. Ktoś miał kontakt może z tym wykonaniem i tego typu modelem ? Jakieś skąpe te informacje na stronie. EDIT. Właśnie znalazłem wątek na RCGroups. Wątek i Zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Szkoda, że nikt się nie wypowiedział o tym modelu. Może niepotrzebnie założyłem nowy wątek... ale ten chyba jest martwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Widzieliście to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 A tu niezły filmik z prawdziwym Salto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Szkoda, że nikt się nie wypowiedział o tym modelu. Może niepotrzebnie założyłem nowy wątek... ale ten chyba jest martwy Na rcgroups jest gdzieś temat o tym modelu. Czytałem, że zdarzają się wady kadłuba w postaci źle położonego lakieru lub niedoszlifowanej powłoki. Kabinka też jest kiepsko spasowana. Co do modeli z CMpro- prawda jest taka że to nie modele do nauki. Trzeba umieć dobrze latać aby cieszyć się ich wyrobami. W przeciwnym razie to jednorazówki. Niemniej jednak gdybym miał możliwości trzymania takiego modelu to już dawno byłby w moich łapkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Na razie daruję sobie modele konstrukcyjne, chociaż bardzo mi się podobają w odróżnieniu od styropodobnych, to jednak rozsądek wziął górę i kupiłem wczoraj do nauki ASW-28 Pelikana. Myślę, że na ten sezon 2 modele "na chodzie" mi w zupełności wystarczą, a potem zacznę się zastanawiać nad modelem do FPV i tutaj kieruję się w stronę szybowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 do nauki ASW-28 Pelikana O Boże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 @Wojtass_nt, napisałem do latania szybowcem, nie latania w ogóle. Nie interesują mnie modele, które same latają, więc nawet o nich nie wspominaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 @Wojtass_nt, napisałem do latania szybowcem, nie latania w ogóle. Nie interesują mnie modele, które same latają, więc nawet o nich nie wspominaj... To powodzenia życzę w nauce latania ASW 28 z pelikana ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam Markac zapewne AWS 28 od Pelikan'a dostarczy Ci wiele mocnych wrażeń. Z tego co czytałem na tym forum, to AWS 28 od Pelikan'a nie należy do najmilszych i przyjaznych w pilotażu. Na czymś te ostrogi trzeba zdobywać. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Przewertowałem całe forum na temat tego szybowca, także wiem na co się piszę i dużo jest opinii typu "wyczytałem, słyszałem..." Sami posiadacze już tacy krytyczni nie są. Relację zdam po weekendzie O ile do jutra go dostanę. Czy u was też nie działa powiadomienie na e-maila? Mam zaznaczoną opcję "Powiadom mnie gdy ktoś odpowie" i nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam Markac nikt nie twierdzi, że nie wiesz co robisz, wręcz przeciwnie, jesteśmy pełni uznania, że jesteś świadomy tego co zamierzasz i jakie mogą być tego konsekwencje. Ponieważ dobrych podpowiedzi nigdy dosyć pozwolę sobie podesłać Ci link do postów Darka, który chyba najobszerniej opisał loty i "za" oraz "przeciw" tego modelu http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=14759&highlight=aws Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 dużo jest opinii typu "wyczytałem, słyszałem..." Bo dużo jest tutaj forumowych trolli które tylko modelują przez internet a "czasu na latanie nie mają". Latałem tym ASW 29 z pelikana- 2ma egzemplarzami. Robiłem obloty. W obu przypadkach trzeba było doważyć ogon. Mocy to ma mało, za mało żeby cieszyć się z szybowania. Ok można wymienić silnik i pakiet. Tylko, że w środku nie ma już w ogóle miejsca na nic większego. 3 dni temu znajomy kupił sobie też swojego i oczywiście doważał ogon. Motoszybowiec powinien iść pionowo w górę, żeby po chwili cieszyć się szybowaniem na dużej wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalek Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Po wymianie silnika na EMAX CF2822 pakiet 3S, serw bagnetu na rurkę z grubszymi ściankami nauczyłem się na tym modelu latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 A jakieś fotki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.