Ares Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Piękny model pięknego samolotu.Relacja z budowy również interesująca;śledzę z ciekawością .Zawsze podziwiałem budujących makiety - naprawdę trzeba dużo cierpliwości.Mnie czasem jej brakuje przy "zwykłych modelach".U ciebie natomiast robota idzie ostro do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 lub specjalne do tego pasty i spreje(sprej jest świetny)Powiedz, gdzie to kupujesz i jak się to fachowo nazywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Kilka lat temu kupowałem to w Connectorze w Poznaniu.Nazwy spreju nie pamiętam,ale jak zapytasz o rozdzielacz w spreju to bedą wiedzieli o co chodzi.Kiedyś było to na ulicy Obodrzyckiej w Poznaniu teraz chyba zmienili adres.Niezłe miejsce żywice to nalewali z kraników .Naprawdę mają tam prawie wszystko do technologii laminatowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek4 Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Pewnie chodzi o coś takiego http://allegro.pl/rozdzielacz-silikonowy-do-form-400ml-producent-i1487313190.html lub http://allegro.pl/rozdzielacz-bezsilikonowy-do-form-400ml-producent-i1487313199.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Jest jeszcze o nazwie Silform" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Bardzo Wam dziękuję koledzy. Do tej pory bawiłem się wazelina albo parafiną, ale maja one swoje wady. Przy parafinie trzeba całość mocno podgrzać i później czyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_S Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 jeśli chodzi o rozdzielacz gips - tworzywo, akryl proponuje płyn o nazwie IZOLIT producentem jest polska CHEMA nabyć to można w sklepach zaopatrzenia medycznego o profilu stomatologicznym(materiały dla techników stomatologicznych), taki płyn stosuje się w procesie robienia protez zębowych, formy dwudzielne robione z gipsu, przed włożeniem akrylu do formy smaruje się (nanosi pędzelkiem, konsystencja rzadkiego kisielu) owym izolitem dwa razy raz na ciepło po wyparzeniu wosku a drugi raz na zimno i do dzieła akryl do puszki i polimeryzacja po otworzeniu formy można zauważyć cieniutką błonę która oddzielała akryl od gipsu (grubość papieru) całość bardzo łatwa do oczyszczenia dosłownie pod bieżącą wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.