Piotrek2136 Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Witam, Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem... Mam silnik który działa bez najmniejszych problemów bez śmigła nawet jeśli oś ściskam palcami ale gdy założę śmigło silnik potrzęsie się, czasem zakręci odrobinę i staje... gdy znowu śmigło ściągam to on działa bez zarzutów... Wie koś z was o co mu chodzi??! :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Albo za duże śmigło do tego silnika, albo niewłaściwy timing regulatora. Zakładam, że pakiet naładowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Wygląda to na problemy z synchronizacją. Może być spowodowane kiepskim wykonaniem silnika (nierówna ilość zwojów na poszczególnych fazach lub przebicie). Może też być problem z regulatorem, chociaż to mniej prawdopodobne. Że silnik bez obciążenia rusza, to przypadek. Przy innym napięciu lub innym regulatorze mógłby nie ruszać. Albo zatrzymywać się nagle po osiągnięciu maksymalnych obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 pakiet naładowany, regulator sprawny... postaram się wrzucić jutro filmik żeby pokazać o co dokładnie chodzi... Możliwe że coś jest śle polutowane na przewodach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Możliwe jest też że jeden z przewodów jest słabo przylutowany(małą powierzchnią) że nie może aż tak dużego prądu przenosić do silnika, co powoduje nierównomierne obroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Sprawdź, czy nie obciera wirnik o uzwojenia, może ze śmigłem jest dociskany wirnik do uzwojenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Nie wiem co mu jest ale już działa :jupi: a nic nie zrobiłem :lol2: Wydaje mi się że to mógł być problem z przewodami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Lepiej przeanalizuj jeszcze raz wszystko. Nie wiadomo kiedy następny raz coś znów nie odpali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.