Skocz do zawartości

Odbiornik E_SKY 35 MHz

Miałczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kwarce oprócz tego ze muszą mieć ten sam kanał, to jeszcze muszą współpracować z odpowiednimi urządzeniami, czyli kwarc TX z aparatura pelikana i kwarc RX z odbiornikiem esky. Serwa podepnij do pierwszych kanałów i sprawdź w instrukcji czy je dobrze podpinasz (- i sygnał). Oddal się o kilka metrów z aparaturą od odbiornika i innych urządzeń elektrycznych, tej klasy sprzęt łapie wszystko z okolicy...

Czy te urządzenia wcześniej działały?

EDIT

chyba przespałem kilka odpowiedzi ;)

Opublikowano

I pamiętaj o prawidłowym podłączeniu serw i nie tylko : ZAWSZE ŻÓŁTY KABEL IDZIE DO ŚRODKA ODBIORNIKA!

p.s Wina pewnie kwarców, nie chcą współpracować a apką pelikana ;)

Gość Anonymous
Opublikowano

Ale...Jeżeli by się kwarce nie zgadzały no to odbiornik zamiast łapać fale nadajnika to powinien łapać jakieś inne zakłócenia z otoczenia. A tutaj serwa ani nie drgną? Powinny szaleć serwa ,jak odbiornik łapie zakłócania, odbiorniki E-sky byle co łapią.

Opublikowano

odbiornik działa bo serwa się ruszają to widać że odbiornik coś tam łapie ale Nadajnik nic może być że to on jest przyczyną,jak można go sprawdzić??!

Gość Anonymous
Opublikowano

Nie masz gdzieś niedaleko sklepu modelarskiego? lub jakaś modelarnia? albo jakiś kolega, ktoś z forum może mieszka niedaleko Ciebie?

Gość Anonymous
Opublikowano

Tak będzie najlepiej. Nie możemy ci pomóc gdyż nie widzimy tego no i tak naprawdę nie wiadomo co źle robisz.

Opublikowano

robię wszystko tak jak piszecie

-podpinam serwa pod odbiornik

-włączam Nadajnik

-podpinam zasilanie pod odbiornik i wtedy gdy go podłączam to serwa się ruszą i nic więcej

Opublikowano

Mialczek - cudow nie ma. Cos musi byc trafione lub nie takie jak trzeba. Prosty eksperyment - nadajnik zostaw w spokoju, wylaczony. Wyjmij kwarc z odbiornika, podczep serwo, wlacz - serwo ruszylo sie - prawda? To i masz kilka mozliwosci:

- trafiony odbiornik lub kwarc w odbiorniku

- trafiony nadajnik lub kwarc

- zle kwarce - nie jest to dopasowana para - pisalem - napisz dokladnie co jest na kwarcach napisane

- jest jeszcze mozliwosc ze odbiornik wymaga innej modulacji niz to co nadajnik daje. FM polega na tym ze impuls kanalowy zmienia czestotliwosc nadawania w gore lub w dol o kilka kHz. Jezeli odbiornik spodziewa sie zmiany w gore a nadajnik zmienia w dol . . . . - rozumiesz?

Uzywalem odbiornikow E-Sky, dzialalo mi toto poprawnie z nadajnikiem Multiplexa - sprawdz jaka modulacje ma Multiplex a jaka twoj nadajnik i bedziesz mial odpowiedz na to pytanie.

Opublikowano

Witam.Pozwolę dodać słowo z własnych doświadczeń.Miałem kiedyś motoszybowiec pelikan fokus[zestaw z nadajnikiem i resztą] Gdy popsułem odbiornik to zapakowałem e-sky 6kanałów.Niestety nie działało.Również z hitecem była lipa[kwarce dobierałem odpowiednie].Wydaje się że nadajniki pelikana[chciażby niektóre] nie są kompatybilne ze wspomnianymi powyżej odbiornikami. Proponuję sprawdź to z nadajnikiem np.hitec lub e -sky.Tylko nie z kwarcem z pelikana.Pozdrawiam. Roman modelarz.

Opublikowano

Ja miałem taki problem że trzeba było dać orginalne kwarce z E-sky . Sprawdź modulację nadajnika i odbiornika .

Opublikowano

byłem wczoraj i sprawdzałem wszystko i i odbiornik nie działa chyba że muszą to być oryginalne kwarce ale może uda mi się kupić zestaw HiTEC tanio.

Opublikowano

Nie kupuj tych Hitec , one stoją 25zł za sztukę , ale i tak nie będą ci działać . Sam się na to nabrałem , chciałem mieć super najlepsze kwarce , kupiłem Hitec , k.69 i co ? I ... nie działa . Kupiłem orginalną parę kwarców za 15zł , i wszystko działa . Lepiej wydaj to 50zł na orginalny odbiornik pelikana .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.