qbacz Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Kwarce oprócz tego ze muszą mieć ten sam kanał, to jeszcze muszą współpracować z odpowiednimi urządzeniami, czyli kwarc TX z aparatura pelikana i kwarc RX z odbiornikiem esky. Serwa podepnij do pierwszych kanałów i sprawdź w instrukcji czy je dobrze podpinasz (- i sygnał). Oddal się o kilka metrów z aparaturą od odbiornika i innych urządzeń elektrycznych, tej klasy sprzęt łapie wszystko z okolicy... Czy te urządzenia wcześniej działały? EDIT chyba przespałem kilka odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 I pamiętaj o prawidłowym podłączeniu serw i nie tylko : ZAWSZE ŻÓŁTY KABEL IDZIE DO ŚRODKA ODBIORNIKA! p.s Wina pewnie kwarców, nie chcą współpracować a apką pelikana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Ale...Jeżeli by się kwarce nie zgadzały no to odbiornik zamiast łapać fale nadajnika to powinien łapać jakieś inne zakłócenia z otoczenia. A tutaj serwa ani nie drgną? Powinny szaleć serwa ,jak odbiornik łapie zakłócania, odbiorniki E-sky byle co łapią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 odbiornik działa bo serwa się ruszają to widać że odbiornik coś tam łapie ale Nadajnik nic może być że to on jest przyczyną,jak można go sprawdzić??! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Nie masz gdzieś niedaleko sklepu modelarskiego? lub jakaś modelarnia? albo jakiś kolega, ktoś z forum może mieszka niedaleko Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 sklepu nie ma ale jest klub modelarski jak będzie dzisiaj otwarty to podjadę i zobaczymy i wtedy dam znać co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Tak będzie najlepiej. Nie możemy ci pomóc gdyż nie widzimy tego no i tak naprawdę nie wiadomo co źle robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 robię wszystko tak jak piszecie -podpinam serwa pod odbiornik -włączam Nadajnik -podpinam zasilanie pod odbiornik i wtedy gdy go podłączam to serwa się ruszą i nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Mialczek - cudow nie ma. Cos musi byc trafione lub nie takie jak trzeba. Prosty eksperyment - nadajnik zostaw w spokoju, wylaczony. Wyjmij kwarc z odbiornika, podczep serwo, wlacz - serwo ruszylo sie - prawda? To i masz kilka mozliwosci: - trafiony odbiornik lub kwarc w odbiorniku - trafiony nadajnik lub kwarc - zle kwarce - nie jest to dopasowana para - pisalem - napisz dokladnie co jest na kwarcach napisane - jest jeszcze mozliwosc ze odbiornik wymaga innej modulacji niz to co nadajnik daje. FM polega na tym ze impuls kanalowy zmienia czestotliwosc nadawania w gore lub w dol o kilka kHz. Jezeli odbiornik spodziewa sie zmiany w gore a nadajnik zmienia w dol . . . . - rozumiesz? Uzywalem odbiornikow E-Sky, dzialalo mi toto poprawnie z nadajnikiem Multiplexa - sprawdz jaka modulacje ma Multiplex a jaka twoj nadajnik i bedziesz mial odpowiedz na to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romsonic Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Witam.Pozwolę dodać słowo z własnych doświadczeń.Miałem kiedyś motoszybowiec pelikan fokus[zestaw z nadajnikiem i resztą] Gdy popsułem odbiornik to zapakowałem e-sky 6kanałów.Niestety nie działało.Również z hitecem była lipa[kwarce dobierałem odpowiednie].Wydaje się że nadajniki pelikana[chciażby niektóre] nie są kompatybilne ze wspomnianymi powyżej odbiornikami. Proponuję sprawdź to z nadajnikiem np.hitec lub e -sky.Tylko nie z kwarcem z pelikana.Pozdrawiam. Roman modelarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Jutro umówiłem się do klubu na sprawdzenie wszystkiego i jak wrócę to napiszę co i jak. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Mialczek - a czy aby nie masz kwarcu (RX) do odbiornika z podwojna przemiana? Taki uklad nie ma prawa dzialac ani lapac zaklocen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 mam w odbiorniku kwarc (RX) ale z pojedynczą przemianą, prędzej napisałem jakie mam kwarce tylko nie z jaką przemianą :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Ja miałem taki problem że trzeba było dać orginalne kwarce z E-sky . Sprawdź modulację nadajnika i odbiornika . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 byłem wczoraj i sprawdzałem wszystko i i odbiornik nie działa chyba że muszą to być oryginalne kwarce ale może uda mi się kupić zestaw HiTEC tanio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Kwarce hitec ? to ci pelikan z e-sky na 99% działał nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Mialczek, nie kupuj kwarcow w ciemno. Zanim zaplacisz cokolwiek - sprawdz czy to dziala. Ciagle mysle ze twoj odbiornik nie lubi nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 ja widziałem do sprzedania kwarce hitec na aukcji allegro za 35zł ja obstaje za tym że kwarce muszą być orginalne zawsze się tego trzymam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Nie kupuj tych Hitec , one stoją 25zł za sztukę , ale i tak nie będą ci działać . Sam się na to nabrałem , chciałem mieć super najlepsze kwarce , kupiłem Hitec , k.69 i co ? I ... nie działa . Kupiłem orginalną parę kwarców za 15zł , i wszystko działa . Lepiej wydaj to 50zł na orginalny odbiornik pelikana . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 nie chodzi o kwarce tylko o odbiornik i nadajnik( komplet) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.