madrian Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Proste Delty: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=22701&start=0 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=18674&start=0 I poważniejsza konstrukcja: http://www.profili2.com/eng/plans.asp Wpisz "Zagi" w pole "by name".
Callab Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Już wyciąłem części do Toto. I bardzo dobrze. Rób go powoli i starannie! Zamieszczaj zdjęcia na forum, żeby się upewnić, że nie popełniasz grubszych błędów, a na pewno poleci.
upgrayedd Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Już wyciąłem części do Toto. Pokaż zdjęcia!
Jedrula Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Opublikowano 13 Marca 2010 Eee to tylko kupa 6mm depronu o określonych kształtach.
upgrayedd Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Eee to tylko kupa 6mm depronu o określonych kształtach. Ale będzie można porównać jakość z tym, co wcześniej zrobiłeś!!
Jedrula Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Opublikowano 13 Marca 2010 No to dobra. Wygląda to tak(powiedziane z odwagą Rambo) :wink:
myszorek1212 Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Oby tak dalej a ma szanse polecieć.
Marcus Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Proponuję Jedrula założenie nowego wątka z relacją budowy. Tylko pamiętaj o dobrym umiejscowieniu go!
upgrayedd Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Wszystko OK, ale po co ten otwór we wrędze. Trzeba tam zrobić tylko dwie dziurki na bowden.
jary14 Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Po co ma zakładać nowy temat ?? Niech się podłączy pod już istniejący. Bez sensu robić 100 tematów o 1 modelu Później szukajka wariuje :wink:
Konrad Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Jak na moje to bez urazy ale to i tak nie poleci....tolerancje błędu masz patrząc po zdjęciu z 5mm....tak paskudnej roboty jeszcze szczerze powiedziawszy nie widzialem,i mam tu na myśli niestety zarówno motoszybowca na coxie,"PiankęS" i tego oto Tota.Może zacznij od czegoś prostszego aniżeli modele latające? PS.Mój post nie ma na celu Cię zniechęcić ani tym bardziej obrazić,a jedynie zmotywować do staranniejszej pracy! :wink:
Janosik72 Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Konrad, Ty to masz sokoli wzrok ,ja na tym zdieciu widze kupe depronu o okreslonych ksztaltach Jedrula - zmien nazwe tego tematu , bedzie widac Twoj rozwoj - nie zrazaj sie docinkami , buduj powoli bo pospiech to zly doradca ,a jak chcesz szybko to juz pisalem: delta Jan
wojcio69 Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Witam Konrad szczerze gratuluję tak doskonałej spostrzegawczości. Gdzieś się chłopie dopatrzył tych 5mm? Równie dobrze można powiedzieć, że ten model http://img651.imageshack.us/i/dsc00153n.jpg/ ma zwichrowany kadłub za skrzydłem a przed statecznikiem. Jakby przegięty na zdjęciu w prawą stronę. Jedrula jesteś na dobrej dordze i oby tak dalej.
Jedrula Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 O jakie 5mm chodzi, elementy nie są jeszcze oszlifowane.
jurek_jag Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Koń(rad)! Po wspaniałych prezentacjach z modelami depronowymi, wracasz do krytyki innych budowniczych. Zamieść piękne zdjęcia własnych modeli. Ostatnie wyglądały (jak odbitki na papierze toaletowym). Jedrula Jak zbudujesz i pokarzesz na forum to TOTO (gotowe) i podasz na PW adres to (wiosna 2010) jest nasza. Bez konkursu. Ja polatam Wicherkiem, a Ty Totem(silniczki czekają). Moja żona lepsza od "JURY". Nagroda CZEKA !
Janosik72 Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Jak zbudujesz i pokarzesz na forum to TOTO (gotowe) i podasz na PW adres to (wiosna 2010) jest nasza. Bez konkursu. Ja polatam Wicherkiem, a Ty Totem(silniczki czekają). Moja żona lepsza od "JURY". Nagroda CZEKA ! To jest budujace , Jedrula jak ulotnisz Toto (na filmie) to ode mnie masz jakas drobna galanterie modelarska jako nagrode za wytrwalosc Jan
jurek_jag Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Jan! "Młody buduje spaline"? Ja też słyszę. Wujek czemu nie spalina. Bo mam ładowarke elektryczną. Taką dźiwną BANTAM???
Janosik72 Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Jan! "Młody buduje spaline"? Ja też słyszę. Wujek czemu nie spalina. Bo mam ładowarke. mozesz rozwinac bo nic nie zajarzylem ale juz jedenasta minela wiec umysl juz ten tegesJan
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.