mavericknt Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Podaje link do modelu Sroki 1,9m który buduję. Narazie kadłub i stateczniki . http://picasaweb.google.com/mavericknowytarg/Sroka19mBudowa# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Wygląda na to że używasz PM, obym się mylił bo po porównaniu z planami z Modelarza [więcej przekroi, dokładniejsze opracowanie] model robiony na podstawie PM nadaje się tylko na model "szkolny" do podwieszenia ... Geometria kadłuba zrobiona według planów niestety jest zła co widać na listewkach które są powyginane... Jeżeli dobrze widze to wregi przy okuciu zastrzały są balsowe, wydaje mi sie to za słabe ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 No kadłub mam małe uchybieniaw postaci jakiejs tam listewki krzywej. Ale nie mam dostępu do lasera który to laser zrobił by wręgi idealnie. Mam juz kilku letnie doświadczenie z szybowcami. Zazwyczaj zestawy i chciałem zrobić coś od podstaw. Model ma latac ale i też ładnie wyglądać w pokoju pod sufitem. Mam nadzieje że latac bedzie ale jak nie poleci tez nie bedzie tragedi. Bede dumny że sam go od zera zrobiłem. Co do wręg wylaminowałem je wczoraj cieniutka tkaninką. A poza tym model bedzie do rekreacji a nie do ostrego latania. Bo do takiego latania sa inne. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Problemem jest to że plan jest zwalony ... Nawet laser nie pomógł ... Od czasu tego modelu więcej uwagi poświecam analizie modelu - nie ufam juz tak planom ... Do modelu wrócę ale na pewno w innej skali ... Buduj, chętnie obejrzę jak to lata. Może latający model da mi jeszcze troche natchnienia aby dokończyć moją srokę 2m ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Dokończyć muszę tylko czekam na materiały na skrzydła. Górki mamy to jak halny zawieje to mówią ż e drzwi dohangaru polecą . A dodatkowo MX2 jako holuwaczka wytarga ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 No i SZD-15 Sroka oblatana. Pogoda przepiękna wiatr 3m/s. Holownik na miejscu i wio do góry. Model lata przepieknie i majestatycznie jak na 1,9m. Plany sa wg mnie dobre nic nie zmieniałem. Na dole podaje link do fotek a jutro bedzie i film. http://picasaweb.google.pl/wojtass.aerial/SrokaOblot# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 No tak. Model lata supcio Z wiatrem radziła sobie bez żadnych problemów. Jestem pod wrażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Mógłbyś pokazać zaczep holu? Nie bardzo go widać na zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.