Skocz do zawartości

prąd pobierany z odbiornika

piter0208

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

posiadam odbiornik Hobby King 2.4GHz 6ch jakie duże serwa można do niego podłączyć czy są jakieś ograniczenia prądowe jakie można puścić przez ten odbiornik??

I jaki jest najleprzy program na PC do obsługi tej aparaturki??

z góry dziekuje za odpowiedzi :)

Opublikowano

Ograniczeniem jest wydajność BEC-a, lub UBEC'a. Większość tańszych regulatorów ma BEC 2A 6V.

A co do reszty, zapewne opcja :szukaj: umknęła twojej uwadze... :wink:

Opublikowano

Rzeczywiście nie wysiliłeś, się żeby poszukać.TU jest długi wątek na temat tej aparatury i wskazane, które sterowniki lepiej chodzą

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przez odbiornik do serw nie płynie żaden prąd! O tym ile możesz podłączyć serw zależy wydajność twojego pakietu, a dokładniej układu UBEC lub BEC jeśli masz osobny poza regulatorem.

Możesz kupić dodatkowy układ BEC albo zrobić zamówienie u mnie co będzie tańsze, albo o lepszych parametrach (5A, dam radę nawet 20A BEC(ale duży trochę :ble: )) 8)

Pozdrawiam Hubert.

Opublikowano

Przez odbiornik do serw nie płynie żaden prąd! O tym ile możesz podłączyć serw zależy wydajność twojego pakietu, a dokładniej układu UBEC lub BEC jeśli masz osobny poza regulatorem.

Możesz kupić dodatkowy układ BEC albo zrobić zamówienie u mnie co będzie tańsze, albo o lepszych parametrach (5A, dam radę nawet 20A BEC(ale duży trochę :ble: )) 8)

Pozdrawiam Hubert.

nie widzę wzmianki o zastosowaniu menagera czy listwie , wiec to chyba nowa teoria .

Więc mi powiedz , jeśli mając pakiet o dużej wydajności i 12 serw o sile 25-35 kg chcesz mi powiedzieć że nie spalisz odbiornika ? Będzie się kopcił aż miło

Opublikowano

Odbiornik nie ma prawa się spalić! Przez niego płynie tylko prąd sterujący położeniem wałka serwa (50Hz 0,9ms - 2,1ms).

edit//

Przy 12 serwach musisz mieć niezły BEC. :rotfl:

Opublikowano

Odbiornik nie ma prawa się spalić! Przez niego płynie tylko prąd sterujący położeniem wałka serwa (50Hz 0,9ms - 2,1ms).

edit//

Wiele jeszcze HUBERCIE musisz się nauczyć, oj wiele ...

To którędy płynie zasilanie do serwa - ten prąd który kręci silnikiem w serwie ??

Opublikowano

każdy odbiornik ma 3 piny . U+ U- i sygnał . Wytrzymałość prądowa zależy od grubości ścieżki pomiędzy mostkami U+ i U- . Można to przelutować i wytrzyma i 20 A :rotfl: :rotfl:

Opublikowano

edit//

chyba mylisz sygnał z prądem płynącym przez odbiornik gdy do odbiornika jest podpiętych kilka serw i zasilanie .

Przy 12 serwach stosuje menager i to on przejmuje na siebie dostarczenie potrzebnego prądu do serw , można też na listwie żeby ominąć odbiornik i właśnie go nie spalić

Edit : my tu gadu-gadu ale napisz nam piter0208 jaki masz model jakie serwa lub do czego chcesz go zamontować

Opublikowano

każdy odbiornik ma 3 piny . U+ U- i sygnał . Wytrzymałość prądowa zależy od grubości ścieżki pomiędzy mostkami U+ i U- . Można to przelutować i wytrzyma i 20 A :rotfl: :rotfl:

Właśnie o to mi chodzi! Prąd zasilania serw nie płynie przez żaden element elektroniczny więc co ma się spalić. Spalić może się właśnie ścieżka zasilania serw. 8)

A co to tego:

każdy odbiornik ma 3 piny

to się mylisz :devil: . Mam w domu taki co ma 5pinów na serwo. I do tego specjalne serwo z 5 pinami :faja: . I aby było mało ma wbudowany regulator do silnika max 480. :devil:
Opublikowano

Odbiornik nie ma prawa się spalić!

Spalić może się właśnie ścieżka zasilania serw.

Przez niego płynie tylko prąd sterujący położeniem wałka serwa (50Hz 0,9ms - 2,1ms).

Spalić może się właśnie ścieżka zasilania serw

Toś się chłopie zamotał :crazy: Może napisz koledze po prostu jaka jest wytrzymałość prądowa ścieżek od gniazd do serw w odbiorniku , bo tylko o to pytał

Opublikowano

A co to tego:

Cytat:

każdy odbiornik ma 3 piny

to się mylisz :devil: . Mam w domu taki co ma 5pinów na serwo. I do tego specjalne serwo z 5 pinami :faja: . I aby było mało ma wbudowany regulator do silnika max 480. :devil:

Pamiętam serwa zasilane U+ i U- ale pisze o standardowym odbiorniku . I moze juz nie mieszaj

Myślę ze na pewno z 5 A zwykły odbiornik wytrzyma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.