piter0208 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 posiadam odbiornik Hobby King 2.4GHz 6ch jakie duże serwa można do niego podłączyć czy są jakieś ograniczenia prądowe jakie można puścić przez ten odbiornik?? I jaki jest najleprzy program na PC do obsługi tej aparaturki?? z góry dziekuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Ograniczeniem jest wydajność BEC-a, lub UBEC'a. Większość tańszych regulatorów ma BEC 2A 6V. A co do reszty, zapewne opcja :szukaj: umknęła twojej uwadze... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Rzeczywiście nie wysiliłeś, się żeby poszukać.TU jest długi wątek na temat tej aparatury i wskazane, które sterowniki lepiej chodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Przez odbiornik do serw nie płynie żaden prąd! O tym ile możesz podłączyć serw zależy wydajność twojego pakietu, a dokładniej układu UBEC lub BEC jeśli masz osobny poza regulatorem. Możesz kupić dodatkowy układ BEC albo zrobić zamówienie u mnie co będzie tańsze, albo o lepszych parametrach (5A, dam radę nawet 20A BEC(ale duży trochę :ble: )) 8) Pozdrawiam Hubert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Przez odbiornik do serw nie płynie żaden prąd! O tym ile możesz podłączyć serw zależy wydajność twojego pakietu, a dokładniej układu UBEC lub BEC jeśli masz osobny poza regulatorem. Możesz kupić dodatkowy układ BEC albo zrobić zamówienie u mnie co będzie tańsze, albo o lepszych parametrach (5A, dam radę nawet 20A BEC(ale duży trochę :ble: )) 8) Pozdrawiam Hubert. nie widzę wzmianki o zastosowaniu menagera czy listwie , wiec to chyba nowa teoria . Więc mi powiedz , jeśli mając pakiet o dużej wydajności i 12 serw o sile 25-35 kg chcesz mi powiedzieć że nie spalisz odbiornika ? Będzie się kopcił aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Odbiornik nie ma prawa się spalić! Przez niego płynie tylko prąd sterujący położeniem wałka serwa (50Hz 0,9ms - 2,1ms). edit// Przy 12 serwach musisz mieć niezły BEC. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Odbiornik nie ma prawa się spalić! Przez niego płynie tylko prąd sterujący położeniem wałka serwa (50Hz 0,9ms - 2,1ms). edit// Przy 12 serwach musisz mieć niezły BEC. :rotfl: Wiele jeszcze HUBERCIE musisz się nauczyć, oj wiele ... To którędy płynie zasilanie do serwa - ten prąd który kręci silnikiem w serwie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 każdy odbiornik ma 3 piny . U+ U- i sygnał . Wytrzymałość prądowa zależy od grubości ścieżki pomiędzy mostkami U+ i U- . Można to przelutować i wytrzyma i 20 A :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Odbiornik nie ma prawa się spalić! Przez niego płynie tylko prąd sterujący położeniem wałka serwa (50Hz 0,9ms - 2,1ms). edit// Przy 12 serwach musisz mieć niezły BEC. :rotfl: chyba mylisz sygnał z prądem płynącym przez odbiornik gdy do odbiornika jest podpiętych kilka serw i zasilanie . Przy 12 serwach stosuje menager i to on przejmuje na siebie dostarczenie potrzebnego prądu do serw , można też na listwie żeby ominąć odbiornik i właśnie go nie spalić Edit : my tu gadu-gadu ale napisz nam piter0208 jaki masz model jakie serwa lub do czego chcesz go zamontować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 każdy odbiornik ma 3 piny . U+ U- i sygnał . Wytrzymałość prądowa zależy od grubości ścieżki pomiędzy mostkami U+ i U- . Można to przelutować i wytrzyma i 20 A :rotfl: :rotfl: Właśnie o to mi chodzi! Prąd zasilania serw nie płynie przez żaden element elektroniczny więc co ma się spalić. Spalić może się właśnie ścieżka zasilania serw. 8) A co to tego: każdy odbiornik ma 3 piny to się mylisz :devil: . Mam w domu taki co ma 5pinów na serwo. I do tego specjalne serwo z 5 pinami :faja: . I aby było mało ma wbudowany regulator do silnika max 480. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Odbiornik nie ma prawa się spalić! Spalić może się właśnie ścieżka zasilania serw. Przez niego płynie tylko prąd sterujący położeniem wałka serwa (50Hz 0,9ms - 2,1ms). Spalić może się właśnie ścieżka zasilania serw Toś się chłopie zamotał :crazy: Może napisz koledze po prostu jaka jest wytrzymałość prądowa ścieżek od gniazd do serw w odbiorniku , bo tylko o to pytał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 A co to tego: Cytat: każdy odbiornik ma 3 piny to się mylisz :devil: . Mam w domu taki co ma 5pinów na serwo. I do tego specjalne serwo z 5 pinami :faja: . I aby było mało ma wbudowany regulator do silnika max 480. :devil: Pamiętam serwa zasilane U+ i U- ale pisze o standardowym odbiorniku . I moze juz nie mieszaj Myślę ze na pewno z 5 A zwykły odbiornik wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.