Maciej Ritmann Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Siema, jak mawia jeden z "działaczy" Drodzy koledzy, chodzi mi po głowie coś co się nazywa Black Hawk. Może znacie roducenta, który robi "plastiki" wymagające? Chodzi mi o jak najdokładniejszy model, skala? 1:32 lub 1:72. Nie mam tyle talentu żeby zrobić sam samiuśki od zera. Może coś polecicie? ps. chciałem zrobić malowanie BH w polskiej wersji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Witam, nie odpowiem Ci na Twoje pytania, ale czytając temat przypomniało mi się, że dosłownie przed kilkoma dniami wyczytałem w necie, że pierwszego Black Hawka wyprodukowano w PZL Mielec. To taka ciekawostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Kilkanaście lat temu Academy robiło bardzo przyzwoite modele Hawków w kilku wersjach w skali 1:48. Może robią nadal, ale może ktoś inny wypuścił coś lepszego? Nie mam pojęcia - od dawna się tym nie zajmuję... Poniżej UH-60L w moim wykonaniu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 a czym go malowałeś? pyndzylkiem czy aerografem? jak rozumiem to jest to academy? Bardzo ładnie ci wyszedł a co do pzl to fakt wyszedł spod ich imadła niedawno, i dlatego pomyślałem o polskim malowanku, choć fajnie wygląda też w pustynnym makeupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Pędzelkiem, choć generalnie starałem się malować modele aerografem. Akurat wtedy nie miałem sprężarki. Pomimo wszystko wyszło całkiem nieźle :-) . Model to Academy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 no to jak pyndzelkiem to szacun!! :!: :!: :shock: aaaa farby olej czy "coś tam innego"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Tylko te foty jakby za ogrodzenia , proszę o detale. :wink: Świetny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 no to jak pyndzelkiem to szacun!!Dziękuję, dziękuję . farby olej czy "coś tam innego"?Pewnie, że olej! Za pomocą pędzelka nigdy nie potrafiłem malować akrylami... Ekologia, psia jego mać ;-) . Ten model pomalowałem akurat Revellami, bo chyba były gotowe barwy, natomiast generalnie najfajniej malowało mi się angielskimi Xtracolorami. Co do akryli, to dopiero ostatnio przekonałem się do nich, przy okazji kolorowania halówek. Po wypróbowaniu kilku producentów do gustu przypadły mi włoskie ModelMaster. Oczywiście tylko aerograf, pędzelkiem nadal nie umiem . Tylko te foty jakby za ogrodzenia , proszę o detale. :wink:Bo to kiedyś zrobione na moją stronę. Teraz tylko odgrzałem kotleta .Chciałem Ci nawet sprawić przyjemność i cyknąć trochę szczegółów, ale jak zacząłem zdejmować model z ciasnej półki, to urwałem wirnik ogonowy oraz jeden z karabinów i się zniechęciłem. Jakiś niedołężny jestem. Tak więc innych fot nie będzie ;-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 jak ja malowałem Lighteninga akrylami to wyszło paskudnie a i tak dwa razy zmywałem! jak fajnie, że się wody boją!! olejami mi się dużo lepiej maluje, ale ostatnim modelem był lotniskowiec skali ni chu chu nie pamiętam, kole 50cm długości, a się zwał Clemenceau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Hobby Boss ma całkiem dobry w miarę nowy model :wink: http://www.hobbysta.pl/smiglowiec-uh60a-blackhawk-p-7976.html Nie jest tani ale raczej wart swojej ceny ;wink: Niestety 32/35 to już koszty ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 uh-60l academy kosztuje 170 plnów. najprościej będzie jak się przejdę do modelarskiego i sam sobie wybiorę namacalnie dam znać jak już będę miał go w łapkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 no to daję znać, zapomniałem o tym temacie i założyłem nowy. może mod połączy? może nie? w każdym razie tutaj jest nowy: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=29966 uh-60a, z 1985r.....mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.