karambolis8 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Znalazłem ostatnio w ofercie wrocławskiego sklepu takie serwo: Hitec HS 311 Dużo się na forum mówi o Tower Pro SG 5010, a o porównywalnym cenowo Hitecu prawie nic. Wydawało by się, że Hitec to marka lepsza niż Tower Pro, cena różni się raptem o 4zł, więc dlaczego wybiera się TP? Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym serwem? Może ktoś pokusi się o porównanie obu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 A porównałeś uciągi tych serw :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 TP ma o 2kg więcej, wiem o tym. Ale przecież w wielu zastosowaniach wystarczy 3kg oferowane przez Hiteca, a i tak nie mówi się o prawie nic. Może ma jakieś skreślające go wady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Nie wiem jak tam twoja matma ale 6,5kg - 3,5kg to na moją skromną matematykę 3kg :wink: Hobbycity podaje nawet 6,9kg chociaż bliżej mu jednak do tych 6,5 :wink: No chyba że liczymy na 4,8V - wtedy 2,2kg wynosi różnica Serwo HS311 to chyba najstarszy hitec jaki jest do dzisiaj produkowany, jest to klasyczne serwo które zastąpiło HS300 [o ile dobrze pamiętam], nie do zdarcia przy trenerach klasy 40 - jakościowo wydaje się być lepsze od HS322 które miało być jego następcą kolejnym. To serwo jest jak TP 9g, "gniotsa nie łamiotsa" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Mam jedno i drugie. TP5010 faktycznie ma duży uciąg i chodzi jakby miało kilogram piasku w trybach, natomiast HS-311 chodzi cichutko, tak cicho że po podłączeniu pomyślałem że coś jest skopane. Polecam 311 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.